Pohjois-Suomi

Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli vuoden 2018 lopussa 10,8 prosenttia. KUVA: Ossi Ahola
Pohjois-Suomi 24.1.2019 11:00
Mirko Siikaluoma

 

Maakunnan työttömyysaste oli vuoden lopussa 10,8 prosenttia. Työttömyyden lasku on Pohjois-Pohjanmaalla maan kärkipäätä.

Pohjois-Pohjanmaalla oli joulukuun lopussa 20 100 työtöntä työnhakijaa lomautetut mukaan laskettuna, työttömien määrä laski vuoden takaisesta 3 800 hengellä. Työttömien määrä lisääntyi 2 200:lla marraskuun loppuun verrattuna, mikä on ajankohtaan nähden normaalia kausivaihtelua, Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta kerrotaan.

Työttömyys on alentunut koko maassa, mutta Pohjois-Pohjanmaan 16 prosentin lasku suhteellisena vuosimuutoksena maan kärkipäätä. Hyvästä kehityksestä huolimatta erot maakunnan eri kuntien välillä ovat kuitenkin suuret.

Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä laski 3 800:sta hengestä 3 300:en ja yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden määrä 7 100 hengestä 5 100:en. 

Maakunnan alhaisimmat työttömyysasteet olivat Reisjärvellä (6,0 %), Merijärvellä (6,6 %) ja Limingassa (6,8 %). Korkeimmat työttömyysasteet olivat Vaalassa (13,6 %), Taivalkoskella (13,3 %) ja Iissä (12,4 %). Oulussa työttömien määrä laski 2 000 hengellä ja työttömyysaste oli 12,0 %.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (83)

laskeehan se kun ihmiset menevät koulun penkille. ei kukaan viitti alkaa kärvistelemään töitä kun oulussa on työllistämis tilanne todella huono. avoinna olevia paikkoja on vähän ja hakijoita niihin pilvin pimein. siinä moni miettii jaksaako turhaan lähetellä cv:tä ja soiteilla paikkoihin kun vastaus on, että ei tällä hetkellä ole tarvetta mutta otetaan yhteyttä kun sellaista ilmenee. Voisi yksinkertaisesti sanoo ettei oo paikkoja ja ei soiteta perään. :D Oulusta on tullut työllisten suhteen talous keinottelija joka pyrkii mahdollisimman halvalla työntekijöitä saamaan. Työntekijöitä nuoria otetaan vuokrafirmojen kautta ja lyhyt aikaisia sijaisia, joiden määräaikaista vaan jatketaan. Ei siinä työntekijän tarvi odottaa, että voisi kesälomaa tai yleensäkään lomaa pitää. Nykyinen työmalli ajaa lopulta ihmiset masennukseen ja ei ihme kun kasvamassa vaan nuorten mielenterveysongelmat ja sitä kautta pitkäaikaistyöttömyys. Lopulta tämmöisessä ajetaan loppuun ihmiset jotka haluaisivat tehdä töitä ja ne jotka vakituisessa ovat, että joutuvat tuplapäiviä tekemään kun sijaisia ei saada. Milloin pitäisi peiliin katsoa ja alkaa liittojen alkaa puuttumaan tähän touhuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mennyt nämä työllistämiset sellaiseksi,että tehdään työttömillä bisnestä,toivottavasti ihmiset herää siihen,että kaikki maksetaan ahneille bisneksien pyörittäjille yhteiskunnan varoista eli he jotka käyvät töissä maksavat työttömillä tehdyn bisneksen.Muistakaa tämä siellä vaalien äänestyskopissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus on saavuttanut keskeiset tavoitteensa. Ei kun jatkolle kevään vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos väitteesi pitää paikkansa, niin miksi eilen illalla uutisissa kerrottiin että uusista työpaikoista 50 000 on kokoaikaisia, 16 000 on työllistynyt yrittäjiksi, ja 16 000 on osaaikaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittääkö 60 v täyttänyt saada uraansa jatkettua? Ei onnistu. Tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla nämä erotetaan - ja on varaa maksaa jopa puolen vuoden irtisanomisrahat. "Hetken päästä" on tilalle palkattu halvempi / nuorempi työntekijä "mukamas eri tittelille".
Mitään perustelua irtisanomiselle ei anneta - kuulemma työnantajalla on oikeus erottaa kenet haluaa ja sillä siisti.
Varmuudeksi työnantajalta tulee lakitoimiston ukaasi ettei kannata ryppyillä erottamista vastaan. Lasku tulee joka on ainakin kymppitonni tai toinen kymppitonni näin siis hävittäessä.
Tällaista on isänmaan kohtelu rehdille pitkäaikaiselle työntekijälle.
Puhumattakin on selvää millaista kohtelua erotettu saa kun etsii uusia töitä eikö niitä saa. Sankiota peräjälkeen.
Kuka katsoo peiliin ja kysyy, mistä tässä on kyse?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijän palkkaaminen on aina kannattavaa, kun hän tuottaa työnantajalle enemmän kuin kuluttaa. Näin se vaan on. Jos taidot ja kyvyt ovat vanhentuneet tai vajavaiset, niin totta kai nuorempi otetaan tilalle tuottamaan lisäarvoa firmalle. varmaan voisi itse katsoa peiliin. Ei työnantaja ole sosiaalitoimisto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin juuri asia on. Kyllä en ymmärrä tuota selitystä mika iästä, se kun ei vain pidä paikkaansa kunhan vain on osaava tekijä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäinen kirjoittaja puhuu asiaa. Sitä ei 20-30 eikä ehkä 40 voi ymmärtää, kun ovat vielä tietämättömiä elämän todellisista realiteeteista. Joskus oli sellainen tilanne, että työnantajalle oli kunnia asia hoitaa alaisensa työmäärät kuntoon. Ei ollut kunnioitettavaa kylmäkiskoisesti potkia kuin koiraa "jätkä" ulos. Samalla tuhota hänen loppuelämänsä.

