Pohjois-Suomi

Vakuutusyhtiö suositteli Utsjoella asiakkaalleen au­to­kor­jaa­moa, jonka yrittäjä on Nils Holgersson ja asiakkaana Matti Mallikas – erehdys paljastui yhtiölle vasta osoitteesta

Pohjois-Suomi 17.3.2019 13:41
Niina Niemelä

Utsjoella asuvan Outi Paadarin Volkswagenista rikkoutui ohjaustehostin. Kun Paadar otti yhteyttä vakuutusyhtiöönsä, hän sai vakuutusvirkailijalta ehdotuksen ottaa yhteyttä Utsjoella toimivaan Aatun Autokorjaamoon.

Paadar hämmästyi. Hän tai kukaan hänen tuttunsa ei ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä paikasta.

Aatun Autokorjaamon palveluista kertova sivu löytyi Autojerrystä. Se on sivusto, jossa autoilijat voivat vertailla ja kilpailuttaa huoltoja.

– En usko, että kukaan vakuutusyhtiössä oli tarkemmin lukenut sivua, sanoo Paadar.

Autojerryn sivustolla Aatun Autokorjaamon kuvassa oli huoltamorakennus, jonka pihalla kasvaa sypressejä. Esittelyssä kerrottiin korjaamolla työskentelevän 12 autoasentajaa ja -insinööriä.

Yrittäjän nimeksi mainittiin Nils Holgersson. Nimi on monelle suomalaiselle tuttu lastensarjasta Peukaloisen retket. Korjaamon arvosteluihin oli antanut palautetta asiakas nimeltä Matti Mallikas ajopelinään Aston Martin D89.

Sivu poistettiin

Autokorjaamon osoitteeksi ilmoitettiin sivulla Korjaamontie 21, 101010 Utsjoki. Vakuutusvirkailija avasi Googlen karttapalvelun. Hän kirjoitti hakukenttään korjaamolle ilmoitetun osoitteen.

– Siinä vaiheessa virkailija hoksasi, että kyse ei ole oikeasta korjaamosta ja auto pitää siirtää Rovaniemelle.

Sekaannuksen jälkeen Paadar otti yhteyttä Autojerryyn.

– On ikävää, kun vakuutusyhtiöt ottavat tuollaiset sivut tosissaan, hän sanoo.

Autojerrystä vastattiin, että kyse oli testisivusta. Syytä sivun näkymiselle julkisesti Paadar ei tiedä.

Sekaannuksen jälkeen sivu poistettiin palvelusta.

Loppujen lopuksi Paadarin auto hinattiin Utsjoelta huoltoon Rovaniemelle.

– En tiedä, vaikuttiko sekaannus asiaan, mutta vakuutusyhtiö maksoi ihan suosiolla hinauksen.

Korjaamosekaannus naurattaa Paadaria ja tapaus herätti hilpeyttä myös hänen ystävissään.

