Pohjois-Suomi

Viikon hyvät uutiset: Poliisikoira löysi iäkkäät naiset – Ouluun tuli jättitilaus

Poliisin kokenut etsijä Hugo. KUVA: Poliisi
Pohjois-Suomi 9.7.2017 11:15
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

Kaleva.fi kokosi Viikon hyvät uutiset -jutun, johon on poimittu päättyvän viikon hyviä uutisia.

1. Poliisikoira Hugo näytti tiistaina Utajärvellä, kuinka kahdeksanvuotias kokenut etsijä työskentelee. Se vainusi kadoksissa olleet kaksi iäkästä naista naiset satojen metrien päästä ilmavainulla. Väsyneet naiset löydettiin siten tiheästä taimikosta.

2. Helteestä saatiin nauttia Oulussa heti viikon alussa. Helleraja rikottiin Oulussa viime maanantaina, Oulu oli Suomen ainoa hellepaikkakunta jo toisena päivänä peräkkäin. Oulunsalon Pellonpään mittausasemalla mitattiin maanantaina 25,8 asteen lämpötila.

3. Puo­lus­tus­voi­mil­ta tuli jättitilaus oululaiselle Bittiumille. Puolustusvoimat tilaa Bittiumilta ohjelmistoradion radio-osia ja reitittimiä. Sopimuksen arvo on enimmillään 37 miljoonaa euroa. Sen työllisyysvaikutukseksi on laskettu 50 henkilötyövuotta.

Jokilaaksojen Pelastuslaitoksen Raahen aseman tarkka koreografia kärrynpyörähaasteeseen.

4. Kärrynpyörähaaste rullaa, Jokilaaksojen Pelastuslaitoksen Raahen aseman väki näyttää mallia. Osallistu sinäkin Kaleva.fi:n ja Oulun Pyrinnön voimistelijoiden alulle panemaan kärrynpyörähaasteeseen. Ohjeet löydät täältä.

5. Mansikka on myöhässä, mutta sato näyttää lupaavalta. Lumijoella mansikantaimet pukkaavat hiljalleen raakiletta.

Mansikkaa Lumijoelta. KUVA: Jarmo Kontiainen

6. Maanantaina kerrottiin, että Kesko rakentaa uuden K-Supermarketin Stockmannin Herkun paikalle. Kyseessä on ensimmäinen alkuvuonna tyhjilleen jääneisiin tiloihin tuleva toimija, joka on kerrottu julkisuuteen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Viikon hyviä uutisia myös se, että Oululainen Rohtos onnistunut markkinonnissaan niin hyvin, että eivät meinaa ehtiä valmistaa "krapulapilleriä" kysyntää vastaavia määriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
9:00
Työllisyysasteen nousu hiipui, työttömyys väheni hieman – Kevään aikana työllisyyden kasvua nähtiin enää hyvin vähän
8:40
Britannian uusi pääministeri selviää tänään – tulos kerrotaan alkuiltapäivästä Suomen aikaa
8:35
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
7:49
Elokuvallisia albumeita ja mystinen M - Oulun Musiikkivideofestivaalien koko ohjelmisto on julkaistu
7:19
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
64
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
27
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
13
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
12
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
12
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
7
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image