Itse olen ollut mm. Ruotsia myöten töissä esim paperitehtaassa, jossa selkeästi siirrettiin työntekijä sille osastolle millä porukkaa tarvittiin. Eli se liikutettiin kyvyn mukaan, jos jollain taholla oli puutetta. Täytyy myöntää että tuli aikoinaan tehtyä virhe kun palasin Suomeen.

Tässä maassa on kaikkea muuta kuin ihmismäinen kohtelu asian näin kohdatessa. Palasin päättämään opiskeluni ja oletin sen kantavan lopun työelämän ajan. Väärä oli tulkinta - ei olisi kannattanut palata - turha ajatus on ollut maksaa isänmaalle isot verot "kiitoksena saamastani suuresta ja ansiokkaasta koulutuksesta".
Voi sitä tietovuoromäärää mikä Suomesta lähtee ... ja voi sitä "nolla tietovuoto -määrää" jota rahdataan tänne mukamas kansaa lisäännyttämään.

Kumpiko asia olisi järkevämpää: pitää iso tietotaito kotimaassa vai erottaa se hylkiön ja koiran asemaan. Vai hyysätä tänne "sitä sun tätä yhteiskunnan kulueräksi".
Kysyn vaan . . . ja etteikö mukamas ole iästä kiinni? Katsokaapa peiliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäpä se on pähkinänkuoressa koko työttömyyden ydinongelma eli ns. "kohtaanto-ongelma". Työnantajat on kokoomushallitusten aikana opetettu tähän: työntekijöihin panostaminen, esim. koulutus, on turha kuluerä. Potkitaan vain pois tai jätetään rekrytoimatta, jos ei osaaminen ole yksi yhteen tarpeiden kanssa. Sitten aletaan itkeä, että kun ei kouluteta oikeille aloille ja että työnhakijat ovat kelvottomia, puuttuu "osaajia". Tosiasiassa aikaisemmin työnantaja itse hoiti työntekijöiden perehdyttämisen tehtäviin, samoin tarvittavat lisäkoulutukset. Työntekijältä vaadittiin vain alalle soveltuva peruskoulutus. On täysin kestämätöntä, että yritysmaailma olettaa saavansa täsmäkoulutetun henkilöstön jatkuvasti muuttuvaa osaamista vaativiin tehtäviin. Valtion ei pitäisi olla yritysten sosiaalitoimisto, vaan jos aitoa markkinataloutta yritykset kaipaavat, he eivät itke kädet ojossa jokaisessa välissä valtiolta ja veronmaksajilta auttavaa kättä. Osaava ja sitoutunut henkilöstö on minkä tahansa yrityksen paras pääoma, johon yrityksellä on vara ja halu panostaa, jos kannattavuus on riittävää. Työvoimakoulutus yritysten tarpeisiin on yritystukea julkiselta sektorilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työntekijä on koulutettu/kouluttautunut "miljoonalla markalla" ( huon entinen valuutta) niin tässä on selkeästi heitetty ulos iso työkokemus ja tietotaito. Et ehkä huomannut kyseessä olevan tosiaan koulutettu ihminen. Tuo mainitsemasi "tuottavuus" on hallinnollisten töiden osalta vaikea todentaa, kun ei ole ns. halkoja pinoon työ. Siinä sen tuottavuuden voi matemaattisesti katsoa tai myyntihommissa.
