Pohjois-Suomi

Uudessa Vaalisatuja-blogissa pureudutaan edus­kun­ta­vaa­lei­hin Oulun vaalipiirin näkökulmasta

Pohjois-Suomi 5.12.2018 9:47
Taina Virolainen

Kalevan uudessa 20-osaisessa vaaliblogissa Ville Koivuniemi tarkastelee ensi huhtikuussa järjestettäviä eduskuntavaaleja enemmän tai vähemmän Oulun vaalipiirin näkökulmasta. Uusi bloggaus on aina keskiviikkoaamuisin.

Luovan Työmaan tekstisuunnittelija Koivuniemi vertailee ensimmäisessä Vaalisatuja-blogikirjoituksessaan Suomen ja Ruotsi vaalitapoja. Hän kiteyttää, että ongelmaton vaalijärjestelmä on kuin vanhempi joka ei ole koskaan hermostunut lapselleen: sellaista ei ole oikeasti olemassa.

Muuttoliikkeen myötä jotkut Suomen vaalipiireistä ovat nykyään yksinkertaisesti liian pieniä. "Lapissa vaalipiirin pienuuden sai kokea viime vaaleissa karvaimmin kokoomuksen Heikki Autto, joka sai henkilökohtaisesti 6261 ääntä (kokoomuksen 10 155 äänestä), ja jäi rannalle", Koivuniemi kirjoittaa.

"Oulun vaalipiirissä paikkoja on luvassa 18, joten tilanne ei ole lainkaan sama kuin Lapissa, mutta täälläkin on käytännössä varmaa, että eduskunnan ulkopuolella olevista pienpuolueista ei ole haastajaksi, koska äänikynnys nousee todennäköisesti jonnekin viiden prosentin tuntumaan", todetaan Vaalisatuja-blogissa.

Lue Vaalisatuja-blogia.

MAINOS

Kommentoi

Ilman hyötyä ei tehdä mitään,mikä vaikuttamisen tavoite on villellä.Toisaalta vanhat puolueet on satu henkilöitä täynä,totuuteen perustuva ploki ois ihan hyvä mutta on myöskin epäilyn siemen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tähän olisi helppo ratkaisu. Yhdistetään Lapin ja Oulun vaalipiirit. Hallinnolinen päätös ja piiri on riittävän iso.
No sehän on selvää, ettei tämä laphalaisille käy ja hölmöily jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, kunnes huomataan, ettei täällä pohjoisessa asu enää riittävästi ihmisiä yhtään mihinkään, ei edes äänestämiseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image