Pohjois-Suomi

Vuoden Luontokuva "Iltakello" on tunnelmakuva kis­san­kel­los­ta, voittokuvan otti luomutilan emäntä Taru Rantala – katso sarjojen parhaat kuvat

Pohjois-Suomi 20.10.2018 19:00 | Päivitetty 20.10.2018 19:05
Kaleva

Taru Rantalan Iltakello on valittu Vuoden Luontokuvaksi 2018. Kilpailun tulokset julkistettiin lauantai-iltana Helsingissä Finlandiatalossa.

KUVA: Taru Rantala

Iltakello on kuva kissankellosta kesäillassa. Tuomaristo kehui eritoten kuvan tunnelmaa ja tarkkaan mietittyä sommitelmaa taustan valopalloineen.

”Kissankellon raikas sininen kukka vangitsee katseen ja muodostaa hyvän vastakohdan rauhalliselle taustalle. Kellokukka on sommiteltu juuri oikeaan kohtaan ensimmäistä valoympyrää, muut ympyrät tukevat sommittelua ja tuovat syvyysvaikutelmaa”, tuomaristo toteaa.

Seinäjokelainen Rantala, 49, työskentelee luomutilan emäntänä. Hän kuvaa paljon lähikuvia ja heinäkuisena iltana kukkivat kissankellot ovat hänelle loputon ihastuksen aihe.

– Oikein hyvä kuva, se ei ole enää kuva, se on jo oikeastaan tunne, joka antaa mielikuvitukselle tilaa ja tulkinnalle varaa, Rantala kuvailee kuvausfilosofiaansa.

Kilpailun voitti ensimmäistä kertaa nainen sen 38-vuotisen historian aikana. Suomen Luontokuvaajat SLV ry:n puheenjohtajan Kari Wallgrenin mukaan naisvoittaja oli vain ajan kysymys.

– Naisten kiinnostus luontokuvaukseen on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut valtavasti, ja jäsenistössämmekin naisten määrä on melkein kolminkertaistunut, Wallgren toteaa.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui lähes 14 000 kuvaa 900:lta kuvaajalta. Kuvat kilpailivat seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa.

Lisäksi erikoissarjassa sallittiin vapaampi kuvankäsittely.

Kilpailun sarjavoittajista ja muista palkituista kuvista muodostuu Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttelykokonaisuus, joka kiertää Suomea seuraavan vuoden ajan.

Katso kuvagalleria kaikkien sarjojen voittajista.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Kauniin taiteellinen luontokuva. Kuvan käsittely oli sallittu. Suurin osa amatöörien ottamista kuvista on käsitelty tavalla tai toisella. Itse pidän ns. luomukuvista. Niissä kysytään taitoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian tehty kuva, luonnossa tuskin tuollaista näkymää tulee vastaan, muuten kyllä kaunis taide kuva. Julisteeksi sopisi hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuoden luontokuvassa
''Iltakello'' on
Mä ihailen tääl tuvassa
olen sanaton
Vuoden luontokuvassa
sanaa en mä saa
Mä ihailen tääl tuvassa
taidan, nukahtaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun täytyy kyllä sanoa, että haluaisin nähdä ensin ne muutkin noin 14 000 kuvaa, enneku alkaisin tuota kehumaan taivaisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuva on todella hieno ja varmasti käsiteltynä kuvana mainitsemisen arvoinen, mutta että tuomaristo valikoi sen vuoden luontokuvaksi pistää kyllä raapimaan päätään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt oikein muistan, on lähes täysi kopio jostakin aikaisemmasta voittaneesta kuvasta. Kasvi oli toinen, mutta muuten lähes täysin sama. Sinällään kuvana ihan hyvä, mutta ei mitään originaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä et muista oikein, ehkä muistat, mutta tuollaisen väitteen tueksi pitää esittää todiste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
80
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
67
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
46
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”
20
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image