Pohjois-Suomi

Uusi ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­syy­teen pyrkivä hotelli avautuu Iso-Syötteellä marraskuussa

Kide-hotelli avaa ovensa Iso-Syötteellä marraskuussa 2019. Ympäristöystävällisyyteen pyrkivään hotelliin tulee 60 huonetta. KUVA: Iso-Syöte
Pohjois-Suomi 13.8.2019 15:00
Mirko Siikaluoma

Iso-Syötteellä marraskuussa ovensa avaavassa Kide-hotellissa on kiinnitetty huomiota ympäristöön ja ekologiseen kestävyyteen liittyviin tekijöihin muun muassa rakentamisvaiheessa ja yhteistyökumppaneita valittaessa. 

Iso-Syötteen matkailukeskuksen mukaan uudessa ekohotellissa yhdistyvät kiertotalouden, ekologisuuden ja digitaalisuuden elementit uudella tavalla. Hotellin johtajaksi on valittu Jarkko Koskenmäki.

– Luonnosta ja paikallisuuden ylläpitämisestä huolehtiminen koetaan yleisesti tärkeäksi, mutta valitettavan usein siihen yhdistyvät herkästi mielikuvat niukkuudesta, uhrautumisesta ja luopumisesta. Uudessa hotellissa on yhdistetty moderni tekniikka ja ympäristöä kunnioittava ajattelu, joka mahdollistaa vastuullisen matkailuelämyksen laadusta tinkimättä, Koskenmäki kertoo.

Puurunkoisessa hotellissa ympäristökysymykset on huomioitu muun muassa maalämmön käyttönä ja ravintolassa hyödynnettävänä kiertotaloutena. 60-huoneinen hotelli Kide aukeaa marraskuussa Iso-Syötteen laskettelurinteiden tuntumaan.

MAINOS

Kommentoi

Varsinaiset asiantuntijat höpöttää omiaan. Hirsirakentaminen on tätäpäivää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli liima puu tahi ei mut taitaa olla käymisen arvoinen paikka joten sinne siis kasvaamaan omaa hiili jalan jälkiä :D
Ei muuta ku kannatamaan pudista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskettelun yhteydessä ei pidä koskaan puhua ympäristöystävällisyydestä. Sen lähtökohtahan on neitseelliseen luontoon tehtävä valtava haava, avohakkuutakin raskaampi luonnon tuhoaminen. Piste iin päällä on lasketturinteen valo- ja melusaaste, joka vaikuttaa vielä paljon laajemmalla alueella. Murtomaahiihto soveltuu suomalaiseen luontoon niin paljon paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedätkö sinä tarkastikin kuinka monta liimapuupalkkia Kide-hotellin rakentamisessa on käytetty?
"Lehto Group Oy:n rakentaman hotellin odotetaan valmistuvan ensi syksynä. Hotelli rakennetaan moduuleista, jotka valmistetaan Lehto Groupin tehtaalla Oulaisissa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tätä rakennusta ei ole tehty noista liimapuupalkeista. Nämä liimapuupalkkirakennukset ovat kuin muovipulloja, joten ne ei hengitä ja niiden elinkaari on sama, kuin puulla, joka joutuu olemaan kosteissa olosuhteissa eli suhteellisen lyhyt. Lisäksi sisäilman laatu on kyseenalainen. Noh hotellivieraista kukaan ei muutenkaan välitä joten tämä no ongelma. Nykyään peräkylän höppänät mummotkin tietävät, että näistä liimapuurakennelmista ei pidä taloja rakentaa ainakaan ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se rakentaja itse tiedä paremmin liimat ja palkit kuin joku amatööri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No,nuo mummot varmasti tietävätkin hirsitaloista jotain,mutta entä höppänät citymummot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image