Pohjois-Suomi

Yrittäjien pahimmat pelot hal­li­tusoh­jel­man suhteen väistyivät – Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toi­mi­tus­joh­ta­ja: "Vaikuttaa koh­tuul­li­sel­ta"

Yrittäjäkunnalla oli Marjo Kolehmaisen mukaan pelkoja uuden hallitusohjelman suhteen. KUVA: Jukka Leinonen
Pohjois-Suomi 4.6.2019 6:12
Petri Hakkarainen

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen sanoo, että yrittäjäkunnalla oli pelkoja uuden hallitusohjelman suhteen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että sen kanssa voidaan elää.

– Ohjelma vaikuttaa kohtuulliselta. Yritystukia kyllä leikataan, mutta leikkausten vaikutukset selviävät vasta sitten kun tiedämme, mitä tukia leikataan.

Kolehmaisen mukaan nähtäväksi jää myös, mitä käytännössä tarkoittavat ohjelmassa mainitut paikallinen sopiminen ja kolmikanta. Soteuudistuksenkin lopputulosta saadaan taas arvuutella.

– Kotitalousvähennyksen pienentäminen on huono juttu, se ei ainakaan paranna työllisyyttä. Aktiivimallissa taas ideologia on hyvä, mutta toteutuksessa on ollut vaikeita asioita. On hyvä, että sitä tarkistetaan nyt paremmin toimivaksi.

Tuloveron alentamisen Kolehmainen uskoo näkyvän kulutuksen kasvuna. Oppivelvollisuusiän korotukseen hän ei osaa ottaa kantaa.

– Ajattelen, että tärkeää olisi huolehtia siitä, ettei kukaan nykyisessä oppivelvollisuusiässä olevista putoa pois kyydistä.

Teiden kunnossapitorahojen lisäys on Kolehmaisen mukaan tärkeää, sillä suuri osa pohjoisen tavaraliikenteestä kulkee kumipyörillä.

– Toinen puoli tässä kaikessa on, että menojen lisääminen on iso riski tilanteessa, jossa talouskasvu hidastuu.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Mailman toiseksi ohuin kirja on tämän yrittäjä järjestön saavutuksista tehty teos. Ruotsalaiset sotasankarit jatkaa tiukasti ykkösenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin puututaan ammattiliittojen veroparatiiseihin.

Valtapesäke, jolla valtavat omaisuudet eivätkä maksa veroja. Haalivat lisää varallisuutta ja valtaa syöttöjärjestelmällä jonka jäsenmaksuilla verovähennysoikeus.

