Pohjois-Suomi

Yle: Uusia su­per­pel­ti­po­lii­se­ja tulossa syksyllä Ylivieskaan

Pohjois-Suomi 14.8.2019 8:27 | Päivitetty 14.8.2019 9:05
Iida Ahonen

Yle kertoo, että Ylivieskaan on syksyn aikana tulossa Pohjois-Pohjanmaan ensimmäiset maantiekäyttöön tulevat uudenlaiset peltipoliisit, niin sanotut superpeltipoliisit.

Ylen tietojen mukaan uudet kamerapylväät asennetaan Nivalaan johtavalle tielle meneillään olevan tieremontin yhteydessä.

Uudella peltipoliisitekniikalla voidaan seurata ajoneuvojen nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan kentässä.

Oulussa yhtä superpeltipoliisia on testattu kaupunkialueella Raksilassa.

Tulevaisuudessa uusia peltipoliiseja asennetaan teiden varsille sitä mukaa, kun vanhojen valvontakameroiden tekniikka vanhentuu.

MAINOS

Kommentoi

Niitä saisi laittaa parikappaletta Kuusamontielle välille Laanila-Hönttämäki niin ne maksaisi itsensä jo viikossa ja kaaharit saisivat mitä ovat tilanneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittaisivat samalla liikennemerkit kertomaan nopeusvalvonnasta ja niin monta nopeusrajoitusta että kukaan ei voi vahingossa ajaa ylinopeutta.

Tökeröä että poliitikot ovat korruptoituneet sakkotulojen tähden kun eivät halua säätää lakia jossa kameravalvonnan ja nopeusrajoituksien liikennemerkkien sijainnit olisi niin että erehtymisen mahdollisutta ei olisi. Merkit pitäisi olla niin että nopeusvalvonta alkaa tästä ja tällä nopeudella ja loppuu tähän kohtaan. Mikä poliitikkoja oikein vaivaa, onko poliitikoilla kadonnut lopullisesti moraali ja etiikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kait peltikomisarion ja peltiylikomisarion virat perustetaan Maalaisliiton johtamassa budjettiriihessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autojen nopeusmittarit pitäisi saada näyttämään todellisia nopeuksia. Ohitukset vähenisivät jo tällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt panevat meidän elämän sekaisin🤔
Joskin muutos koskee enemmän Nivalan suuntaan meneviä ja sieltä tulevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... ne ylinopeudet jossain nivalan pikkuteillä se poliisin suurin murhe vai onko siihen vain helppo puuttua ja rahastaa tolpan avulla ? Maajussit kun kuuliaisesti maksaakin sakkonsa toisin kuin ulkolaiset kaaharit..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mihinkään Nivalan pikkuteille rakenneta, vaan Savontielle Ylivieskaan, jossa on vilkas liikenne. Valot alkanevat Kärkkäisen risteyksestä. Monen ostosreissu voi alkaa ja päättyä sakkojen merkeissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahankeruuta kaikki tyynni nämä peltipoliisit. Hyvin ilmottaa Tom tomin kamerailmoitin ajoissa, että varmasti tarkistat vielä nopeuden ennen kameraa. Ja kyllä Jyväskylä-Heinola akselillakin jarruttelijoita näytti riittävän. Ja aiheuttaa jojoliikettä autoletkoihin. Edelleenkin olen sitä mieltä, että tasaiseen liikennevirtaan pitäisi panostaa ja jotka ajelee alinopeutta, niitä pitäis rangaista ja poimia pois tuolta liikenteestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi tuollakin rahalla palkata vaikka yhden maantierosvo parin valvomaan liikennettä jokilaaksojen alueella. Sivukylillä ei ole näkynyt vuosikausiin, sorateistä on tullut todellisia maanmiehen moottoriteitä, 150km/h saa huoletta puotella joka päivä, ei tarvitse pelätä että rosvokopla varastaa kortin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peltiä ilman välikäsiä mutta milloin laitetaan tämä lasten hyväksikäyttö kuriin!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noissa uusissatolpissa ei auta hidastaa tolpan kohdalla koska se otaa nopeuden 150m päästä jo ennen kameraa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä paikkaansa. Pystyy kyllä seuraamaan kauempaa, mutta nopeuden mittaus ja mahdollinen selfie vasta n. 30 m päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkapohjainen järjestelmä mittaa nopeudet jo 150 metrin päästä. Kuva otetaan myös huomattavan paljon aikaisemmin kuin ennen.
Näin viime hetken jarruttelu ei enää auta, vaan kuva on otettu jo sitä ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuliskohan tieremontin myötä tällaiset uudet poliisit myös tuonne oulu-ii välille? Eilenkin eräs mb-vito ajeli melko vaarallisesti ja muita piittaamattomasti, ja joka päivä monta muutakin pölijää siellä menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ne tolpat vaikuta noihin kuljettajiin mitenkään. Hidastavat kameran kohdalla ja jatkavat sitten. Heihin toimii ainoastaan poliisipartio, joka ajaa siviiliautolla. Poliisitkin voisivat tehdä niin, että kuvaavat videolla kuljettajan tekemiset ja pistävät sakon menemään auton omistajalle. Jos tulee kiistaa, niin näyttää videon. Tällä tavalla yksi partio ehtisi sakottaa useampaa, eikä aikaa palaisi sakon kirjoittamiseen tien päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio kerää budjettiin miljoonia sakoilla. Kumpi antaa ensin periksi? Autoilijat alkavat ajamaan rajoitusten mukaan vai rajoitukset muutetaan vastaamaan todellisuutta. Ruotsi esim. nosti omia rajoituksiaan. Suomen nopeudet on määritelty sen mukaan, että 80 vuotias voi ajaa teillä 30 vuotta vanhalla autollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin nopeusrajoitusnostot taitavat olla aika paikallisia, koska en niitä ole huomannut. Esimerkkejä?
Liikennesekoiluissa on ongelma siinä, että yleensä syytön osapuoli kärsii. Siksi mm. rajoitukset , säännöt ja valvonta.
Mites Englannin tapa - vakuuttamaton auto tai törkeä liikennerikkomus niin auto paaliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muhokselle on ehdottomasti saatava myös.Rakas Joulupukki tämä on ainut lahja mitä toivon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:56
Teknologiayritys QuietOn vaihtaa toimitusjohtajaansa – Rovion entinen toimitusjohtaja astuu oululaisyhtiön neuvonantajaksi
15:04
Omakotitalon Ylitorniolla palamaan sytyttänyt mies vangittiin – Poliisi: 24-vuotias syyllistynyt aiemminkin rikoksiin ex-puolisoaan kohtaan
15:00
Kaleva oikaisee
14:45
Oulun kaupunginkirjastolle työntekijä edistämään lasten luku- ja kielitaitoa – ammattiliitto Jyty avusti palkkauksessa
13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee täydensi kritiikkiään vielä yölläkin Whatsapp-viestillä
98
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
92
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
85
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
73
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
44
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
35
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
33
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan pohjoisosassa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image