Pohjois-Suomi

Valtuusto tenttaa kolme ehdokasta Ylivieskassa

Pohjois-Suomi 8.6.2004 13:00
Seppo Kangas
Ylivieskan kaupunginhallitus valitsi maanantaina kolme kaupunginjohtajan virkaa hakenutta valtuuston haastatteluun.

Kutsun saivat Ylivieskan kaupunginsihteeri Tapani Vierimaa, Oulaisten kaupunginjohtaja Asko Ojamäki sekä Muonion kunnanjohtaja Aulikki Heinonen.

Valtuusto haastattelee ehdokkaat ensi maanantaina ja kaupunginjohtaja valitaan 21. kesäkuuta. Valtuustolla on mahdollisuus valita virkaan kenet tahansa hakijoista. Kaupunginhallitus oli yksimielinen valitessaan haastateltavat valtuuston eteen.

Tapani Vierimaa on vuonna 1949 syntynyt hallintotieteiden kandidaatti. Hän on ylivieskalaissyntyinen ja työskennellyt kaupungin palveluksessa jo vuodesta 1979 lähtien. Tällä hetkellä hän hoitaa viransijaisena kaupunginjohtajan tehtävää.

Vuonna 1946 syntynyt taloustieteiden kandidaatti Asko Ojamäki on johtanut Oulaisten kaupunkia 1996 alkaen. Sitä ennen hän oli Sievin kunnanjohtajana seitsemän vuotta. Ojamäki haki Ylivieskan kaupunginjohtajan paikkaa vasta jatketulla hakuajalla.

Sosionomi Aulikki Heinonen on toiminut lähes kymmenen vuoden ajan Muonion kunnanjohtajana ja jo sitä ennen vt. johtajana. Muonion kuntaa hän on palvellut jo vuodesta 1976 lähtien. Hän on syntynyt 1952.

Jos kaupunginvaltuusto joutuu äänestämään uudesta kaupunginjohtajasta, vaali on kaksivaiheinen. Ensimmäisellä kierroksella kaksi eniten ääniä saanutta ovat vastakkain toisella kierroksella.

Jos joku ehdokkaista saa ensimmäisessä äänestyksessä yli puolet äänistä, hänet valitaan virkaan ilman toista äänestystä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image