Pohjois-Suomi

Yksi kuoli rekan ja henkilöauton nok­ka­ko­la­ris­sa Simossa

Pohjois-Suomi 2.5.2008 10:00 | Päivitetty 2.5.2008 10:25
Kaleva
Henkilöauton kuljettaja kuoli rekan ja henkilöauton yhteentörmäyksessä Simossa. Kuolemaan johtanut nokkakolari tapahtui Kemintiellä noin 15 kilometriä Kemistä Simoon päin kahdeksan ja puoli yhdeksän välillä perjantaiaamuna. Henkilöautoa kuljettanut simolainen 35-vuotias mies menehtyi välittömästi.

Rekka-auton kuljettaja loukkaantui kolarissa lievästi ja hänet kuljetettiin jatkotutkimuksiin. Henkilöautossa ja rekassa ei ollut muita matkustajia kuljettajien lisäksi.

Onnettomuuspaikan raivaus on käynnissä ja tie on suljettu liikenteeltä. Kiertotie kulkee Palohovintien kautta, poliisi ohjaa liikennettä paikalla. Poliisi tutkii onnettomuutta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Kyllä tuo Oulu-Kemi-pätkä pitäisi varustaa keskikaiteella, sen verran päättömiä ohituksia näkee koko ajan. Ohi lähdetään vaikka rekka on tulossa vastaan parin sadan metrin päässä, eikä huonon näkyvyyden piikkiin ainakaan voi niitä pistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihmisillä on vaan nykyaikana niin kiire että pitää ohitella vaarallisesti. Olen monta kertaa huomannut sen asian kun ajan oulu-pudasjärvi väliä ja varsinkin viikonloppuisin meno on ihan kauheaa. monta kolaria on jo tuollakin tienpätkällä sattunut. juustolan kohta on se pahin, jossa kiireisimmät kuskit lähtevät mäessä edelle muista piittaamatta. malttia liikenteeseen jos on oma henki kallis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tuolla poliisillakin välillä huono asenne. Sakotetaan turvallisista ohituksista simon ohituskaistalla. Vaarallisempia paikkoja ei edes valvota ja vaaralliset ohittajat pääsevät ko koira veräjästä. Hullua hommaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi me emme opi ikinä mitään? Kaaharien ja ohittelijoiden ja muiden liikennetörkimysten pois noukkiminen voi tapahtua ainoastaan siviilipoliisiautojen "soluttautumisella" sekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ON TOSI HIRVEÄ TIE HETI LIMINGAN YMPYRÄN JÄLKEEN, ALKAA TÄYS KILPA-AJO. LUULEVAT ETTÄ EI VALVONTAA MOOTTORITIELLÄ. USEIN NÄKYY KUSKINA NUORI NAINEN, EI MEE OIKEIN VAKELUUN JOS AJAA SALLITTUA MIKSI PITÄÄ VETÄÄ OHI 160-180 NOPEUKSILLA. JOSSAIN VAIHEESSA TULEE ITKU SILMÄÄN. NIMIMERKKI POHJANTIETÄ PELKÄÄVÄ.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä uskalla IKEALLE enää!!! "...mutta harvoin(ei aina) kuljettaja tarkoituksella ajaa surman suuhun, vaan täytyy siellä välillä olla jotain, joka aiheuttaa tällaisia tapauksia näin useasti." Mitä eroa on "tarkoituksella surman suuhun ajamisella" ja sillä, että lähtee ohittamaan, vaikka ei näe mutkan, mäen, pöllyävän lumen, tai muun syyn takia, onko vastaan tulijoita? Minusta se on sama asia, kuin jos näkee, että vastaantulijoita on ja silti lähtee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuttu mies meni, liian nuorena. Perheellinen mies. Voimia kaikille, niin omaisille kuin rekkamiehellekin. Meidän tehtävä ei ole etsiä syyllisiä, meidän tehtävä on ajaa asiallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimia menehtyneen omaisille sekä voimia jaksaa ammatissaan myöskin rekkakuskille kun nousee seuraavan kerran auton ratin taakse. Tuollaisen tapahtuman jälkeen autolla ajaminen ei olekaan niin yksinkertaista kuin monet kuvittelevat. Itse ajoin alkuviikosta saman tien ja voin sanoa, ihan reikäpää ohituksia tehtiin. Siis niin piittaamattomuutta omasta sekä toisten turvallisuudesta että huh huh. Yhdessä autossa lapsi seisoi keskikonsolin kohdalla ja isä ohitteli, onko hänellä siis tällä isällä enää järkikulta tallessa, sitä vaan voi ihmetellä. Toivon itse autoilijana että panostettaisiin liikenne tarkkailuun livenä enempi, päättömät ohitukset, turvavyöt ym kontrolliin enempi. Oma henkikulta kallis enkä tahdo kenenkään tulevan päälle tyhmien ohitusten ym johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasia on se,että jos Simo - Kemi välillä meinaa säästää aikaa ja siten siis ohitella kaikki,pitäisi ajaa koko matka yli 150 km/h,jos välillä tekee vaan ohituksia ja taas jää kyttään letkaan niin ei siinä aikaa säästä.Eli kaiken kaikkiaan sama ajella kiltisti muitten