Politiikka

Oi­keus­kans­le­ril­le useita kanteluita Rinteen toiminnasta Posti-kiistassa

Pääministeri Antti Rinne. KUVA: Jukka Leinonen
Politiikka 2.12.2019 9:40
STT

Oikeuskanslerille on tehty useita kanteluita pääministeri Antti Rinteen (sd.) menettelystä Posti-kiistassa. Perjantaihin mennessä Rinteestä oli kirjattu neljä kantelua, kerrotaan Oikeuskanslerinvirastosta STT:lle.

Oikeuskanslerinvirastolle on saapunut tähän aamuun mennessä muutamia kanteluita lisää Rinteestä, mutta niitä ei ole vielä ehditty kirjata.

Oikeuskansleri valvoo hallituksen ja ministeriöiden virkatoimien lainmukaisuutta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

"Oi­keus­kans­le­ril­le useita kanteluita Rinteen toiminnasta Posti-kiistassa"

Mainio juttu, ehkä sille tulee toistaiseksi niin paljon tekemistä että
somealustoille kirjottajat saa olla rauhassa vähän aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vallanpitoon tottuneille oikeistolaisille oli kova pala, kun maan pääministeri puolusti vähäosaisia. Lopputuloksen selvittyä on käynnistetty valtava haloo ja ihan tyhjästä. Monet tärkeämmät asiat jäävät syrjään ja toteutumatta tällaisessa tarkoituksella järjestetyssä kriisitilanteessa. Toivottavasti järkiintyminen tapahtuu heti välikysymyksen käsittelyn jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kova paikka porvareille, kun demarit puolustavat tavallista duunaria. (posti) Ja palkkojen puolitus ei onnistunut. Miettikää nyt jokainen jos sinunkin palkasta otettaisiin puolet pois. Kannattaako lähteä töihin? Kelan maksettavaksi jäisi tuo palkan ale, elikkä meidän jokaisen veronmaksajan "piikkiin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä järkyttävää, IS kertoi että keskusta käy tiivistä kauppaa millä ehdoilla se tukis Rinteen jatkoa. Onko rehellisyys vaihdettavissa kauppatavaraan puolueessa joka on aina ollut olevinaan rehellisellä aatepohjalla. Kyllä kaupankäynti politiikassa on mahdollisuus ,mutta ei sitä voi käydä niin että jää rysän päältä kiinni, ja tehdänn kauppaan että vaihdetaan. Jos tämä on totta mitä lehdet kirjoittaa niin keskusta on menetetty puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka pitkään hallitus kumppanit peesaa. Peesaus tuo eteen suuria pulmia, ne ovat esteenä kaikelle yhteistyölle demareiden kanssa. Nyt etsivät jo toisiaan kuppiloissa Orpo ja Halla-aho kumppaneineen, teemalla nyt tarttis tehdä jotain. Heilläkin etsikkoaika menee hyvin pian ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo/kokoomuksen etsikkoaika meni jo Sipilän hallitus kaudella. Siksi ovat oppositiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Orpo on jo tehnyt pieniä eleitä, että annapa Halla mun halia
sua että pääsen sun kans hallitukseen, mutta Halla-ahon naama
on ollut peruslukemilla, toivon että Orpon suhteen pysyy niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut ehkä toivovat, varsinkin täällä kepu-alueella, että hallitus kaatuisi ja tulisi jopa uudet vaalit. Näin ei onneksi tule käymään vaan saamme jatkaa 3,5 vuotta tällä mainiolla SDP:n johtamalla hallituksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tulee uusi ja järkevä hallitus. Oikein pelottaa kun miettii mitä
sopimuksia tekevät EU:ssa meidän selän takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persulaiset työlistämässä virkamiehiä? Persulaiset tehtailivat tutkintapyyntöjä vanhoista sketsisarjoista ja valevideoita Ohisalosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko tosiaan sitä mieltä, että asioita ei saa selvittää eikä tutkia. On hienoa, että on niitä ihmisiä, jotka haluavat avoimmuutta ja selvittää miten asiat on. Jotta oikeusvaltio säilyy se on todella tarpeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmeen selvittämistä asiassa on? Postin hallitus yritti polkea työntekijöiden oikeuksia ja se ei nyt onnistunut. Mitään laitonta ministerit eivät ole tehneet. Jokainen meistä tekee työssään virheitä ja niitä tehdään myös luottamustehtävissä. Erosiko esim. Alexander Stubb annettuaan virheellistä tietoa, tutkittiinko ja selvitettiinkö silloin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti yritti sopeutua muuttuvaan kilpailuun muuttamalla liittoa ja sen myötä tessiä. Siihen ei kukaan osaa sanoa olisiko ollut tulevaisuudessa vahvempi neuvotteluvaltti kuin PAU. Tämä hallituksen sekaantuminen tähän yritykseen muuttaa kulurakennetta tullaan todennäköisesti näkemään vuoden tai kahden päästä säästötoimenpiteinä, eli yt-kautta työntekijöitä pihalle, koska rahaa ei tule kaikille seinästä... Hallituksen sekoilu teki tästä varsin kallista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kysyin tätä: Oletko tosiaan sitä mieltä, että asioita ei saa selvittää eikä tutkia.
Tähän ei kirjoituksesi vastannut. Perusteellisesti ja puolueettomasti suoritettu selvitys tuo totuuden asioihin olipa kysymys kenen tekemisestä tahansa. Ja näin on oikeusvaltiossa toimittava. Jos ei näin tehdä, on kohta tosi ikävät seuraukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat SAK:ta siellä eläkerahat ovat niin kauan kunnes Rinne jakaa ne johonkin saadakseen ääniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

23:26
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
23:16
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
23:04
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
21:56
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
21:06
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
20:58
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
20:52
Ylivieskassa hurja liikenneonnettomuus: henkilöauton hirvikolari johti törmäykseen pakettiauton kanssa
111
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
99
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Minulla ei ole tietoa operaatiosta, jolla suomalaisia tuotaisiin al-Holin leiriltä Suomeen
72
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin jääkiekon seurayhteistyö koko Suomessa"
66
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
63
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
55
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
46
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huomenna huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Matti ja Teppo laulaa - se on mahtavaa- jne Ok-talo ,167 neliötä yksin. Oikein naurattaa ko ajattelee pikkukopperoasukke... Lue lisää...
on missä mällätä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image