Pohjois-Suomi

Vuoden Maa­seu­tu­kas­vok­si on valittu Kuhmon kau­pun­gin­joh­ta­ja Tytti Määttä

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä sai lauantaina Vuoden Maaseutukasvo -palkinnon. KUVA: Petri Hakkarainen
Pohjois-Suomi 26.8.2019 12:32
Iida Ahonen

Vuoden Maaseutukasvo -palkinto on jaettu lauantaina Kauhavalla Tytti Määtälle. Määttä on Kuhmon kaupunginjohtaja ja toimii harvaan asutun maaseudun asiantuntijaryhmän puheenjohtajana.

Palkinnon jakavan Suomen Kylät ry:n tiedotteessa todetaan, että Määttä on onnistunut raikkaalla viestinnällään rikkomaan kuplia ja tuomaan myönteistä näkyvyyttä suomalaiselle maaseudulle.

Määttä kertoo yrittäneensä aktiivisesti vaikuttaa siihen, miten maaseudusta puhutaan.

– Maaseutua kuvaillaan usein hyvin rajallisella sanavarastolla: se on tyhjentyvää, kuolevaa, nääntyvää. Myös usein kuultu ajatus maaseudun "pitämisestä asuttuna" sisältää alisteisen aseman. Ei maaseutua kukaan 'pidä', se on, ja maaseudun ihmiset ovat.

Puheessaan Määttä sanoi, että maaseudulla eläminen on kyse tavallisesta arjesta. Viestinnällään hän haluaa tuoda esille maaseudun arjen vaihtoehtona ja aitona todellisuutena.

Puheessaan Määttä kiitteli myös presidentti Sauli Niinistöä keväisestä Joensuun-vierailusta ja sillä kuullusta puheenvuorosta maaseudun tärkeydestä.

– Tasavallan presidentti nauttii kansalaisten keskuudessa vahvaa arvostusta ja luottamusta. Presidentin puheilla on merkitystä maaseudun ihmisten tulevaisuudenuskolle.

Määttä toivoo, että eduskunnassa toimiva Harvaan asutun maaseudun parlamentaarinen ryhmä nähdään arvokkaana, ja että se saisi jatkaa hallituskauden loppuun.

 

Suomen Kylät ry on valinnut Vuoden Maaseutukasvon vuodesta 2012 alkaen. Maaseutukasvoksi nimetään julkisuuden henkilö, joka on toiminnallaan tehnyt maaseutua positiivisella tavalla tunnetuksi.

MAINOS

Kommentoi

Onnittelut valinnasta. Tunnustus meni juuri oikealle henkilölle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:12
Ehdotus minimipalkoista jää vaille kannatusta – työelämäprofessori: "Tutkimustulokset minimipalkan toimivuudesta ristiriitaisia"
13:03
Moni ei edes tiedä sairastaneensa sydänlihastulehdusta – Lääkärit ampuvat alas yleisiä luuloja sairaudesta, joka on yllättävän yleinen ja joskus tappava
11:36
Kiinalaisista verkkokaupoista tilattujen pakettien pyörittely kääntyi Postille voitolliseksi – Suomalaisten ulkomaisista nettiostoksista yli puolet Kiinasta
10:47
Aasinmaitoa, kiehuvaa vettä tai mehupaastoa syövän hoitoon – Vastuuttomat uskomushoitovideot leviävät Youtubessa
10:44
Oululaismies poltteli kannabista autolla ajellessaan - Poliisi otti kiinni Taivalkosken keskustassa
9:36
Göteborgissa voimakas räjähdys – asukkaat heräsivät kovaan ääneen
9:20
Yli 20 kertaa vuoden aikana kortitta ajanut narahti huumeissa ratista Kempeleessä – poliisikoiraa tarvittiin
87
Puheenaihe: Tarvitaanko Ouluun lisää korkeita rakennuksia? Asiantuntijat perääväät malttia, harkintaa ja hyvää arkkitehtuuria
39
Suomen Yrittäjät: Minimipalkat lakiin Suomessakin – STTK tyrmää esityksen, jota se epäilee yritykseksi purkaa yleissitovuutta
14
Kiinalaisista verkkokaupoista tilattujen pakettien pyörittely kääntyi Postille voitolliseksi – Suomalaisten ulkomaisista nettiostoksista yli puolet Kiinasta
13
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
11
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
10
Ärsyttävätkö uskovaiset mielipiteillään ja julistuksellaan? – BB-talon Ville on mustavalkoinen hahmo, joka sopii nykyiseen vastakkainasetteluun
10
Aasinmaitoa, kiehuvaa vettä tai mehupaastoa syövän hoitoon – Vastuuttomat uskomushoitovideot leviävät Youtubessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

150 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Älkää laittako vieraita nukkumaan lattialle

No EN todellakaan anna sänkyämme vieraille. Minusta sänky on sen verran henkilökohtainen ettei siinä todellakaan nuku me... Lue lisää...
Heinäpään mummo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image