Pohjois-Suomi

TuuliWatti rakentaa mark­ki­naeh­toi­sen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä

KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 23.5.2018 10:39 | Päivitetty 23.5.2018 10:46
Kaleva

TuuliWatti on tehnyt investointipäätöksen Iin Kuivaniemeen sijoittuvan Viinamäen tuulipuiston rakentamisesta. TuuliWatti rakentaa tuulipuiston markkinaehtoisesti ilman yhteiskunnan tukea. 

Viinamäen tuulipuistoon rakennetaan viisi kappaletta tähän mennessä Pohjoismaiden korkeimpia voimaloita. Uusi tuulipuisto on tuotannossa vuonna 2019.

Laitetoimittaja Vestaksen V150 voimaloiden teho on 4,2 megawattia ja tornin korkeus on 175 metriä. Pyyhkäisykorkeus on 250 metriä.

V150 voimaloiden tuotanto on jopa kaksinkertainen aiempiin voimaloihin verrattuna ja sähkön tuotantokustannus jää alle 30 euroa/megawattitunti.

TuuliWatti kertoo Iin tuulipuistohankkeella näyttävänsä suuntaa markkinaehtoiselle tuulivoimarakentamiselle. Yhtiö näkee, että suunnitellulla tuulivoimatuella tulee olemaan merkittävä rooli tuulivoima-alan muutoksessa. 

– Tuotantotuki alentaa tuotantokustannuksia ja mahdollistaa hankkeiden kustannustehokkaan rahoituksen. Itse tuki asettunee tasolle, jossa yhteiskunnan panos jää marginaaliseksi ja parhaimmillaan se toimii vain takuuna rahoitukselle, yhtiö sanoo tiedotteessa.

Samalla TuuliWatti kertoo aloittavansa uuden strategiansa toteutuksen laajentamalla liiketoimintaansa sähköntuottajasta tuulivoimatuotannon elinkaaripalvelujen tarjoajaksi. Yhtiö aikoo muun muassa tarjota investoijille avaimet käteen -tyylisiä sijoitusmahdollisuuksia tuulivoimaan. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Onneksi saatiin Muhokselta torpattua nämä hirviömyllyt! Osanotto vaan sinne Iin Kuivaniemeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentaa ilman tukea ,mutta toimii sitten tuella ,näppärää . Uutisointi on kyllä hieno juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jää siinä aikanaan maanomistajalle mahtava muistomerkki,kun lavat lakkaavat pyörimästä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentaa ilman yhteiskunnan tukea hukkaputken, joka toiminnassaan kuppaa yhteiskunnantukea aika paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tas satiin vastarannan kiiskille lisää tuulta purjeisiin .mites nyt suu pannaan kun ei ennään meijä rahoilla rakenneta.hävettää olla suomalainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka laajoja alueita tuulivoimalat on tuhonneet Suomen luontoa? Järjetöntä hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka ja missä on nähnyt uutisen, että TuuliWatti olisi lopettamassa yhteiskunnan tukimiljoonien vastaanottamisen? Jos on näin tehnyt ja rakentaa silti, yritys ansaitsee hatunnoston. Pahaa pelkään kuitenkin, että vuositasolla kymmenien miljoonien tuki tavoittaa tämänkin firman pankkitilin. Toivottavasti olen väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On jo tavoittanut, Tuuliwatti on Suomen suurin yritystukien saaja eikä maksa veroja lainkaan suomeen. Tuuliwatilla ei ole myöskään ainuttakaan työntekijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku voimalaitos tulisi lailla kieltää eli hiili, ydin, vesi tai tuuli, niin kyllä se olisi tuulivoimalat jotka täytyy kieltää. Nuo pilaavat ympäristön ja aiheuttavat lintukuolemia. Lisäksi tuollainen mylly on niin tehoton, että melkein itkettää.

Ylivoimaisesti paras ja luontoyhtävällisin on moderni hiilivoimala. Hyvän tähden piipusta tulee vettä ja hiilidioksidia ja noki sun muut jää suodattimiin. Hiilidiksidi on täysin myrkytön kaasu ja itse asiassa elämän tärkein kaasu. Se on puhdasta politikointia, että hiilidioksidi aiheuttaisi ilmaston viilenemistä ja että meidän tulisi sen vuoksi maksaa hiilidiksidiveroa. Järkyttävin idea ikinä.

