Pohjois-Suomi

YIT jättäytyi pois Py­hä­jo­ki­ta­los­ta

– Tämä on pieni uusi tilanne, mutta hanke jatkuu. YIT:n ratkaisu tarkoittaa, että Pyhäjokitalon rakentaja vaihtuu, toteaa Pyhäjoen kunnanjohtaja Soronen. KUVA: Myllykoski Timo
Pohjois-Suomi 8.2.2018 12:35
Timo Myllykoski

Rakennusyhtiö YIT on jättäytynyt pois Pyhäjokitalo-hankkeesta. Pyhäjoen kunta ja Fennovoima jatkavat toistaiseksi kahdestaan Pyhäjokitalon kehittämistä joenvarsitontille Pyhäjoen keskustaan.

Kunnanjohtaja Matti Soronen sanoo tavoitteen sekä Pyhäjokitalon laajuudesta että rakentamisaikataulusta olevan ennallaan. Kunta ja Fennovoima tähtäävät siihen, että 9 400 neliömetrin laajuinen Pyhäjokitalo valmistuisi vuonna 2020.

– Tämä on pieni uusi tilanne, mutta hanke jatkuu. YIT:n ratkaisu tarkoittaa, että Pyhäjokitalon rakentaja vaihtuu, toteaa Soronen.

Hänen mukaansa kunta ja Fennovoima alkavat välittömästi etsiä uutta rakentajakumppania hankkeen kehittämiseen ja toteuttamiseen.

Johtaja Juha Nurmi Fennovoimasta ei ota kantaa siihen, oliko YIT:n jättäytyminen sivuun hankkeesta pettymys aiesopimuksen muille osapuolille.

– Eihän nämä ratkaisut yllätyksenä tule, kun läheisesti yhteistyötä tehdään. Yleensä matkan varrella jo ilmenee, että löytyykö kyseisellä kokoonpanolla sellainen vaihtoehto, jonka kautta kaikki osapuolet saavuttavat omat tavoitteensa, hän toteaa.

Pyhäjoen kunnan, Fennovoiman ja YIT:n tammikuussa 2017 solmima aiesopimus Pyhäjokitalon kehittämiseksi päättyi vuodenvaihteessa. Kolmikon tavoitteena oli suunnitella Pyhäjoen kunnan vetovoimaisuutta ja palvelutarjontaa vahvistava rakennus, johon sijoittuisi kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajan palveluita, majoitus-, koulutus- ja juhlatiloja sekä Fennovoiman vierailukeskus ja paikallistoimisto.

MAINOS

Kommentoi

Kuinka moni onkaan fennohankkeesta jo jättäytynyt? Nyt jättävät jo Pyhäjokitalon. Kertonee paljon. Viisaita yrityksiä. Taidan kakun lähettää yit toimistolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä oli tyhmää ottaa tuo fennovoima ilman asukkaiten lupaa ei koskaan tuota sähköä tuottaa vaan pelkkää sotkua kuten sotkeva soronen ilmoittivat missä oli ennen sotkemassa heti kielto ydinvoimalle joka myrkyttää laajan meren