mukana ja muistaa enempikin ne TURVAVÄLIT kuin ohitella reikäpäänä!Ajatelkaa ihmiset,ajatelkaa,mihin valmiissa maailmassa on niin kiire ettei vajaata 30 km jaksa olla ohittelematta?Koskaan ei ole liian tarkkana tuolla kasvavan liikenteen seassa muutenkaan,ihan turhaa siis ohitella ja riskeerata.Voimia rekkakuskille ja menehtyneen omaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka olen kameravalvontaa vastustanutkin, niin on niistä se hyvä puoli että ihmispoliisien resurssit riittävät paremmin muualle. Ehkä poliisin pitäisi valvoa liikenteen seassa juuri tällä mainitulla välillä ja valvoa nimenomaa ajotapaa eikä pelkkiä ylinopeuksia. Tietty tolerannsi pitää olla nopeusrajoituksen suhteen molemmilla peltipoliisilla ja oikealla. Vastaajatkin ovat olleet sitä mieltä että vaaraa aiheuttvat ohitukset joissa muusta liikenteestä ei paljoa välitetä. Piittaamattomuus eli ymmärtämättömyys on riski johon pitäisi vaikuttaa. Maltti myös. Kamera ei taida tätä opettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne omaiset näitä juttuja lue, turhaan ilmaisette osanottonne. Koko välille keskikaiteinen ohituskaista tie niin jopa auttaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisenä simolaisena voin vain todeta, että turhan moni paikkakuntalainenkin on sille tielle menehtynyt... myös minun tuttujani. Eräät eväti vaan osaa ajaa jonossa, hengenvaarallisia ohituksia tehdään, että päästään seuraavan rekan perään kärkkymään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jaa et taas menee siihen et rekkakuskit on syyllisiä?..haloo ihmiset! Torniossa ku asuin nii tuo tie osuus tuli tutuksi..vaaratilanteita oli paljon:yllätys yllätys ei ykskään rekkamiehen aiheuttama.hyvä tuttuni kuoli ja hänen puolisonsa loukkaantui joulun korvilla hailuodontiellä oulunsalossa otettuaan mittaa kuormaauton kans ja syy ei ollut ison auton kuskin. ei aina tarvi syyttää heti rekkamiehiä..ne tekee vaa työtään kyllä se vika on omien korvien välissä jos pitää lähtä hulluihin ohituksiin.... jaksamisia rekankuskille ja varsinki menehtyneen omaisille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kemi-Simo välillä on joskus näkynyt poliisejakin, mutta eipä heitä ylinopeutta ajavat kiinnosta. Ehkä niiden pysäyttäminen rikkoisi poliisien työrauhaa? Esimerkki: Joku aika sitten ajoin itse rajoitusten mukaan Kemistä Simoon, edessäni oli neljä autoa ja niiden edellä meni poliisin Maija. Heti Maksniemen jäälkeen takaa tultiin ja lujaa, ohiteltiin vaarallisesti, mutta jäätiin sitten kiltisti ajamaan poliisi auton perään. Eipä näkynyt poliisit mitenkään reagoivan tilanteenseen. Lopulta Poliisit kääntyivät Simon asemalle ja kaahari jatkoi matkaansa suoraan. Onneksi on suunniteltu Kemi - Maksniemi välillekin aitaa kaistojen väliin, mutta kuinka kauan siihen menee, että se saadaan toteutetuksi? Pelottaa vain se, että millloin siellä on itse tai joku tuttu kuolleena, kun asioille ei tehdä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla meinasi tulla nokkakolari Kemistä päin tulleen linja-auton kanssa, kun se lähti ohittamaan letkassa. Jos en olisi jarruttanut, olisin jäänyt kaistallani "ammattikuskin" telomaksi. Mukavaa kyytiä matkustajilla... Tuo Oulu-Kemi -väli on kyllä yleensä ottaen pelottava päättömien ohitteluiden takia. Vaan minkäs teet, kun rekkoja kulkee. Yksi syy tähän on, että Etelä-Suomesta ja ulkomailta asti pitää kuljettaa tavaraa pohjoiseen, kun paikallista tehdastuotantoa ei enää juuri ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surullinen tapaus jälleen kerran...tuskin rekkamiskään toipuu koskaan, joten suru ja murhe jatkuu molemmilla puolilla kauan...Poliisit valvomaan ja tienaamaan leipäänsä !! Sama juttu oulu-pudasjärvi -välillä..melkoista venäläistä rulettia välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> Ei ne kamerat ja nopeusvalvonta auta tuohon ohitteluun millään tavalla. Kylläpä vain auttaa. Siinä vaiheessa joka 10.kerta sallittua nopeutta ajavaa rekkaa ohittaessa tai muuten vaan sallitun nopeuden ylittäessä kukkaro kevenee, alkaa tollommatkin oppia. Poliisin tyhmyyttähän niistä sakoista sitten syytetään, kun luonto ei anna etsiä syyllistä sieltä, missä se oikeasti on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image