Toiseksi paras on ydinvoima ja lähes yhtä surkea tuulivoiman kanssa on vesivoima joka pilaa joet ja luonnon tasapainon. Tuulimyllyt ja padot on purettava eikä todellakaan rakenneta lisää niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin tutkimustulokseen väitteesi perustuu? Ainakaan tähän mennessä mikään tutkimus ei ole vahvistanut väitettäsi. Mutta ilmeisesti "mutu" riittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä kansaa kupataan oikein kunnolla ja voitot menee ulkomaille ja konnien kukkaroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuuliwatti Oy on mielenkiintoinen S-ryhmän ja ST1:n omistama tuulivoimayritys. Yrityksellä ei ole ainuttakaan työntekijää, eikä yritys maksa euroakaan veroa. Silti yritys saa Suomen eniten yritystukia.
Tuuliwatti oy on katsottu olevan voittoa tavoittelematon yritys ja on näin ollen vapautettu verojen maksusta. Vapautusta perustellaan Mankala-periaatteella.
*Yrityksen (Tuuliwatti oy) kotimaiset omistajat maksavat veronsa tuloksesta omien yhtiöidensä verotuksessa Suomeen. Mankala-periaatteella toimivat yhtiöt eivät välttämättä joudu maksamaan veroja, sillä ne luetaan voittoa tuottamattomiksi yhtiöiksi.
Voittoa tavoittelemattomaksi yritykseksi Tuuliwatti oy:llä on kuitenkin voitot kohdillaan.
Huomioiden yhtiön liikevaihdon suhteessa valtion yritystukiin, on sangen erikoista että yritys saa enemmän tukia mitä liikevaihto on kokonaisuudessaan:

Vuonna 2012 liikevaihto 1 929 377, tuet 3 116 870, tulos +1 847 146
Vuonna 2013 liikevaihto 8 082 000, tuet 13 774 670, tulos +11 860 000
Vuonna 2014 liikevaihto 39 317 611, tuet 25 839 964, tulos +26 182 317
Vuonna 2015 liikevaihto 70 198 000, tuet 57 000 000, tulos +41 753 000
Vuonna 2016 liikevaihto 47 628 000, tuet 60 000 000, tulos +10 578 000

Tuuliwatti oy on muutenkin valtion ”yritystuki kuningas” monen vuoden takaa.

Yhtiö saa Suomessa eniten tukia ja on saanut jo monen vuoden ajan. Vuonna 2015 yhtiön tulospotti oli 73% vuoden yritystuista. Kolme neljäsosaa valui siis voittoatavoittelemattoman yhtiön voittoihin.

Edelleenkään yhtiöllä ei ole ollut vuonna 2012-2016 yhtään ainutta työntekijää. Yhtiön hallitus koostuu.
ASEMA NIMI SAAPUMISPÄIVÄ
Puheenjohtaja Anttonen Mika Kalevi 04 / 2009
Toimitusjohtaja Suominen Jari Juhani 07 / 2012
Varsinainen jäsen Annala Jari Tapani 04 / 2009
Varsinainen jäsen Halonen Mikko Petteri 05 / 2013
Varsinainen jäsen Suominen Jari Juhani 04 / 2009

Puheenjohtaja Anttonen Mika Kalevilla ei suinkaan mene huonosti vaikka Tuuliwatti oy tulos onkin painunut alaspäin. Anttosen tulot vuonna 2015. Ansiotulot 247 070€, pääomatulot 359 757€, yhteensä 606 826€

Lähteet: Maaseudun tulevaisuus, asiakastieto, HS verokone, verkkouutiset,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa tuo Anttonen muuten olla Suomen toiseksi rikkain mies Antti Herlinin jälkeen. Omaisuutta yli miljardi eli 1000 miljoonaa. Kurisiteettina vielä, että Suomen rikkain mies Antti Herlin saa maataloustukia satojen tuhansien edestä vuosittain. Molemmat herrat jäävät toki pahasti jälkeen kärkisijoista maailman miljardöörien listalla, joten kyllähän näiden köyhien taloutta pitää veronmaksajien vähän tukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tutkittu kuinka paljon tuulivoima hidastaa auringon pyörimistä maapallon ympäri ja mikä vaikutus tällä on ilmaston lämpemiseen !?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimediassa ja mv-mediassa tutkivat tätä. Tulivat tulokseen, että ruokasoodaa kehoon hieromalla vauhditamme auringon pyörimistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se Mv-julkaisu jouduttu lopettamaan kun tuulivoima hidasti niin paljon aurinkoa,
että julkaisu ei kestänyt päivänvaloa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
24
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image