– Kaikenlaista voi näemmä sattua.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Se, että on saman yhtiön asiakas on jo sinänsä kallis erhe. Vaihdoin yhtiötä niin soiteltiin perään, että miksi et kysynyt tarjousta? Olin noin 25v asiakkaana. Kysyin ,että mikset itse tehnyt tarjousta vaan luotit että se maksaa joka laskun.
Kahden vuoden välein kilpailutan yhtiön.
Miten sähköinen tehostin käyttäytyy kun se hajoo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipas hyvää palvelua!! Oikeesti. Olis kiva tietää vakuutusyhtiön nimi. Meikäläiset kun joutu liikenneonnettomuuteen viime kesänä helteisenä kesäpäivänä, kun kylkeen tuli auto ei vakuutusyhtiön numerosta edes saatu ketään kiinni. Sitten ajettiin Poliisin tarkastuksen toista tunnin odottelun jälkeen jälkeen ruttaantunut auto kotiin liki 100 km. Meillä oli ns. iso kasko ja liikennevakuutus. Liikennevakuutus korvasi vastapuolen auton (hän sai kiinni meidän yhtiömme vakuutusvirkailijan omasta referenssinumerostaan! ja sai oman autonsa asian hoidettua heti vaikka oli kilpailevan yhtiän asiakas!!!! meille soi vain nauhoite) ja meidän oman auton korjaaminen kaskosta menikin sitten lekkeripeliksi. Yhtiö kun alkoi arpomaan mitä korjataan ja mitä ei. Lopulta itse kustansimme auton korjauksesta isohkon osan että saimme auton ulos korjaamolta liikenneturvallisessa kunnossa. Eli kyllä vakuutusyhtiötoiminnassa olisi paljon korjaamista. Kun olet omistanut autoja liki 40 vuotta ja ollut saman yhtiön asiakas kymmeniä vuosia ja korvauksia on tarvittu vain kolme kertaa, autoja on samassa yhtiössä meillä kaksi ja kotivakuutus lisäksi, olisi kyllä odottanut parempaa toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi hyvä tietää mikä vakuutusyhtiö itselläsi oli niin tietäisi vältellä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä on Autojerrystä yllättävän hyvä kokemus. Jarruremonttiin pyysin tarjoukset ihan täältä Oulusta. Säästin yli kaksisataa euroa kalleimpaan verrattuna. Kysyinpä eräästä paikasta ihan paikanpäältä. Jarrulevyt ja palat eteen ja taakse vaihdettuna olisi maksanut kuulemma vähän yli kahdeksansataa euroa. Tähän verrattuna säästö oli jo useita satasia.
Ainut huono puoli on että välillä tulee sähköpostiin tarjouksia ja turhia posteja Autojerryltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan meillä Jyväskylässä työ- ja elinkeinotoimisto, mutta sieltä on turha oikeita töitä kysellä. 9 €/vrk orjatöitä kyllä löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pian perustamaan utsjoelle ensimmäinen autokorjaamo. Hakee sille vakuutusyhtiöiden suositukset, niin töitä riittää. Korjaa kelkkoja joutoajat, jos autoja ei riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakuutusyhtiö löytää mielellään korjaamon ihan läheltä, koska vakuutusehdoissa hinaus suoritetaan lähimmälle korjaamolle. Hakukustannuksia tulee sitten enemmän mutta se on usein halvempaa ja katto tulee 500 eurossa niihin kuluihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parree ku ite korjaa, ei tarvi kilpailuttaa ja maksaa ku osista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla Autojerry on toiminut hyvin, sain neljä tarjousta tuulilasin vaihdosta ja homma toimi. Kalleimman ja valitsemani korjaamon hintaero muistaakseni 80e. Kannatti Jerryttää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Volkkarit....
Toystä ei hajoa ohjaustehostin, kuin korkeintaan tennistä pelatessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto Jerryä käyttämällä ei kyllä synny minkäänlaista aitoa tarjouskilpailua autoilijan hyväksi. Tiedustelija saa peräti kaksi tai kolme tarjousta, joiden hintaero on kympistä kahteen kymppiin. Se on siinä eli ihan huuhaata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli kallis hinaus ja ajaakin olisi varmaan voinnut vähän vaan ruutia tarvinnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää ihmeessä otta autojerrystä huoltoja. Korjaamoilta veloitetaan ylimääräämäistä noista. Suoraan vaan korjaamoilta. Molemmat säästää. Kaiken lisäksi jerryn kautta tulee monen huijarikorjaamon ehdotuksia. Näin ainakin vaasassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla ei ole aikaa eikä kiinnosta joutua korjaamoiden huijattavaksi automallin tai pärstäkertoimen vuoksi. Kysyn tarjouksen Autojerryn kautta ja aina on homma toiminut, korjaamo arvostellaan lopuksi joka näkyy kaikille. Olen säästänyt paljon rahaa kilpailuttamalla. Tietenkään ne korjaamot joilla ei ole kilpailukykyä, eivät ole palvelussa mukana ja huutelevat täällä ettei kannata kilpailuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpikoka siellä vastas. Auto vai Jerry? Onneksi noita onnenonkijoita ei tarvitse käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noita "hyviä" arvosteluita voi kirjottaa kuka tahansa trollina. Tosi luotettavaa. Ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullakaan ei ole aikaa eikä kiinnosta joutua korjaamoiden huijattavaksi automallin tai pärstäkertoimen vuoksi. Siksi olenkin jo 47 v ajan huoltanut ja korjannut autoni itse. Yhden laakerin jouduin vaihdattamaan 1970 -luvulla Escortin vaihteiston pääakselille liikkeessä koska minulla ei ollut työssä tarvittavaa prässiä. Itse laatikon purin ja kasasin itse kotona.
Tuo ohjaustehostimen hajoamisen takia tehty hinautus ihmetyttää. Auton ohjauksenhan pitää lainkin mukaan toimia ilman tehostintakin ja se toimii. Tosin ratti on raskaampi kääntää auton ollessa paikallaan, mutta ei se ajoa haittaa. Mitähän tässä jätettiin kertomatta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

9:44
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu
9:17
Johnson ja Tusk näpäyttelivät toisiaan "herra sopimuksettoman" roolista G7-kokouksen alla – Trumpin mukaan tapaaminen Macronin kanssa oli paras tähän mennessä
9:00
Essee: Tv:n viihde-ekstaasin ylitarjonta turruttaa ja tylsistyttää – ja vie tilaa arvokkaammilta tunteilta Tilaajille
9:00
Suomalaisten maineella ratsastetaan maailmalla – monissa maissa toimii kouluja, jotka käyttävät Suomea nimessään
8:25
Savusauna tuhoutui tulipalossa Torniossa
8:10
Kaksi poliisia haavoittui ampumistapauksessa Porvoossa – Poliisi etsii tekijöitä edelleen, vaikka julkisuudessa esitettiin jo toisin
8:00
Ring-oopperasarja on niin suosittu, että "lentävät wagneriaanit" matkustavat elokuussa sen perässä Suomeen – Mistä Kansallisoopperan suurponnistuksessa oikein on kyse? Tilaajille
6
Puheenaihe: Pitäisikö rahapeliautomaatit poistaa kauppojen yleisistä tiloista ja siirtää esimerkiksi pelisaleihin?
4
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
3
Lastensuojelun tarve johtuu itsekkyydestä Lukijalta
3
Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät nousevat yhä, oululaiset tekivät alkuvuonna yli 5 miljoonaa bussimatkaa – syksyllä joukkoliikenteelle tulossa oma sovellus
2
Myllytullin uuden asuinkorttelin rakentaminen alkamassa lokakuussa – tältä ensimmäisenä valmistuva talo näyttää
2
Tuhannet lapset elävät konteissa ja entisissä toimistotaloissa Englannissa – osan koti on yöstä toiseen tuntemattomien sohvalla
1
Latitude 66 -kaivosyhtiö aikoo etsiä teknologiamineraaleja Lapista – yli 2000 neliökilometrin alue levittäytyy Rovaniemelle, Tervolaan, Ranualle ja Kemijärvelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

165 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image