Pohjois-Suomi

Vuoden Luontokuva "Iltakello" on tunnelmakuva kis­san­kel­los­ta, voittokuvan otti luomutilan emäntä Taru Rantala – katso sarjojen parhaat kuvat

Pohjois-Suomi 20.10.2018 19:00 | Päivitetty 20.10.2018 19:05
Kaleva

Taru Rantalan Iltakello on valittu Vuoden Luontokuvaksi 2018. Kilpailun tulokset julkistettiin lauantai-iltana Helsingissä Finlandiatalossa.

KUVA: Taru Rantala

Iltakello on kuva kissankellosta kesäillassa. Tuomaristo kehui eritoten kuvan tunnelmaa ja tarkkaan mietittyä sommitelmaa taustan valopalloineen.

”Kissankellon raikas sininen kukka vangitsee katseen ja muodostaa hyvän vastakohdan rauhalliselle taustalle. Kellokukka on sommiteltu juuri oikeaan kohtaan ensimmäistä valoympyrää, muut ympyrät tukevat sommittelua ja tuovat syvyysvaikutelmaa”, tuomaristo toteaa.

Seinäjokelainen Rantala, 49, työskentelee luomutilan emäntänä. Hän kuvaa paljon lähikuvia ja heinäkuisena iltana kukkivat kissankellot ovat hänelle loputon ihastuksen aihe.

– Oikein hyvä kuva, se ei ole enää kuva, se on jo oikeastaan tunne, joka antaa mielikuvitukselle tilaa ja tulkinnalle varaa, Rantala kuvailee kuvausfilosofiaansa.

Kilpailun voitti ensimmäistä kertaa nainen sen 38-vuotisen historian aikana. Suomen Luontokuvaajat SLV ry:n puheenjohtajan Kari Wallgrenin mukaan naisvoittaja oli vain ajan kysymys.

– Naisten kiinnostus luontokuvaukseen on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut valtavasti, ja jäsenistössämmekin naisten määrä on melkein kolminkertaistunut, Wallgren toteaa.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui lähes 14 000 kuvaa 900:lta kuvaajalta. Kuvat kilpailivat seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa.

Lisäksi erikoissarjassa sallittiin vapaampi kuvankäsittely.

Kilpailun sarjavoittajista ja muista palkituista kuvista muodostuu Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttelykokonaisuus, joka kiertää Suomea seuraavan vuoden ajan.

Katso kuvagalleria kaikkien sarjojen voittajista.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Kauniin taiteellinen luontokuva. Kuvan käsittely oli sallittu. Suurin osa amatöörien ottamista kuvista on käsitelty tavalla tai toisella. Itse pidän ns. luomukuvista. Niissä kysytään taitoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian tehty kuva, luonnossa tuskin tuollaista näkymää tulee vastaan, muuten kyllä kaunis taide kuva. Julisteeksi sopisi hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuoden luontokuvassa
''Iltakello'' on
Mä ihailen tääl tuvassa
olen sanaton
Vuoden luontokuvassa
sanaa en mä saa
Mä ihailen tääl tuvassa
taidan, nukahtaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun täytyy kyllä sanoa, että haluaisin nähdä ensin ne muutkin noin 14 000 kuvaa, enneku alkaisin tuota kehumaan taivaisiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuva on todella hieno ja varmasti käsiteltynä kuvana mainitsemisen arvoinen, mutta että tuomaristo valikoi sen vuoden luontokuvaksi pistää kyllä raapimaan päätään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt oikein muistan, on lähes täysi kopio jostakin aikaisemmasta voittaneesta kuvasta. Kasvi oli toinen, mutta muuten lähes täysin sama. Sinällään kuvana ihan hyvä, mutta ei mitään originaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä et muista oikein, ehkä muistat, mutta tuollaisen väitteen tueksi pitää esittää todiste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image