Pohjois-Suomi

Ylläs valittiin Vuoden ret­ki­koh­teek­si – kilpailun teemana oli maas­to­pyö­rä­rei­tit

Ylläksellä on noin 200 kilometriä maastopyöräreittejä. KUVA: Visit Ylläs
Pohjois-Suomi 15.3.2019 13:00
Anna Leinonen

Ylläs voitti Vuoden retkikohde -äänestyksen. Tänä vuonna kilpailun teemana oli maastopyöräreitit. Kisassa annettiin 7300 ääntä.

Kilpailussa haettiin kokonaisuutta, joka koostuu poluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä. Reitillä pitää olla myös retkeilyä tukevia palveluita kuten taukopaikkoja, pyöräilijöille sopivia majoitusmahdollisuuksia sekä mielellään vuokraus- ja opastustoimintaa.

– Tämä oli todella iloinen uutinen, sillä olemme panostaneet maastopyöräilyn kehittämiseen jo usean vuoden ajan, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Ylläksen alueella on useita välinevuokraamoita, jotka vuokraavat maastopyöriä, paksurenkaisia fatbike-pyöriä ja sähköavusteisia pyöriä. Tarjolla on myös opastettuja maastopyöräretkiä.

Kilpailun palkintosumma on 5000 euroa. Sillä on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita.

– Tällä hetkellä suurimmat panostukset meillä kohdistetaan reittimerkintöjen parantamiseen sekä markkinointiin, Haarma sanoo.

Ylläksellä on maastopyöräreittejä yhteensä 200 kilometriä. Talvipyöräilyreittejä on sata kilometriä. Alueella on myös Bike Park ja gondolihissi, joka palvelee pyöräilijä juhannuksesta syyskuun loppuun. Tunturin huipulta lähtee alamäkireittejä, joista toinen sopii myös aloittelijoille.

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestettiin nyt viidennentoista kerran. Yleisö sai äänestää suosikkiaan kymmenen finalistin joukosta. Finalistit olivat ammattilaisraadin valitsemia.

Kisassa olivat mukana myös Syöte ja Liminka.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Aivan uskomaton paikka. Nyt pitää vain olla tarkkana että alue säilyy mahdollisimman luonnontilaisena ja nämä polut mitä nyt on pidetään kunnossa mutta uusia ei enään tehdä. Pikkusen ihmetyttää miten kunta antaa hakata aukoksi alueita heti Ylläksen lähiympäristössä? Kaivos puheet on syytä haudata välittömästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autolla ylläkselle syömään ja juomaan, katsomaan helsingistä tuotua artistia ja nauttimaan elologisesti luonnosta, voiko suurempaa vitsiä ja itsepetosta enää ollakkaan:D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Autolla ylläkselle syömään ja juomaan, katsomaan helsingistä tuotua artistia ja nauttimaan elologisesti luonnosta, voiko suurempaa vitsiä ja itsepetosta enää ollakkaan:D"

Ainakin se, että helsinkiläiset tulevat sinne Helsingitä asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa mennyt koko äänestys täysin ohi. Kesällä voi vielä sanoa retkeilykohteeksi mutta talvella alkaa populaa olemaan niin paljon, että on rauhalliseksi mielletty retkeily jo melko kaukana. Pelottavasti Yllläs alkaa luisumaan Levin tyyppiseksi keskittymäksi, jossa luontomatkailu on sivuosassa ja kaikki aktiviteettimahdollisuudet majoitusten lähiseuduilla perustuu viimeisen päälle valmiiksi rakennettuihin, sorastettuihin tai talvella lanattuihin reitteihin. Sääli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pysyy poissa laskettelurinteestä ja kylän lähiladuilta/poluilta, löytyy onneksi vielä hyvät edellytykset retkeilyyn. Toki se edellyttää hiukan paikallistuntemusta. Pyöräilyä mitään vastaan ei minulla ole, kun itsekin sitä harrastan. Lajin yleistyminen on kylläkin lieveilmiöiden määrää lisännyt, kun etenkin kesällä jalankulkijat monissa paikoin käyttää samoja reittejä. Vaikka useimmat osaavatkin käyttäytyä, suuri määrä ihmisiä tarkoittaa ongelmatilanteiden toistuvaa esiintymistä ja rauhallisen fiiliksen häviämistä. Luonnonsuojelualueen metsäpolulle kun ei mielestäni kuulu tieliikennelain edellyttämä tyyli kulkea silmät selässä.

Toivottavasti kehittäminen jatkossa tarkoittaa luontoa kunioittavan matkailun, ei rahaa tuovien turistiirtojen ehdoilla tapahtuvaa toimintaa. Laki Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alku kuuluu kuitenkin näin: "Länsi-Lapin edustavimman tunturijakson sekä tähän liittyvien, luonnontilaisina ja erämaisina säilyneiden metsä- ja suoalueiden ja niillä esiintyvien eliölajien suojelemiseksi sekä retkeilyä, tutkimusta ja opetusta varten perustetaan luonnonsuojelulain (1096/1996) mukainen Pallas-Yllästunturin kansallispuisto."

Painotus kuuluu olla luonnontilaisten ja erämaisten piirteiden suojelussa, koska jatkuva rakentaminen on yksiselitteisesti ristiriidassa näiden määritelmien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

94
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
50
Kärpät nollasi Ilveksen ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–0 -johtoon – Osalan taklaus kuumensi tunteet, pitkä pelikielto uhkaa
29
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
23
Lehmät kuumentavat vaalikeskustelua – keskusta ja kokoomus pelkäävät vasemmiston ja vihreiden ilmastotekoja
17
Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu selvitystilaan ja toimitusjohtaja vapautettu tehtävästään
17
Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen
15
Radio Pooki palkittiin vuoden paikallisradiona, kanavalle myös vuoden paikallisradiojuontajan palkinto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

389 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image