Ammattiliittojen maksuihin sama leikkuri kun kotitalousvähennykseen, joka sentään aidosti työllistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten täällä kirjoittelevat luulevat palvelujen toimivan jos veroja ei kukaan maksa koulutus terveyspalvelut sosiaali vanhukset ym.
Mistä muusta se yhteiskunta saa tuloja kun veroista. Mitä tämäkin kertoo kun on vasemmisto johtoinenhallitus tulossa niin kaikki yritykset tuntuvat kaatuvan sen myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus ei tehnyt veronkorotusta listaamattomien yritysten omistajien yrityksestään nostamille osinkotuloille, joiden verotus Suomessa on muusta maailmasta poiketen vain muutaman prosentin luokkaa. Oudosti meillä jätetään verotukseen porsaanreikiä, jotka mahdollistavat aina joillekin ryhmille mahdollisuuden kiertää verotus kokonaan tai maksaa tuloistaan vain häviävän pienen osan veroina. Tulojen verotus on valitettavan eriarvoistettua maassamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole mitään verottomia tuloja.
Yritys on jo maksanut voitostaan verot.
Yrittäjä on maksanut nostamastaan palkasta veron.
Jos yrityksen tase mahdollistaa osingon, niin se kannustaa yrittäjiä pitkäjänteiseen,
kannattavaan toimintaan, joka on myös yhteiskunnan etu.
Osinkoja saa vain pieni osa yrittäjistä. Velkaiset voi vain haaveilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman lyhytnäköinen helpotuksenhuokaus tj:llä. Jos hallitus on pystyssä vuotta pitempään, ehtii vahingot valtiontaloudelle olla niin mittavia, että romahdus vie mukanaan suuren osan yrityksistä. Hallitusohjelma ennakoi syvää lamaa jo vuosille 2001-2002, siitä ei moni selviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En suosittele jäsenyyttä kenellekkään tuohon järjestöön. Aivan turhaa maksaa jäsenmaksuja tyhjästä ja tyhjyyttä kumisevista kommenteista. Siinäpä vinkki alkaville yrittäjille. Keskittykää olennaiseen ja turhat kulut pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikki yrittäjät olla tästä samaa mieltä kuin yrittäjäjärjestö?
polttoaine- ym. verojen korotus syö ostovoimaa muualta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolehmainen linjaa aivan oikein, että yrittäjät elävät ostovoimasta ja hallitusohjelma näyttäisi lisäävän ostovoimaa juuri siihen päähän, josta se kaikkein nopeimmin siirtyy kansantalouden kiertoon yrittäjien kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi kyllä enempää metsään mennä analyysisi. Onko yrittäjäjärjestö joku keskustapuolueen apupuolue?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nyt näyttää kuitenkin siltä, että sen kanssa voidaan elää" On se vaan hyvä, että yrittäjärjestöllä on tavoitteet korkealla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän ne pelot johtuivat? Oikeiston vaalipropagandasta. Vähän medialukutaitoa yrittäjille, niin eivät mene populistien valheisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nauttikaa ongelmistanne, joita Suomen näennäisdemokratia aiheuttaa. Töihin en enää tässä Hölmölässä mene ikinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen on vain suurituloisten saama hyöty. Ei pienellä eläkkeellä olevalla ole varaa ainakaan koko summaa mahdollista hyödyntää. Kyllä tämä on ollut varakkaampien etu siis kokoomuksen ajama etu omilleen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotitalous vähennyksen heikentäminen, polttoaineveron korotus, ostovoiman heikentäminen jne.jne. Siihen, kun lisätään jo ennestään älytön verotus niin työntekijöiltä, kuin yrittäjiltäkin. Ei tämä Kolehmainen taida tietää, mistä puhuu. Tai ehkäpä hän puhuu vain näiden yritystukia saavien puolesta, mutta tiedoksi, että suurin osa yrittäjistä ei saa mitään yritystukia vaan elää ostovoimasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi varmaan kannattunut kysyä, joltakin yrittäjältä, että mitä verotuksen kirästäminen ja ostovoiman heikentäminen tarkoittavat. "vaikuttaa erikoiselta" tämän Kolehmaisen kommentit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nämä yrittäjä järjestöjen työntekijät ole minkäänlaisia yrittäjyyden asiantuntijoita, kunhan lämpimikseen puhuvat. Aikaansaannokset luokkaa nolla. Suomen Yrittäjät järjestönä ei ole saanu mitään merkittävää aikaan, ainakaan viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen, kun itse olen yrittäjänä ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuletko stl, ettei yrittäjät työllistä aina kun siihen on mahdollisuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On työllistävinään suomalaisia, kauhea valitus mediassa ei löydy työntekijoitä, kun etsitään halpatyövoimaa rajantakaa👎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

0:04
Tulipalo tuhosi Martinniemen vanhan työväentalon – palomestari varoittaa lähialueen asukkaita voimakkaasta savusta sekä heitteistä
28.3.
Yksi loukkaantui vakavasti tulipalossa Sallassa – savusukeltajat hakivat loukkaantuneen pois asunnosta
28.3.
Ounasvaaralle eksynyttä naista etsittiin lauantai-iltana Rovaniemellä, löytyi kylmettyneenä mutta hyväkuntoisena
28.3.
Tyhjillään ollut loma-asunto syttyi palamaan Rukalla, rakennukseen mittavat vauriot
28.3.
Uskallus ja uuden kokeileminen ovat luovan työn edellytyksiä, sanoo "katastofista syntyneen" ja Arctic Design Weekin palkitseman vaatemalliston suunnitellut Pirjo Karvonen
28.3.
Oululainen Saija Ollanketo pääsi tilauslennolla Espanjasta mökilleen karanteeniin – "Ruokaa on niin paljon, ettei tarvitse varmaan ennen kesää käydä kaupassa" Tilaajille
28.3.
Lumijoelta kaviouralle ponnistanut Elian Web kiri takaa kuudenneksi Ruotsin Solvallassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Minkälaista imagoa pyrit pitämään yllä?

Minulla ei ole imagoa, koska osasin englantia jo silloin kun julkiskuvaa merkitsevä image jonkun aivopierun vuoksi omaks... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image