Pohjois-Suomi

Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä lii­ken­neon­net­to­muuk­sia

Sää jatkuu viikonloppuna samanlaisena, mihin on saatu tänä talvena tottua.
Pohjois-Suomi 21.2.2020 6:27 | Päivitetty 21.2.2020 9:05
Heikki Uusitalo

Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Pohjois-Suomessa. Keli on huono Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Keliä huonontaa lumi- ja räntäsade sekä sään lauhtuminen.

Forecan mukaan Oulussa sää on perjantaina 2–3 astetta plussan puolella ja sateita on luvassa koko päiväksi. Sateet tulevat ennusteen mukaan varsin märässä olomuodossa.

Lapissa sateet tulevat pääosin lumena. Pakkasta on muutama aste.

Aamun aikana Oulun seudulla on ollut jokunen pieni liikenneonnettomuus, mutta pelastuslaitoksen mukaan mainittavilta henkilövahingoilta on vältytty.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Räntä on märkää lumisadetta. Kun lumi alkaa tarttua vaatteisiin ja usein hiutalekoko on suuri, puhutaan rännästä. Hyvä sana, miksiköhän jäänyt vähälle käytölle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ketään kiinnosta tämmöinen talvi. Toisaalta eipähän ole paukkupakkasia, mutta jatkua kosteuskin kyllä nyppii. Jospa se hiihtolomaksi olis nurmikko näkyvissä, niin autoilioita ei tarvisi erikseen varotaa. Kyllä minun tuulilasin läpin näkee mikä ilma on ja järkiki toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Pohjois-Suomessa. Keli on huono Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.<
> Kuusamontie on sitten ihan peilijäällä, varovaisuutta.

Varoittelijoita kyllä riittää aina, mutta koskaan nämä varoitteliat eivät osaa kertoa, että miten sitä varovasti ajetaan. Minäpä kerron, kun muut eivät uskalla kertoa. Varovasti ajaminen tarkoittaa yksinomaan sitä, että vauhtia on uskallettava hidastaa sen mukaaan, mitä keliolosuhteet näyttää. Tienpintaa on osattava lukea kuin avointa kirjaa ja kun uria on tiessä, niin taas vauhtia pitää ymmärtää pudottaa. Niinvat tieltä ulos tai mutkassa uraisella tiellä suistuvat päin vastaan tulijaa. Myös turvavälin pitäminen näiden onnettomien kelien aikana korostuu,m eli on ymmärrettävä pitää sitä välimatkaa, kun koskaan ei tiedä, milloin se edessä ajava alkaa jostain syystä äkkiä hiljentämään. Edes ammattikuskit eivät tajua tätä asiaa, vaan ajaa pömäyttävät edellä hiljentävän perään, niinkuin äskettäin sattui tuolla Rovaniemen seudulla nelostiellä, jossa henkilöauton kuljettaja alkoi hiljentää kääntyäkseen vaemmalle niin eiköhän takana tulijat pöykässeet perään kun ei oltu pidetty sitä surullisen kuuluisaa turva väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkaslumi on suht kuivassa olomuodossa ollessaan pakkaslunta eikä sulanutta pakkaslunta eli vettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli hieman liponen nelostie välillä kempele oulu. Mutta kun ajaa kelin mukaan ja RIITTÄVILLÄ TURVAVÄLELLÄ säästyy peltiä ja immeisiä 😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt rengaskauppaan ja heti. Normaali talvikeli, ei lipsunut yhtään. Ainoa ongelma viittäkymppiä köröttelevät ylivarovaiset (vai onko sitten Corollassa alkuperäiset vm. 2004 talvirenkaat, en tiedä).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilöautolla ajaa vaikka kesärenkaila, meneppä raskasta kalustoa kokeileen, niin voi mieli muuttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan laillisilla renkailla oli liukasta ajaa. Pitää ajaa olosuhteiden mukaan. Eipä kaikilla ollut malttia ja älliä, ei ollut auttanut edes rinkulat kaulalla.

Tuskin on järkevää kaikkien ostaa joka vuosi uusia talvirenkaita jotta voisi varmasti jaa kaikkein liukkaimmallakin keleillä 120 lasissa kun voi lähteä 5min aiemmin liikkeelle ja ajaa maltilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän tässä hämmästyttää, kun muilla tienkäyttäjillä tuntuu olevan ihan toisenlaiset olosuhteet kuin itsellä. Minulla on tapana tunnustella tien liukkautta painamalla hieman reippaammin kaasua tai jarrua (tilanteen salliessa), eikä tänä aamuna kyllä ollut kerrassan minkäänlaisia pito-ongelmia moottoritiellä tai muuallaakaan.

Renkaiden laillisuus ei todellakaan tarkoita että ne olisivat turvalliset. Varsinkin talvirenkaat kovettuvat iän myötä, ja pito katoaa, vaikka kuinka olisi kulutuspintaa jäljellä. Eikä siellä tarvitse sataakahtakymppiä ajella, mutta aika poikkeukselliset olosuhteet saa olla, ettei moottoritiellä voisi edes kahdeksaakymppiä ajaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se laki vaan määrittää mitkä renkaat ovat lain mukaan turvalliset ja niillä saa ajaa. Ajonopeus täytyy olla sellainen että on turvallista ajaa.

Ei ole tarvetta testailla korkeinta mahdollista nopeutta millä pysyy tiellä. Huonolla kelillä lähdetään aiemmin liikkeelle ja ollaan ajoissa perillä turvallisesti ottamatta riskejä.

Jos ei ymmärrä lähteä ajoissa ja eikä voikaan ajaa sitä omaa maksiminopeutta ja myöhästyy niin on epäonnistunut ottamaan olosuhteet huomioon. Olosuhteisiin kun kuuluu myös muu liikenne.

Tämä on laillista, valitsemamme päättäjät ovat säätäneet näin - Suomen äänestyskelpoinen enemmistö on näin halunnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laki määrää talvella m/s renkaat nastattomat tai nastalliset kulutuspintaa 3mm kesällä talvirenkaissa kulutuspinta 1.6mm,näin sanoo laki.Silloin on renkaat hyvät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> Oli hieman liponen nelostie välillä kempele oulu. Mutta kun ajaa kelin mukaan ja RIITTÄVILLÄ TURVAVÄLELLÄ säästyy peltiä ja immeisiä 😊. 😃 Mukava luke näitä viisaita kommentteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meki lähetään tästä pikkuhilijaa hiekotteleen teitä kuhan saajaan nämä reikämunkki kahavit St1:sellä juotua ja kuulumiset vaihettua 👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image