Otetaanko asia uudelleen; siis ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ole iällä mitään merkitystä, vaan ihmisellä jolla ei ole kykyä työskennellä. Eli on kouluttamaton, ammattitaidoton ja se ei ole työnantajan vika, että ei työnhakija ei viitsi itseensä panostaa. Työnantaja kun ei todellakaan ole mikää sosiaalitoimisto missä säälistä pidetään tuottamatonta työntekijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka on työllinen? - Jos käyt satunnaishommassa 5pv/kk tai tienaat kokonaista 241€/kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa työttömyys aste on 12 % - kun terveessä hyvin johdetussa markkinatalousyhteiskunnassa se on luokkaa 2,5 % - 3 %.
Eli Oulussa on nelinkertainen - neljä kertaa liian suuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"terveessä hyvin johdetussa markkinatalousyhteiskunnassa" ...?? Tarkoitatko halpatyömarkkinoiden kyllästämässä markkinaliberaalissa yhteiskunnassa (siihen ei sovi sana "terve), jossa ihmisten on paiskittavat 2-3 matalapalkkahommaa, että tulee toimeen. Tästä klassinen esimerkki USA, uudempia esimerkki mm. Saksa. Niissä työttömyys voi olla tuota mainitsemaasi luokkaa, mutta työllisyysaste nousee jo yli 100 %:n. Hyvinvoinnin kanssahan sillä ei ole mitään tekemistä - niin, paitsi jos puhutaan pääomatuloilla elävistä rikkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä huuhaata koko juttu ei pidä paikkaansa vaali propakantaa suomessa on 500.000 tuhatta työtöntä ja sillä siisti.työttömyys kortistoja siivoiltu erilaisilla kikkailuilla niin kuin minutkin poistettiin työnhakijoiden joukosta nyt olen kelan ja sossun asiakas.Eli olen linströmin ja hallituksen mielestä työllistynyt tämmöistä työllistämistä armon vuonna 2019.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti on koetettu vain periaatteen vuoksi vastustaa hallituksen työtä lähes kaikessa kuten, mutta työllisyyden nopea koheneminen on se asia jossa nyt vastuun kantajat hallituksessa Linström ( sin ) ym. ovat kiistatta onnistuneet ja jolla muuten on iso merkitys jatkossa kaikkeen tulevaan kehitykseen tämän maan hyvinvoinnin kannalta jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämmöistä pitäisi kertoa. Tämmöset uutiset on myrkkyä punavihreille. Ihmiset pääsevät töihin tienaamaan perheilleen elantoa eikä tuo ilmastokaan näytä lämpenemisen merkkejä. Nyt on vaikea puolustaa punavihreää politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilasto on toteuttu kyselytekniikalla johon osallistuu 15-74 vuotiaat satunnaisotannalla olevat suomalaiset, monikohan arpa osui ala-ikäiseen tai eläkeläiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (83)

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image