Pohjois-Suomi

Vihiluodon luontopolun grillillä Kempeleessä ilkivaltaa, roskis täytettiin puilla ja sytytettiin tuleen – katso video

Kuvassa Vihiluodon luontopolun kota. KUVA: Maria Seppälä
Pohjois-Suomi 17.7.2019 19:31
Inkeri Harju

Vihiluodon luontopolun grillillä tehtiin ilkivaltaa tiistai-iltana 16.7. Grillipaikan roskis oli ladottu täyteen polttopuita ja sytytetty tuleen. 

Roskis paloi kokonaan ja seinät kärsivät vahinkoa. Luontopolun käyttäjät huomasivat palon nopeasti ja aloittivat sammutuksen. Poliisi ja palokunta kävivät paikalla toteamassa vahingot.  

Asiasta on tehty rikosilmoitus. Vihiluodon kyläyhdistys julkaisi grilliltä videon, ja kiittää paikalle sattuneita palon sammuttaneita ihmisiä. 

 

 

Vihiluodon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Niskanen kertoo, että ilkivaltaa ei Vihiluodossa ole juuri aiemmin koettu. 

Niskanen harmittelee juuri samana päivänä laitetun uuden roskiksen kohtaloa.

– Grillin roskis paloi kokonaan, kaksi seinää kärsi vahinkoja, mutta eivät palaneet läpi asti. Tuomme uuden roskiksen ja yritämme puhdistaa seiniä noesta, Niskanen kertoo. 

Niskanen uskoo, että tekijät olivat vain ajattelemattomia, eivätkä ilkeitä. Kyläyhdistys aikoo Niskasen mukaan jatkaa polttopuiden tuomista grillipaikalle tapahtumasta huolimatta. 

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Se on kun ei arvosteta mitään mitä koitetaan ihmisille tarjota pitäisi kaikki sosiaali etuudet poistaa saattaisi vähentää ilkivaltaa kun joutuisi töitä tekemään ei riittäisi energiaa muuhun nykyään liian helppoa ihmisen elämä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai meinaat että sosiaali etuudet pitäis poistaa kaikilta?? Mitä luulet että nykyiset toimeentulotuen saajat tekisivät jos ei ole rahaa ja elossa pitäis pysyä? Kyllähän siinä ryöstöt sun muut näpistelyt räjähtäis käsiin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kaupunki periaatteen vuoksi poistaa nyt roskakorin ja kieltää puiden polttamisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö juuri "ajattelemttomat" ihmiset ole vaarallisimpia, ne pitäisi olla laitoshoidossa! Ilkeät ihmiset sen sijaan ymmärtävät tekonsa ja ovat helpommin parannettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhempien pitää kattoa peiliin. Jos penskoilla ei oo käyttäymistapoja, ei oo heijän vanhemmillakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas kommenteissa syytetään nuorisoa.
Oletteko koskaan ajatelleet, että olisi hyvä olla jotain todisteita ennen kuin aletan syyttelemään?
Myös aikuisissa on vandaaleja ja idiootteja, ei yksistään nuorisossa.

Ja yleensä häirikkö nuorilla on älyttömän epäpätevät ja huonot vanhemmat mistä taas ei voi hirveästi lasta syytellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa taas luontoa suojeltu. Mikä panee ihmiset käyttäytymään noin lapsellisesti ja raukkamaisesti. Yhteisö yrittää laittaa paikkoja luonnossa kulkijoille ja vandaalit rikkovat kaiken. Ruotsissa en ole nähnyt moista, Austraaliassa on tienvarsipaikkoja jossa voi nauttia piknikistä, ei ole rikottu mitään. Onko suomalaiset jotain villi-ihmisiä, joiden pitää hajottaa ja töhriä joka paikka, jotta voivat tuntea olonsa mahtavaksi. Todella huono itsetunto joillakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorille ja lapsille pitäisi olla mukavaa tekemistä. Mutta jos ei pääse kesätöihin, kylmänä kesänä ei viitti uidakaan...Siinä saapi rillin roskis kärsiä. Ehkä kesätyösetelillä hommailut voisi kattaa pidemmänkin ajan. Oiskohan sittenkin järkevintä lyhentää koululaisten kesälomia, tenavat ihan ryytyy joutenoloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsille ja nuorille pitää järjestää ohjattua toimintaa. Kuka tahansa, isovanhemmat, isät ja äidit, vanhemmat sisaret ja veljet, voivat keksiä tekemistä esim. päiväretkeilyä ja liikuntatapahtuma (sulkapallo, tikanheitto), sellaista toimintaa, josta ei peritä osallistumismaksua. Lomaa tarvitsevat myös lapset ja nuoret !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites olisi sen tekemisen kanssa, jos vaikka töitä tekisivät? Kotitöitä riittää kaikille, mutta kun se Jaana-Lauri mieluummin menee kylille kavereitten kanssa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilkivalta vähenisi merkittävästi, jos kesälomia ei olisi ollenkaan ja koulua olisi lauantaisinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peruskoulun kasvatit haluavat päteä mutta väärällä tavalla. Heillä on ongelmia, he ovat epätoivoisia ja kykenemättömiä epätoivoisina ratkaisemaan ongelmiaan. Tosiasiassa he eivät välttämättä ole vähemmän älykkäitä, he eivät osaa ratkoa ongelmia, koti ja päiväkodin ohjaajat ja peruskoulun opettajat eivät ole osanneet opettaa ja neuvoa kehittämään valmiuksia. Nämä häiriköt tarvitsevat ohjausta ja opetusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki lähtee sieltä KOTOA. Vanhemmat opettavat esim.miten luontoa kunnioitetaan menemällä lapsiensa kanssa sinne grillikatokselle laittamaan ruokaa yhdessä, näin ne taidot opitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeää journalistista tietoa meille Pohjoisen ihmisille. Maailmankuva ei näissä jutuissa pääse liialti laukkaamaan:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajattelemattomia???? Viimeistään siinä vaiheessa pitäisi ajattelun alkaa toimimaan, kun tulee mieleen tuikata tuleen toisten omaisuutta. Tämän päivän ihmisillä tahtoo olla vikana se, että ensin tehdään ja sitten vasta ajatellaan, jos silloinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmettä näitä vandaaleja oikein vaivaa? Säretään pysäkki katokset, säretään laavut, poltetaan ja tuhotaan kaikki
yhteiseen käyttöön tarkoitetut palvelut!
Kysynkin teiltä, jotka näitä tuhotöitä teette, mittä teidän päässänne liikkuu? Oletteko ylpeitä tekemisistänne?
Idiootteja olette, vailla järkeä.
Miksi tuhota ja särkeä paikkoja....?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla samaa porukkaa joka pyörii tuolla viritetyillä mopoilla ja skoottereilla. Isät ja äidit saisi vähän valvoa jälkikasvunsa tekemisiä.
Kameravalvonta vaan kehiin niin alkaa tekijät selviämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
53
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
22
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
20
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image