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhäjoen kuntakin on sijoittanut Fennovomaan 1,54 miljoonaa euroa suoraan perustamalla sähkönmyyntiyhtiön.
Tämän summan lisäksihän tulee vielä lainaosuus, jonka suuruus on vielä iso arvoitus.. Riippuu voimalan lopullisesta hinnasta...
Lainaosuus maksetaan yleensä
mankala yhtiöissä sitten sähkön hinnassa, mikä sähköntuottajalta tulee ostaa määrättyyn hintaan... Toivottavasti sähkön hinta tuplaantuu voimalan valmistumiseen mennessä; ei tule kuntalaisille niin pahasti "takkiin"....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä tässä Fennovoiman ja Rosatomin projektissa on sellaista, että jokainen oikea liikeyritys hyppää kyydistä pois? Fennoon on tainnut jäädä enää kuntalaisten varoilla (ja riskillä) pyöriviä energiayhtiöitä. Mitä tuokin nyt sitten kertonee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politikointiin liittyvä imagoriski on niin iso, ettei yhtiön kannata sitä ottaa. Voi jossakin tilanteessa joutua jopa pakotelistalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa YIT yritti saada liian suuret voitot ja eisaanut ja joutui luovuttamaan. Kyllä tekijöitä varmasti löytyy. Kilpailuttaminenhan se on sitä nykyaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YIT jatkaisi varmasti projektissa, jos se olisi kannattavaa businesta ilman älyttömiä riskejä.
Näin ne pörssiyhtiöt toimivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yit:llä on kokemuksia Venäjältä myymättömistä asunnoista ja kiinteistöistä.
Hyvä päätös. Siperia opettaa.
Pyhäjokiset ja Fennovoima yrittävät tätäkin rakennusta työntää veronmaksajille.
Nyt pitää lopettaa tämä pelleily.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olishan se ihme jos uusia rakentajia ei löytyisi onhan tämä kokonaisuudessaan niin suuri hanke. Jospa YIT yritti saada liian suuret voitot itselleen. kilpailuttaminenhan on tämän päivän rendi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi fennovoiman pitäsi saada hulppea konttori mahdollisesti jopa kunnan rahoilla? Ovatko venäläiset köyhtyneet, jos ei ole varaa rakennuttaa yksinään pilvenpiirtäjää pyhäjoelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan noita muitakin rakennusliikkeitä.Esimerkisi Fennon osakas SRV. Srvllä on vastaava projekti menossa esimerkisi Tampereella, joten referensiä on. Tulee edustava. Piristysruiske tämäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No yhteistyö Putin hallituksen alaisena on ikävää kun ei saa katetta työlle, itäblokin työläinen maksaa vain murto-osan Suomalaiseen rakennusmieheen verrattuna. Ja se laatu on sitten,sen mukaista että EU normeilla työn jälkeä ei hyväksy kukaan. Ps. Täysin oikea ratkaisu YIT:tä. Imago haitta tässä hankkeessa on todella huomattava. Esim valio kesko... jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen taho, joka jättää uppoavan laivan- tai laivan, jota ei ole edes rakennettu. Rakennuslupa puuttuu, venäläisyhteistyö vihastuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En usko, että venäläisyhteistyön inhoaminen olisi tässä missään roolissa. Kannattamaton projekti sen sijaan olisi looginen selitys ottaen huomioon rosatomin ja sen nöyrän yhteistyökumppanin, fennovoiman tilanteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko Pyhäjoki-talon hanke on niin sumussa käynnistetty (kuten useat muutkin kunnan viimeaikoijen hankkeet), että voisi vaikka muutkin jättää tarjoamatta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko minulla jäänyt huomaamatta jotain muitakin herkullisia skandaaleja pyhäjoelta, kuin tämä ydinvoimala?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän talohanke ole mitenkään salassa käynnistetty. Se on meidän itse valitseman valtuuston julkisessa ja kaikille avoimessa kokouksessa päätetty asia. Valtuuston asiakirjat ovat myös julkisia, esim. netistä luettavissa. Ja hankkeen vaiheet on hyvin selostettu lehdissä. Kuten nyt juuri tässäkin. Kannattaa tulla sumusta ulos ja seurata asioita, jotka kiinnostavat itseä.
Kunnan osa talosta on tarkoitettu jokaisen tavallisen pyhäjokisen käyttöön, iloksi ja hyödyksi. Ei sinne tule mitään "herrojen kotkotuksia".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ilman muuta nämä hankkeet ovat sinänsä pelisääntöjen mukaan käsitelty, sitä en kyseenalaista. Sen sijaan kyseenalaistan koko hankkeen tarpeellisuuden. Eli päättäjät tekee kunnan kokoon nähden liki suuruudenhulluja juttuja luottaen voimalaprojektin toteutumiseeen. Entäpä jos sitä ei tulekaan? Sit on yksi tosi velkainen kunta lisää. Jos Pyhäjoella jokin hanke ois tärkeä ja oikeasti akuutti, niin rakentaa vaikka uusi koulu vanhan tilalle. Sitä kato näkee selkeämmin ku en asu sielä sumun keskellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
29
Vapautuksen asepalveluksesta saa joissain maakunnissa toisia helpommin – yleisin syy on mielenterveys- tai käytöshäiriö

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image