Pohjois-Suomi

Viikon hyvät uutiset: Tuu­li­tun­ne­li­len­tä­jä lumosi ja mi­nia­sun­to­vau­nu ihastutti

Haapajärveltä lähtöisin oleva tuulitunnelilentäjä Inka Tiitto hämmästytti tuomarit America's Got Talent -kykyjenetsintäohjelmassa.
Pohjois-Suomi 16.7.2017 10:59
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

Kaleva.fi kokosi Viikon hyvät uutiset -jutun, johon on poimittu päättyvän viikon hyviä tapahtumia.

1. Haapajärveltä lähtöisin oleva tuulitunnelilentäjä Inka Tiitto lumosi tuomarit yhdessä maailman suurimmista kykyjenetsintäohjelmista, America's Got Talentissa.

2. Muhoksen nuorten miesten minivaunu ihastutti. Joni Murto ja Henri Mattila Muhokselta rakensivat oman miniasuntovaunun, jota vedetään tandempyörällä. 

Muhoslaisten nuorten miniasuntovaunu kulkee lihasvoimalla: Joni Murto ja Henri Mattila vetävät yösijaansa tandempyörällä.

3. Tuiran lauttasaunan suosio vain kasvaa. Kesän Saunalla on neljän kesän aikana löylytetty talkoovoimin yli 15 000 kävijää. Kesäkuussa saunassa kävi yhteensä 1 335 henkilöä, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

4. Teollisuuden näkymät ovat viimein valoisat Suomessa. Metalliteollisuudessa tilausten arvo oli toukokuussa  99,3 prosenttia edellisvuoden toukokuuta suurempi. Tilastokeskuksen tiedot heijastelevat myös laajempaa talouden piristymistä.

5. Rotuaari Piknik sai ihmiset liikkeelle Oulussa. Ensi kesänä tapahtuman tilalla järjestetään Oulun Kuusisaaressa kotimaisen musiikin festivaali Suomi Pop Oulu. Järjestäjien mukaan esiintyjien määrä tulee tuplaantumaan.

Rotuaari Piknik KUVA: Jarmo Kontiainen

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image