Pohjois-Suomi

Tuuli puhalsi Perämerellä myrs­ky­lu­ke­mis­sa, mutta vahingot jäivät pieniksi – pe­las­tus­lai­tok­set raivasivat kolme kaatunutta puuta Pohjois-Pohjanmaalla

Lapissa tuuli on puhaltanut rajuissa lukemissa torstaina. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 10.1.2019 21:41 | Päivitetty 10.1.2019 21:43
Anna Leinonen

Perämerellä myrskysi torstai-iltana, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Eveliina Tuovinen. Kemin edustalla keskituulen nopeudeksi mitattiin reilut 23 metriä sekunnissa ja Hailuodon Marjaniemessä 22 metriä sekunnissa.

– Tuuli on nyt maksimissaan, ja se heikkenee yön aikana, kertoo Tuovinen kello 21.15 aikaan.

Maa-alueilla tuuli puhalsi selvästi maltillisemmin. Oulu-Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitoksilta kerrotaan, että tuulivahingot jäivät vähäisiksi.

Oulun Kuivasjärvellä pelastuslaitos kävi raivaamassa puun, joka oli vaarassa kaatua omakotitalon päälle.

Kuusamossa ja Pudasjärvellä raivattiin puolestaan yleisille teille kaatuneet puut, kertoo päivystävä palomestari Ville Määttä.

Myös liikenteessä on ollut rauhallista. Kaijonharjussa sattui torstaina kello 18:n aikaan peräänajo-onnettomuus. Päivystävä palomestari Arssi Heiskanen kertoo, että kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa mutta autoihin tuli vaurioita.

Lapissa oli torstai-iltana tuulisempaa kuin Pohjois-Pohjanmaalla. Utsjoella ja Inarissa tuulennopeus nousi puuskissa yli 20 metriin sekunnissa. Keski-Lapissa tuulen puuskat olivat kovimmillaan 15–19 metriä sekunnissa.

Lapin tuntureista Muonion Laukukerolla tuulennopeus nousi puuskissa yli 33 metriin sekunnissa. Itä-Lapissa sijaitsevalla Pyhätunturilla tuulenpuuskien nopeus oli kovimmillaan reilut 30 metriä sekunnissa.

Eveliina Tuovinen sanoo, että tuuli yltyy jälleen perjantaiaamuna. Merialueella saattaa myrskytä, ja puuskainen tuuli riepottelee maa-alueella. Ajokelin ennustetaan olevan huono Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hirviä meuhkaaminen uutisissakin eilen että nyt tulee KOKO Suomeen valtavat myräkät. Se on erikoista että tämä KOKO Suomi on tuolla Jyväskylän alapuolella... :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täältä Kemistä hävisivät kaikki
sääsket kun tuuli oli kaikkein
kovimmillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentokoneen laskeutuessa tuuli todellakin tuntui, mutta ei sitten enää kaupungissa ja Oulujoen varressa. Niin ne ilmastonmuutoksen tuulet puhaltaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image