Pohjois-Suomi

Vuoden retkikohde 2019 -ylei­söää­nes­tys on käynnissä – ehdolla useita paikkoja Pohjois-Suomesta

Suomussalmella sijaitseva Hossa on yksi ehdokkaista. KUVA: Anna Leinonen
Pohjois-Suomi 9.1.2019 12:51
Kaleva

Vuoden retkikohde 2019 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5 000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Kilpailun järjestää Suomen Messusäätiö.

Vuoden retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä, jonka löydät täältä. Tänä vuonna kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit. Omaa suosikkiaan voi äänestää keskiviikkoon 27.2.2019 saakka.

Vuoden retkikohde -finaalissa on mukana pyöräilyyn soveltuvia luontokohteita. Pyöräilyyn soveltuvien luontokohteiden kriteerinä on reittikokonaisuus, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu. Reitillä on oltava myös retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa. Kilpailun raati on valinnut finaalin kärkikymmenikön.

Kilpailu järjestetään nyt viidennentoista kerran. Viime vuonna voiton vei Rokuanvaara.

Vuoden 2019 ehdokkaat:

Syötteen kansallispuisto
Imatran Ukonniemi
Hossa
Urho Kekkosen kansallispuisto
Ylläs
Vedenjakaja
Liminka
Fiskars
Jämijärvi
Poronpolku
 

MAINOS

Kommentoi

Iso kaunis alue. Retkelyä luontoa luontokuvia ja villiä metsää ihanaa kalliota kauniita kiviä . Ja telttailualue muistakaa yöllä katsella makuuasennossa taivasta , upeita tähti ryhmiä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mikään noista. Vaan ehdottomasti paras pyöräily paikka on manamansalo Oulujärvellä. On mäkeä mutkaa kovaa ja pehmeää, lisäksi pitkät hiekkarannat missä ajella.jokakesäinen reissu tehdään tulevaisuudessa aina manamansaloon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hossa on liian kaukana kaupunki kommandoille. Sinne ei kule ic eikä lennä vinski. Ei jatkoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä sinne kaivatakkaan mittää kaupunkikommandoja, pysykööt asvaltilla.
Mutta Hossaa äänestän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Limingasta löytyy yli 100 km maastopyöräreitistöä, osa ylläpidetty myös talvisin. Lähtö joko luontokeskukselta tai Rantakylästä. Pyöräilijöitä ollut todella paljon. Fatbikejä ja maastopyöriä mahdollisuus myös vuokrata. Vähän erilainen kohde, helposti saavutettavissa ja soveltuu hyvin myös aloittelijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on limingassa maastossa pyöräilyä, ei maastopyöräilyä.. maastopyöräily käsittää myös niitä mäkiä ja sitä vauhdin hurmaa, mitä ei limingassa löydy. Ainoat alamäetkin on merkitty, väärään suuntaan.
Myös liikaa metsäautoteitä reiteissä, sama fiilis kuin käy ajelemassa vaikka sorateitä.
Sitä tässä porukassa naureskeltiin että ei tulisi ensimmäisenä mieleen lähtä liminkaan maastopyöräilemään viikonlopuksi, niinkuin esimerkiksi hossassa tai syötteellä käyty useasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image