Pohjois-Suomi

Ylivieskan kirkon peruskivi muurattiin – aikakapseliin piilotettiin koululaisten kirjeitä, päivän lehti ja vanhan kirkon avain

Kirkkoherra Eija Nivala laski aikakapselin muurattavaksi peruskiven sisään . KUVA: Hanna Perkkiö
Pohjois-Suomi 10.12.2019 14:44
Hanna Perkkiö

Ylivieskan uuden kirkon rakentamisessa saavutettiin tiistaina yksi merkkipaalu, kun kirkon peruskivi muurattiin. Peruskiven sisään sijoitettiin aikakapseli, joka sisältää viestejä tuleville sukupolville.

– Oppilaani ovat kirjoittaneet sinne pieniä kirjeitä, joissa he ovat kertoneet 12-vuotiaan lapsen perusarjesta tänä päivänä. Yllätyksekseni huomasin, etteivät pääosassa olleetkaan puhelimet ja tietokoneet, vaan hyvin voimakkaasti esiin nousivat ystävät, perhe, yhdessä oleminen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tarja Koutonen kertoi tilaisuuden yleisölle.

Kirjeiden lisäksi kapseliin kätkettiin muuraustilaisuuden ohjelma, kirkkovaltuuston pöytäkirjaote, kirkon peruspiirustukset ja peruskirja, päivän lehti, kolikoita sekä vanhan kirkon avain ja yksi naula.

Myös puheissa korostettiin, että kirkkoa rakennetaan tuleville sukupolville. Siitä kertoo myös rakennuksen tavoiteltu elinkaari, joka yltää 200 vuoden päähän.

– Ylivieska saa kaupunkikuvaansa yksiaineisen maamerkin, joka jatkaa suomalaisen kivikirkkorakentamisen perintöä tulevaisuuteen kurkottaen, totesi pääsuunnittelija Kimmo Lintula arkkitehtitoimisto K2S Oy:stä.

Myös yleisö pääsi lapioimaan laastia uuden kirkon peruskiveen. KUVA: Hanna Perkkiö

Kaarron Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kaarto kertoo, että syys-lokakuussa alkanut rakennusvaihe on edennyt aikataulussa.

– Perustusten valamisen jälkeen päästään ensi vuoden puolella nostamaan betonielementtejä alapohjaan. Helmikuussa aletaan pystyttää runkoa, ja viimeistään maaliskuun alussa saadaan vesikatto päälle.

Tällä hetkellä kirkkotyömaalla ahertaa noin kymmenen työntekijää, ja koko rakennusaikana työn äärellä on keskimäärin 15–20 rakentajaa. Kaarron mukaan tekijöiden löytäminen ei ole ollut ongelmana.

– Molemmilla rakennusliikkeillä on ollut hyvin reserviä, kun on muuten rauhallisempaa. Talvea kohti rakentamisessa hiljenee muutenkin, joten tämä on ollut hyvä ajankohta löytää työntekijöitä.

Kaarron Rakennus Oy:n lisäksi kirkon rakentajaryhmittymään kuuluvat Rave Rakennus Oy, Are Oy ja HKS-sähkö Oy. Uuden kirkon on määrä valmistua vuoden 2021 alussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuo kirkko voi olla hometalkoot® valmis rakennus 10-15 vuotta valmistumisen jälkeen, joten tuskin tuonne mitään aikakapseleita tarvitsee laittaa... Sementti ei ole kunnolla kuivaa, kun jonkinmoiset purku/saneeraustyöt jo aloitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä homeongelma nähtävissä.
Kaksi räystästä vastakkain, jäätyy ja lumikuru puristaa rakenteet hajalleen.
Varoituksista ei oteta "vaaria".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
20
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image