Pohjois-Suomi

Ylivieskan keskustassa liikkunut susi lopetettiin

Sudesta oli tehty useita havaintoja Ylivieskan taajamassa. Arkistokuva. KUVA: Jouko Hänninen
Pohjois-Suomi 11.3.2016 13:00
Kaleva

Viime viikonloppuna Yliveskan taajamassa liikkunut susi lopetettiin perjantaiaamuna. Poliisin mukaan susi vaikutti käyttäytymisensä perusteella menettäneen ihmisarkuutensa ja aiheutti riskejä. 

Suden lopettivat poliisin toimeksiannosta Ylivieskan riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuhenkilöt. Susi kaadettiin perjantaina noin kello 8.30 Merijärvellä ja se toimitettiin Eviralle tutkittavaksi.

Ylivieskassa on alkuvuonna kirjattu 60 havaintoa sudesta. Susi oli liikkunut pihapiirissä tai kotieläinrakennusten lähellä 34 tapauksessa.

Poliisi antoi suden karkottamisluvan tammikuun lopussa. Karkotusyritysten jälkeen suden pihakäynnit jatkuivat.  Susi päätettiin turvallisuusperusteisesti poistaa poliisin päätöksellä, joka tehtiin viime maanantantaina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Olihan se tosiaan ihmehippi se susiasiantuntija(?)siinä ohjelmassa. Taajamissa pyörivää ja kairan sutta ei voi verrata. Taajamasusi ei säiky edes karkotuspaukkuja. Samoin on hirven laita. Hirvikään ei taajamissa tai niiden lähialueilla välitä ihmisistä eikä äänistä. Metsästysaikana se ei kestä tuollaista kynän putoamisen tai varmistimen rapsahdusta vaan ottaa ritolat. Myös kairan hirvi toimii samoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei suinka vaa ihmine ois tullu suen reviirille eikä toistepäi.
Harmittaaha se ku ihmisellä on niin kova tarve kansottaa joka nurkka, ei oo noilla kauniimmilla elikoilla enää tilaa hengittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoppa vaikka satelliittikuvia maastamme. Kyllä suurinosa vielä suomesta on iha mettää ja erämaata. Että varmasti on tillaa hengittää ja ellää... Tai ei ehkä siellä kehä 3 sisäpuolella. Mutta suomi jatkuu senkin ulkopuolelle :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän sudenhyysääjillä sitten suu menee, kun susi alkaa pyöriä omissa nurkissa, pistelee sen lemmikkikoiran/kissan välipalaksi, tuijottelee mäkeä laskevia lapsia, eikä väistele yhtään vastaan tullessaan. Taitaa tulla se kuuluisa NIMBY!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki peto-ongelmat johtuvat suurpetojen valokuvauksesta, joita tehdään houkuttelemalla petoja haaskoilla ja eläinraadoilla.

Tuo rahakas bisnes on päättäjien ja jopa "luonnonsuojelijoiden" suojeluksessa. Tuo järjetön villieläinten ruokinta ja houkuttelu yhteen kasaan ihmisten sekaan on edesvastuutonta touhua.
Tuota tehdään nykyään pääasiassa itärajalla ja sillä tehdään raakaa bisnestä.

Missä ovat eläinten suojelijat ja media ? Tuo jos mikään rikkoo kaikkea etiikkaa ja on vastoin eläinten luontaista käyttäytymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä valokuvausbisnestä ei kyllä taida olla kovin laajasti Suomessa. Joten se tuskin on syynä tähän laajamittaiseen susien kesyyntymiseen. Syyt on aivan muut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poistettiinko sutta houkutelleet syötit myös vai jäivätkö seuraavien tulijoitten houkutukseksi. Ei susi mitään ihmisarkuuttaan menetä, kun syötti on tarpeeksi houkutteleva niin tuleehan se susi kutsuttuna aterialle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nykyään sudet arkaile ihmistä. Ei niitä hetkauta kulkea edes pihan läpi. Ja kulkevat mielellään teitä pitkin mikäli se on mahdollista, miksi susikaan olis niin tyhmä että kahlaisi umpihangessa kun voi kulkea aurattua tietä. Joten pihoihi ja asutuskeskuksiin ajautuminen on jopa todennäköistä. Siellä missä ihminen asuu on myös saalista tarjolla susille. Joten mikäpä on suden asustelen nurkkapielissä kun ei edes salametsästäjät siellä uhkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi on mahtava arktisen luonnon kuningas ja kuuluu erottamattomana osana erämaita. Koskaan se ei hymyilytä kun peto joudutaan kaatamaan, mutta tilanteissa joissa peto tulee ihmisen lähelle eikä poistu omin avuin, niin peto on kaadettava. Kaato tehdään ihmisen ja petojen suhteen säilyttämisen nimissä. Nämä pedot aiheuttavat ihmisessä niin paljon pelkoa, että se voi muuttua hallitsemattomaksi vihaksi jos kaatoa ei tehdä. Tällöin voisi olla koko laji uhattuna. Ikävä tapaus, mutta osa elämää maapallolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein. Susi ei kuulu Suomen luontoon. Susi vie meiltä metsästäjiltä ruuan ja elämisen mahdollisuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai olet tosi mies ? Säälittävä olet. Et varmaankaan ole metsän ruuan varassa. Nykyaikana ruoka ostetaan kaupasta, niin varmaan sinunkin ruokasi. Susi kuuluu luontoon siinä, missä sinäkin kuulut ympäristöösi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö teillä hippeillä oo muuta tekemistä ku kitistä yhdestä sudesta.. Eikös se luomuruoka metsästä oo parempi kuin se tehotuotettu ulkomailta roudattu kaupanruoka ? Panostakaa tarmonne siihen eikä susien suojeluun..

Susia riittäs Suomeen kaks, Korkeasaareen ja Ähtäriin.. Muut sais ihan vapaasti ampua ainaki mun puolesta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ammuttiin Merijärvellä, voiko varmuuella sanoa jotta susi ois sama joka on asustellu Ylivieaskan taajaman läheisyydessä?Oli niin tai näin hyvä kun lopetettiin jotta lapset tohtivat ulkona turvallisesti liikkua,vaikkei sataan vuoteen kukaan ole suen suuhun joutunut.Ennen kun susia mehtästettin niin osashan nuo pedot ihmistä karttaa,nyt näyttää siltä jotta ovat urbanisoituneet asustelemaan pihapiirissä johon ne eivät kuulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä lapsilla on nykyaikana ihan muut vaarat tuolla ulkona liikkuessa. Sudet on pieni paha näihin muihin verattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
14:25
Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vaellusreitillä Marokossa
13:28
Tähtitanssit käynnistyvät Oulussa tammikuussa – jatkossa Radisson Blun ravintola Toivossa tanssitaan kaksi kertaa kuukaudessa
13:11
Nuori nainen ei tiennyt olevansa raskaana ja synnytti käymälään – joutui vankilaan puoleksitoista vuodeksi El Salvadorissa
12:49
Kiihtelysvaaran kirkkopalolle ei löytynyt järjellistä motiivia –"Kyse on ollut päähänpistosta"
46
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
43
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
35
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
23
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
22
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image