Pohjois-Suomi

Uuden Hotelli Iso-Syötteen rakennustyöt ovat alkaneet – huonesiiven saneeraus valmistuu ensi tal­vi­se­son­gik­si, uutuuksina sviitti, nä­kö­ala­ra­vin­to­la ja lounge

Havainnekuva uudesta Hotelli Iso-Syötteestä. KUVA: Asko Lax
Pohjois-Suomi 16.7.2019 15:52
Iida Ahonen

Rakennustyöt joulukuussa tulipalossa tuhoutuneen Hotelli Iso-Syötteen paikalla ovat käynnistyneet. Uusi, kolmikerroksinen rakennus alkaa nousta tunturin huipulle kesän kuluessa.

Hotellin suunnittelu on tehty mahdollisimman pitkälle paikallisin voimin. Pääsuunnittelijana toimii pudasärveläinen puurakentamiseen erikoistunut arkkitehti ja muotoilija Asko Lax. Uudessa rakennuksessa materiaalit ovat paikallisia ja ekologisia.

– Koska olemme Pudasjärvellä, hirsipääkaupungissa, koko ylin kerros päätettiin rakentaa hirrestä, hotellinjohtaja Juha Kuukasjärvi kertoo tiedotteessa.

Kireä aikataulu on luonut suunnitteluun jonkin verran paineita.

– Suunnittelijamme ovat tehneet loistavaa työtä koko kevään, ja rakentaminen pääsee nyt vauhtiin. Venymiskykyä on löytynyt kaikilta, ja sitä on kyllä tarvittu.

Uusia tiloja kolmessa kerroksessa

Palossa täysin tuhoutuneen ravintolan paikalle rakennetaan tiloja kolmeen kerrokseen.

Kahdessa alimmassa kerroksessa on 12 uutta huonetta. Tuhoutuneen Karhunpesä-sviitin tilalle rakennetaan uusi sviitti, ja sen seuraksi yli 80 neliön ylellinen Feenix-sviitti.

Hotelli rakentaa tilat myös kasvaville pyöräilypalveluille, ja safareille lähtö tapahtuu uuden hotellin väljemmistä tiloista.

– Ylimpään kerrokseen tulee 240-paikkainen näköalaravintola ja 60-paikkainen lounge. Maisemia pääsee ihastelemaan ravintolan parvekkeelta. Uudesta kylpyläosastosta tulee tilavampi kuin vanhasta, Kuukasjärvi kertoo.

Hotellin ulkopuolelta katolle nousee myös kävelyreitti, jonka laella on näköalatasanne yli kymmenen metriä korkeammalla kuin vanhan hotellin sisäänkäynti.

Palossa säästynyt huonesiipi saneerataan kauttaaltaan uusiksi, ja työ valmistuu tulevan talvisesongin tarpeisiin. Uuden osan huoneet, kylpylä ja muut tilat ovat valmiita ensi kesään mennessä.

– Uusi ravintola aukeaa tulevalle kevätsesongille 2020, ja jos kaikki menee sujuvasti, saamme paikan auki jo aikaisemmin, Juha Kuukasjärvi kertoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jotain tutun näköistä isosyötteeltä tuossa hotelikuvassa....hyvän näköinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että Syöteen huipulle nousee entistä ehompi rakennus. Näköalaravintola ja -tasanne kruunaa kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komea on uusi Isosyötteen hotelli. Hyvä että tulee lopultakin jotain uutta Isosyötteelle.
Nyt tulee syy käydä taas Isosyötteellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso Syöte kasvaa ja kehittyy nyt vauhdilla! Pidetään huolta, ettei kynttilä jää vakan alle vaan kerrotaan ilosanomaa kaikkialla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulen vielä käymään. Ihan vain tuen vuoksi. Kovan koulun joutui käymään yrittäjä.

Samasta syystä käyn myös Kuivanimessä tankkaan autoa ohikulkiessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nätti vakkuutusrahoilla pistää uus tilalle niin ei tarvinnu entistä vanahaa alakaa korjaileen ja parantaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No se entinen vanha oli juuri remontoitu ja saatu valmiiksi viimeisen päälle hienoksi.. , kun tuho iski. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä uusi.
Upea siitä tulee. Jesse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä teitä mollaajia piisaa? Käsittämätöntä negatiivisuutta kaikessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruutana on varmaan toiminut yrittäjänä tosi pitkään niin osaa kaikki metkut? Ei voi kuin ihmetellä mistä tämmösiä Ruutanoita sikiää - onnea vaan yrittäjälle ja hattu pois päästä kun jaksoi lähteä TAAS uudestaan liikkeelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:37
Etta kunnioittaa lauantain Akaa-kotipelissä Juha Keihäskosken uraa – ex-kapteeni teki seuran eteen pitkiä päiviä myös toimiston puolella
19:37
Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui
19:00
Kärppähyökkääjä Jussi Jokinen keksi 16 vuotta sitten ylivoimakuvion, joka toimii edelleen ja on tuottanut kymmeniä läpiajoja – "NHL-valmentaja sanoi, että sinut vedetään kylmäksi siniviivalla" Tilaajille
19:00
Vanginvartijoiden liitto: Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut suurin syy jengiongelman pahenemiseen vankiloissa
17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
82
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
59
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
31
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image