Talous

Accenture aloittaa taas yt-neuvottelut

Talous 31.10.2012 13:01 | Päivitetty 31.10.2012 13:16
Kaleva

Konsulttiyhtiö Accenture aloittaa kaikkia Suomen toimintojaan koskevat yt-neuvottelut.

Yhtiön mukaan yt-neuvottelujen seurauksena vähennetään enintään 330 henkilöä. Accenturella on Suomessa 1800 työntekijää.

Accenturen Suomen toimitusjohtaja Frank Korsström perustelee yt-neuvotteluja sillä, että yhtiön asiakkaiden tarpeet ovat Suomessa muuttuneet.

”Tilanne aiheuttaa meille tarpeen tasapainottaa henkilöstöresurssejamme, mistä syystä olemme käynnistämässä yt-neuvottelut koskien kaikkia toimintojamme Suomessa. Keskustelemme neuvotteluissa työntekijöiden edustajien kanssa mahdollisuuksista henkilöiden uudelleenkouluttamiseen, siirtoihin ja lomautuksiin mahdollisten irtisanomisten vaihtoehtoina”, Korsström sanoo.

Jo aiemmin on tiedetty, että Nokian tarve symbian-tuotekehitykselle on vähentynyt nopeasti.

Accenture kertoi yt-neuvottelujen aloittamisesta keskiviikkona iltapäivällä. Neuvottelut aloitetaan 5. marraskuuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

eipä välitetty kun nokia luopui filtronicista tai haukiputaan tehtaasta. Jotka olivat täynnä duunareita. Entä salcomp. Nyt välitetään insinööreistä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä nyt on se Suomen menesty tarina. Päivittäin tulee satoja lopputilejä, mutta vain hyvin harvoi, että jossakin on tullut uusia työpaikkoja. Vieläkö joku uskoo, että on tulossa työvoimapula minä en ainakaan ja olen ollut sitä mieltä jo kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...kuin jatkuva narina! Eiköhän olisi parempi laittaa pulju kiinni kertarysäyksellä, kuitenkin kehityskulku menee niin, että tennarinkuvaa tulee vaiheittain kaikkien Accenturen työläisten persuuksille. Vai, eikö muka tule?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun markkinaosuus laskee, niin henkilöstöä tarvitaan vähemmän. Vastaavasti markkinaosuuttaan kasvattaneet yritykset ottavat väkeä töihin.

Accenture on siis epäonnistunut ja toiset toimijat ottavat sen markkinat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta kepluilua kyllä accenturen suunnalta. Symbian hommat varmaan loppui kuin seinään, mutta noinkin iso firma ei muka pysty haalimaan korvaavia töitä muualta kuin Nokialta? Aikaa ainkin on ollut järjestellä.. tsemppiä vain taas uuteen yt rumbaan, toivottavasti nyt ei Oulun yksikköä ajeta alas..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Tilanne aiheuttaa meille tarpeen tasapainottaa henkilöstöresurssejamme". Avioerot sitten vissiin johtuvat tarpeesta tasapainottaa puolisoresursseja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti säästyi irtisanomsiajan palkat tai eropaketit, Selvää säästöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Accenture ole se firma joka on vastuussa muun muassa VR:n lippu-uudistuksen "onnistumisesta" ja joka yritti rahastaa suomalaisila miljardien hintaisella potilastietojärjestelmällä ja joka poltti kymmeniä miljoonia euroja verorahoja Trafin tietojärjestelmään? Tavallisena kansalaisena pakko tunnustaa että ei jää ikävä tällaista firmaa vaikka nurin menisi samantien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Zemppiä Oulun Accenturen ex-työkavereille! Myötätuntoni on puolellanne. Itse lähdin jo jokin aika sitten opiskelemaan toista alaa ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että ei ole viime vuosien työolosuhteita ikävä ollut! Toki ohjelmistojen kehitys itsessään ja perussuunnittelutyö on mielestäni vieläkin ihan ok hommaa,mutta minä ainakin sain tarpeekseni jatkuvasta YT rumbasta ja suorituskeskeisyydestä. Jos pystyy raha-asiansa tyydyttävällä tavalla hoitamaan niin, mielekästä elämää on tosiaankin myös teknologiateollisuuden ulkopuolella! Ehkäpä niitä töitäkin vielä löytyy ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti jollakin on voimia nostaa oikeusjuttu, on ilmiselvää että tämä oli jo tiedossa kun porukkaa siirrettiin noksulta acc:lle. Tokihan asian toteennäyttäminen tulisi olemaan vaikeaa, mutta oikeusjuttu olisi paikallaan, vaikka lopputuloksen arvaakin.
Ilmiselvää on myös noksun senaikaisen johdon syyllisyys asiaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse edes kouluttautua uudelleen kun on jo opettajan paperit!
Minua tarvitaan ja minusta on pula! Hehheh (ironista naurua)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Accenture - se terminaalihoitopalvelua tarjoava firma.

Hienoa että Nokian nimi ei likaannu maailmalla tämän uutisen myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

88
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
53
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
49
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
39
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
37
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
33
Metsokankaan koulun erityisryhmien taksikyydeistä tuli iso harmi: Lapset myöhässä, vanhemmat kyydittäjinä – ongelmat jatkuivat tiistaiaamunakin
33
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image