Pohjois-Suomi

Viikko alkaa lämpimästi ja lämpöä voi riittää juhannukseen asti – sää on kuitenkin epävakainen ja sateitakin lienee luvassa

Juhannuksen sää on todennäköisesti kohtuullisen lämmin, mutta hieman epävakainen. Arkistokuva Turkansaaren ulkomuseon alueelta. KUVA: Leinonen Jukka
Pohjois-Suomi 16.6.2019 20:49
Heikki Uusitalo

Viikko alkaa lämpimästi Pohjois-Suomessa. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että kaanantaina lämpötila on Keski-Lappiin asti 20 ja 25 asteen välillä. Lämpimintä on Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa. Pohjois-Lapissa lämpötila on 12 ja 18 asteen välillä. Sade- ja ukkoskuuroja voi esiintyä iltapäivällä ja alkuillasta ainakin Etelä- ja Keski-Lapissa. 

Tiistaina sateita voidaan saada myös Koillismaalla ja Kainuussa. Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa pysyttäneen poudan puolella ja lämpötila on päälle 20 asteen. Myös Kainuussa voi olla yli 20 astetta. Lapissa ja Koillismaalla jäädään 13-19 asteeseen. 

Keskiviikkona pohjoiseen on odotettavissa sade- ja ukkoskuuroja, joiden pääpaino on todennäköisesti Länsi-Lapissa. Lämpötila on edelleen kesäisesti 20 asteen tuntumassa laajalti. Pohjoisempana Lapissa voidaan kuitenkin jäädä selvästi alhaisempiin lukemiin. 

Torstaina lämpötila pysyy Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 20-23 asteessa, Lapissa on hieman viileämpää. Sadealue lähestyy pohjoista ja sateet leviävät Lapin suuntaan. Paikoitellen sateita voidaan saada Pohjois-Pohjanmaallakin. 

Perjantaina eli juhannusaattona sateiden mahdollisuus on edelleen olemassa. Pohjois-Pohjanmaalla lämpötila pysyttelee 20 asteessa ja jopa ylikin. Lapissa ollaan 10-18 asteessa. 

Lauantaina on yhä epävakaista ja sade- ja ukkoskuurot ovat mahdollisia. Yli 20 asteen lämpötiloja voidaan mitata edelleen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Lapissa lämpötila huitelee 12-19 asteessa. 

Viilemmät ilmavirrat leviävät lauantaina illasta alkaen koko pohjoiseen Suomeen. Sunnuntai onkin kauttaaltaan viileämpi päivä. Pohjois-Pohjanmaalla liikuttaneen 13-17 asteen tienoilla ja Lapissa 10-15 asteen tuntumassa.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mahtavaa vilvoitella nyt klo 16 seutuvilla savusaunan riimissä, katsella korpijärven kirkkaasti tuikkivalle selälle, kuunnella luontoa ja ottaa viihdykkeeksi jääkylmää karpalo-juolukkasurvoksrlla ryyditettyä pontikkaa - mutta kohtuudella, on sen verran ärjyä ainetta. Saunomisreissu kestänee tuonne 01 seutuville, on otettava suurusta välillä ja nautittava kesäillasta. Ja huomenna uudelleen, tosi verkot on koettava klo 8:00 virastojen avautumisaikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"
6:00
Johnson saa vastata sopastaan – pääministerinä hän tarvitsee puhetaitojaan ja karismaansa
6:00
Ulkoministeriö ei aio ohjeistaa suurlähetystöjä al-Holin suomalaisista – ”Ei tarvetta erityisohjeisiin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image