Talous

Accenture vähentää väkeä Symbian-kehityksestä

Talous 9.5.2012 13:00 | Päivitetty 9.5.2012 14:37
Kaleva, STT

Konsulttiyhtiö Accenture aloittaa maanantaina yt-neuvottelut Nokialta siirtyneiden Symbian-kehittäjien kanssa. Neuvottelujen piirissä on 250 henkilöä, kertoo toimitusjohtaja Frank Korsström.

–  Ennen kuin neuvottelut ovat ohi emme voi spekuloida vähennysten määrällä, Korsström sanoi.

Accenture ei anna tietoja paikkakuntakohtaisista työntekijämääristä tai niiden arvioiduista muutoksista. Accenturen Oulun luottamushenkilö Mari Kangas ei hänkään voi kommentoida henkilöstömääriä tai Accenturen asiakassuhteisiin liittyviä asioita mitenkään.

Kankaan mukaan työntekijät ovat kuitenkin todella todella pettyneitä tilanteeseen.

”Accenture on liikkeenluovutuksesta lähtien antanut sen kuvan, että ihmisiä halutaan työllistää ja että me olemme tärkeitä Accenturelle. Sen perusteella, mitä työnantaja on meille kertonut, olisimme toivoneet parempaa”, Kangas sanoo.

Oulussa 400 siirtyi Nokialta Accenturelle

Korsströmin mukaan neuvottelut on määrä saattaa loppuun juhannukseen mennessä.

Nokialta siirtyi Accenturelle aikanaan 1  200 Symbianiin erikoistunutta työntekijää, heistä noin 400 Oulussa. Heistä tähän mennessä yli 500 on siirretty muun muassa Windows Phonen kehitykseen liittyviin tehtäviin. Lisäksi 320 otti Accenturen tarjoaman eropaketin.

Korsströmin mukaan vähennystarve johtuu asiakkaiden kysynnän muutoksesta. Nokia ja Accenture sopivat vuosi sitten, että Accenture tekee Symbianin kehitystyötä vuoteen 2016.

–  Kuten kerroimme sopimuksen allekirjoittamisen aikaan, Symbian-tehtäviin tarvittavien henkilöiden määrä vähenee ajan kuluessa, Korsström sanoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Selvä kuviohan tämä oli jo viime keväästä lähtien. Nokia maksoi Accenturelle vajaan 3000 symbiaatin ottamisesta 270M€. Moni joutuu miettimään uudet kuviot, mutta uskon loppujen lopuksi monen olevan tyytyväinen päästyään eroon Nokia-Accenture-kuvioista. Puolivuosittaiset YT-rumbat on pitemmän päälle melkoisen raskaita.
Valitettavasti Elopin toiminta on vienyt ainakin minulta täyden uskon Nokiaan. Myös mahdollisena asiakkaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko tämä yllätys jollekulle? Ne, joilla oli varaa tai uusi työpaikka valmiina, ottivat paketit. Tarpeellinen määrä siirrettiin muihin hommiin A:lle ja loput saavat sitten lähteä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden työntekijöiden siirto Nokialta tälle Accenturelle oli taktinen veto, jossa saatiin ulkoistuskuluja pienemmäksi. Elop lyttäsi Symbian-puhelimet, joiden myynti romahti, eli hän hoiti myös sen puolen. Takavuosien menestystarinasta on tullut tämänpäivän selviytymistarina, ainakin näille poispotkituille työntekijöille. Voihan olla melkoinen pudotus mennä tavallisiin töihin pienempään firmaan, jossa joutuu oikeasti tekemään lujasti töita, sillä samalla palkalla, ilman bonareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokian manageri-koulun käyneet nyt eivät vain ole niitä kaikkein halutumpia työntekijöitä. Ei muuta kuin omaa firmaa pyörittämään niin saa itse päättää omasta työsuhteestaan.
Ehkä samalla korjaantuisi asennekin työntekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kenellekköhän tämä oli yllätys. Sehän on ollut selvää kokoajan, että Nokia ulkoisti irtisanomiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia ulkoisti yyteet. Mikä oli päivänselvää alusta asti ja hienot sanahelinät pelkkää savuverhoa. Mikseivät noin tekisi, koska eihän siitä seuraa mitään sanktioita? Onneksi saavat ansionsa mukaan pitemmäsä juoksussa, kun lahjakkaat kyvyt äänestävät jaloillaan - jo nyt Nokia ei ole enää lähelläkään halutuimpien työantajien kärkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Accenture otti Symbian suunnittelijat jos Elop kertoi töiden loppuvan? En keksi muuta kuin sen, että Nokia maksoi jo valmiiksi Accenturelle siirtyvien eropaketit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokialta potkittiin siis viime vuonna 1200 henkilöä Accenturelle. Heistä jo 820 on irtisanottu tai he ovat itse irtisanoneet itsensä. Nyt YT-neuvotteluihin joutuu 250 jäljelle jäänyttä. Mikäli heidät irtisanotaan niin tämän jälkeen Nokialta Accenturelle ulkoistetuista 1200 ihmisistä enää vähän toista sataa jatkaa firmassa. Saa nähdä milloin heidätkin irtisanotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän sinä oikein horiset? 320 on irtisanoutunut ja 500 on siirtynyt jo accenturen sisällä uusiin tehtäviin. Miten ihmeessä sinä saat laskettua nuo 500 ihmistä irtisanottujen joukkoon kun heillä nimenomaan on jo uutta työtä accenturella, eikä nämä yt-nevottelut heitä edes koske.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hankala on kuvitella että akkenture alihankkijana tarvitsee kaiken maailman portfolio managereita vaan engineer tason porukkaa jota tuossakin massassa on varmaan kolmasosa jotka siirtyi Nokialta Symbianin mukana..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahaa tekee kun tämmöstä lukee. MIksi firmat ja työntekijät eivät ole lojaalempeja puolin ja toisin. Hyvinä aikoina voitaisiin malttaa ja säästää että sitten huonoina aikoina selvittäisiin yhdessä. Onko se niin vaikeaa!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun tehdään tulosta, tulos jaetaan omistajille. Ei siitä riitä laitettavaksi sivuun pahanpäivän varalle.
Koska kaikki haluaa kaiken heti, on tämä tulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
29
Vapautuksen asepalveluksesta saa joissain maakunnissa toisia helpommin – yleisin syy on mielenterveys- tai käytöshäiriö

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image