Pohjois-Suomi

Ulkomaalainen mies kaahasi Sodankylässä 163 kilometriä tunnissa – käännytettiin takaisin kotimaahansa ja määrätiin maa­han­tu­lo­kiel­toon

Pohjois-Suomi 20.4.2019 9:27
Heidi Peltonen

Ulkomaalainen mies kaahasi kovaa ylinopeutta Nelostiellä Sodankylän pohjoispuolella perjantaina iltapäivällä. 

Poliisi kertoo, että kuljettaja ajoi 163 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa on 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Autoa kuljettanut mies oli tullut Suomeen vain puolitoista tuntia aiemmin. 

Miehen ajama ylinopeus oli niin kova, että häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Poliisi kertoo, että mies käännytettiin samantien takaisin kotimaahansa. Lisäksi hänelle määrättiin kaksi vuotta maahantulokieltoa. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Ulkomaalaisilta kaahareilta ei ole saatu perittyä ylinopeus sakkoja ennen maastapoistumista, saatiinko tässäkään tapauksessa, kun tapahtui jonkinlainen käännyttäminen, sitä tarina ei kerro.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein, nämä ulkomaalaiset ovat venäläisiä. Samoilla seuduilla ajoi keväällä,rekkaa ohittamaan lähtenyt venäläiskuski nokkakolarin, vastaantulevan rekan kans. Kuski ja 3v lapsi kuoli. Muutenkin näiden ajotapa on aivan älytön, keskellä tietä, haahuilevaa menoa. Luulen että Venäjällä saa ajokortin ostamalla, sen näköistä on meno tienpäällä, että ainakaan ei ole autokoulusta tai ajo-opetuksesta kuultukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole jäätä Lapinkaan teillä nyt. Kesärenkailla just kävin pohjoisessa, sulaa ja kuivaa oli pienimmilläkin tiepahasilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aluetta tuntemattomille: pääsiäinen on yksi isoimmista sesongeista noilla teillä ja siellä ei todellakaan ajella yksin. Ruotsin puolelta ehtii tuolla nopeudella puolessatoista tunnissa ja ihan normaali käytäntö että annetaan maahantulokielto. Näitä autolla liikkuvia ruotsalaisia ja norjalaisia, kuten myös suomalaisia ratsataan koko ajan pienemmillä raja-asemilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikien antaa ajokielto tuollaisille. Ei Lapin tiet mitään autobaanoja ole. Ihan sulaa hulluutta on ajaa jäisillä teillä tuollaisia nopeuksia. Mikähän lie tullut, kun tuolla tavalla naksahti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epistä, Puolassa , Saksassa , Itävallassa körötellään 160km/h , poliisi antaa tietä jos sattuu edessä ajelemaan hitaammin , meillä ei puhettakaan. Muutetaan kaikki Keski- tai Etelä-Eurooppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluan asua Suomessa. Nopeusrajoitukset säästävät ihmishenkiä ja ehkäisevät vammautumisia -Niin ajajien kuin muiden teillä liikkujien. Kaikki eivät vain ymmärrä omaa parastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu välillä körötellään 160kmh. Mutta ylleensä seisotaan ja körötellään 20kmh ruuhkassa, kokemusta on . Varsinkin työmatka liikenteessä keskinopeudet on todella hiljaisia juuri ruuhkien vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan vapaasti voi muuttaa, olemmehan Eu-aluetta. Sinne vaan hurjastelemaan, jos uskallat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsikin voi karkottaa suomalaisen jos ajat ylinopeutta että kortti lähtee, on nähty tilanne , kaveri ajoi 30 alueella 70 kymppiä joka oli koulun lähellä v 2003 , poliisi antoi 15000 kruunun sakot ja 48 aikaa poistua maasta, kolmen kuukauden maassaolo kielto,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko todellakin näin, että henkikö voidaan karkottaa maasta, jos on syyllistynyt tavallisen vakavaan rikokseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ylinopeudesta voidaan karkottaa muuta seksuaalisesta rikoksesta ei,nyt ei ymmärrä oikeutta tai jotain on pahasti vialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image