Talous

Accenture lopettaa Oulun yksikkönsä

Accenturen työntekijät kävelivät tiistaiaamuna kuuntelemaan yt-neuvotteluiden päätösinfoa Oulun Peltolassa KUVA: Lukijan kuva / Lukijan kuva
Talous 18.12.2012 10:56 | Päivitetty 18.12.2012 10:59
Pasi Klemettilä

Accenture lopettaa Oulun yksikkönsä. Yt-neuvottelut on saatu päätokseen, ja niiden seurauksena 275 henkilön työsuhde irtisanotaan ja 46 henkilöä lomautetaan.

Accenturen Oulun toiminnot lakkautetaan. Oulussa oli yt-neuvotteluiden alkaessa vajaat 140 työntekijää. Oulussa siirtyi alunperin noin 400 Nokian Symbian-käyttöjärjestelmän osaajaa Accenturelle, ja Accenture on jo aiemmin vähentänyt henkilöstöä Symbian-tuotteiden kysynnän laskiessa.

Accenturen Suomen toimitusjohtaja Frank Korsströmin mukaan lähteville työntekijöille tarjotaan irtisanomispakettia sekä työllistymispalveluita, kuten uravalmennusta ja tukea oman yrityksen perustamiseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (147)

Tämä on täysin - alusta lähtien - tiedetty ja odotettu tapahtuma. Vain ajankohta ollut avoin.
Tämäkin kuuluu vain rikkana rokassa koko Nokian luovuttamisessa pois markkinoilta lähinnä amerikkalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen missä on liitot nyt tukemassa irtisanottavia joita kokoomus paremminvointi suomessa riittää...Miksei olla lakko asetta otettu kehiin? Köyhyys senkuin kasvaa ja mitä tapahtuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alakaa se helepottaa tuo motarin reikäpääkohelluskin ku muutamat saa vedellä lonkkaa kotinurkissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka uskoi että firma jolla ei ole puhelinta jatkaa tuhoon tuomitun ohjelmiston kehitystä hamaan tulevaisuuteen ?
ex Nokialaisilla oli vaan niin paljon tärkeää tietoa kaikesta että se piti saada firman tietokoneelle muistiin että se voidaan hyödyntää .nyt moni miettii oisko kannattanut kertoa,kaikki tietysti uskoi tulevaisuuteen ja kertoi kaiken mitä tiesi.
Epäilen että tässä oli suuremmat voimat taustalla,mutta toivotan että suuremmat voimat vielä tulis tänne ja työllistäis näitä ex nokialaisia. (suuremmat voimat asuu sielä missä rahakin asuu ,siis Kiinassa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä etelässä älyvaje on suunnaton. Jos omaat sisälukutaidon, hallitset peruslaskutoimitukset ja osaat vetää vessan pytyn mieluiten ainakin käytön jälkeen, työllistyt satavarmasti. Kohtalon kova koura on aina koetellut pohojoisen poikia varsinkin mutta tässä maailmassa äly, ahkeruus ja asialle omistautuminen voittaa aina lopulta. Ja älyä ei teikäläisiltä ainakaan Suomen mittakaavassa puutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä olis jollekin pätevälle toimittajalle jutuntynkää selvittää ketkä Accenturen ylemmässä keskijohdossa henkilökohtaisesti hyötyivät rutkasti siitä että Nokia ei näitä henkilöitä joutunut irtisanomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vain tsemppiä kehiin ja työpaikat kiertoon! Itse irtisanouduin ja vuoden vaihteessa odottavat ihan uudet haasteet. Siellä on siis ainakin minun työpaikkani odottamassa tekijää. Ei ole vielä hakua laitettu auki, mutta tulossa on. Uuteen paikkaani aion palkata kollegoita heti kun se on mahdollista. Suunta on nyt vain ylöspäin! Nämä tilanteet ovat aina mahdollisuuksia. Miten olis jos vaikka ouluMining schoola ja muutama koodari löis päät yhteen ja alkais tykittään toiminnanohjausjärjestelmiä kaivoksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt hei oikeasti tsemppiä joka kotiin. Toivon rauhallista Joulua kaikille lapun saaneille. Paikka on kova, mutta sieltä noustaan. Nyt on suunta ylös.

Voisiko Oulussa kehittää esim toiminnanohjausjärjestelmien mekan? Miten CRM järjestelmät? Miten räätälöidyt toiminnanohjausjärjestelmät yhdistettyinä mobiiliosaamiseen? Olen ihan pomminvarma että markkinoita riittää. BusinessOulu ja Hautomo jne auttaa, mutta minusta tuntuu että inspiraatio sammuu helposti siihen että täytellään hakemuksia jne.

Kuuntelin Lasaretissa arkkitehdeille suunnatussa tilasuudessa Juha Sipilän puheen. Siinä tuli minusta ihan mielettömän hyvä juttu: Starttirahat pitäisi saada jenkkilän malliin: Ensin vaikkapa tässä tapauksessa koodarit esittelee ideansa businessenkelille. Businessenkeli kirjoittaa x euron shekin ja antaa 8 kuukautta aikaa toteuttaa suunnitelma ja etsiä ensimmäinen asiakas. 8 kk:n kulutta välitsekkaus ja toimenpiteet sen mukaan. SELKEYTTÄ

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on vaan alkua syöksykierteelle kohta tullaan alas ja lujaa,toisaalta pohjalta on suunta ylös ei saa jäädä tuleen makaamaan.Voimia kaikille irtisanotuille ja lomautetuille, ja hyvää joulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

varmaan tarttis nyt pikaisesti ottaa Ouluun uusia moniosaajia paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän pitkään kesti tällä nokian saattohoitolalla pistää koko kööri pihalle mitkä "Ulkoistettiin" silloin.

Tehotonta toimintaa siis ja potkut vaan accenturelaisillekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä luontoa suojellaan.Työttömillä ei ole rahaa kuluttaa vihreät kiittää accenturea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko tämä jollekin yllätys? Kyllähän tuon tiesi jo silloin kun nokia ulkoisti porukkaa kyseiseen firmaan että näin käy...
Ei tainnu tulla paketteja accenturelta potkituille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulevan osingonjaon jälkeen ei jää varoja operatiiviseen toimintaan oulussa...tämän vuoksi irtisanomiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksi kehittäää kuolevaa järjestelmään kun on parempi käyttis saatavilla muualta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (147)

Uutisvirta

20:12
KRP: Suomalaisyrityksiin kohdistetuista verkkohyökkäyksistä koitunut noin 1,3 miljoonan euron kustannukset – kyseessä kansainvälinen ilmiö
19:00
Kingston Wallin Petri Walli oli väsymätön kokeilija – tribuuttibändi nousee Club Teatrian lavalle lauantaina Tilaajille
19:00
Yhä useammasta vakuutusyhtiöstä ja pankista vastataan asiakkaiden puheluihin myös lauantaisin – osa yhtiöstä puntaroi, onko sunnuntaiaukiololle tarvetta
18:56
Erikoiskuljetus haittaa liikennettä Taivalkosken ja Kiimingin välillä
18:34
Nokia-puhelinten valmistaja: Puhelimet eivät vuotaneet henkilötietoja Kiinaan
17:02
Oulu Sinfonian intendentin virkaa on hakenut yhteensä 16 henkilöä – katso lista hakijoista
16:56
Turkiseläimen nylkemisen elävältä näyttävä video on eläinaktivistien huijaus, väittää Kansainvälinen turkisalan kattojärjestö

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image