Pohjois-Suomi

Uudessa Vaalisatuja-blogissa pureudutaan edus­kun­ta­vaa­lei­hin Oulun vaalipiirin näkökulmasta

Pohjois-Suomi 5.12.2018 9:47
Taina Virolainen

Kalevan uudessa 20-osaisessa vaaliblogissa Ville Koivuniemi tarkastelee ensi huhtikuussa järjestettäviä eduskuntavaaleja enemmän tai vähemmän Oulun vaalipiirin näkökulmasta. Uusi bloggaus on aina keskiviikkoaamuisin.

Luovan Työmaan tekstisuunnittelija Koivuniemi vertailee ensimmäisessä Vaalisatuja-blogikirjoituksessaan Suomen ja Ruotsi vaalitapoja. Hän kiteyttää, että ongelmaton vaalijärjestelmä on kuin vanhempi joka ei ole koskaan hermostunut lapselleen: sellaista ei ole oikeasti olemassa.

Muuttoliikkeen myötä jotkut Suomen vaalipiireistä ovat nykyään yksinkertaisesti liian pieniä. "Lapissa vaalipiirin pienuuden sai kokea viime vaaleissa karvaimmin kokoomuksen Heikki Autto, joka sai henkilökohtaisesti 6261 ääntä (kokoomuksen 10 155 äänestä), ja jäi rannalle", Koivuniemi kirjoittaa.

"Oulun vaalipiirissä paikkoja on luvassa 18, joten tilanne ei ole lainkaan sama kuin Lapissa, mutta täälläkin on käytännössä varmaa, että eduskunnan ulkopuolella olevista pienpuolueista ei ole haastajaksi, koska äänikynnys nousee todennäköisesti jonnekin viiden prosentin tuntumaan", todetaan Vaalisatuja-blogissa.

Lue Vaalisatuja-blogia.

MAINOS

Kommentoi

Ilman hyötyä ei tehdä mitään,mikä vaikuttamisen tavoite on villellä.Toisaalta vanhat puolueet on satu henkilöitä täynä,totuuteen perustuva ploki ois ihan hyvä mutta on myöskin epäilyn siemen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tähän olisi helppo ratkaisu. Yhdistetään Lapin ja Oulun vaalipiirit. Hallinnolinen päätös ja piiri on riittävän iso.
No sehän on selvää, ettei tämä laphalaisille käy ja hölmöily jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, kunnes huomataan, ettei täällä pohjoisessa asu enää riittävästi ihmisiä yhtään mihinkään, ei edes äänestämiseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
84
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
75
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
47
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
26
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image