Pohjois-Suomi

Tur­ve­työ­maal­la Simossa sammutettiin työkoneesta alkunsa saaneita kytöpaloja – palomestari kehottaa kohottamaan sam­mu­tus­val­miut­ta kuivuuden vuoksi

Pohjois-Suomi 10.7.2018 23:00 | Päivitetty 10.7.2018 23:04
Kaleva

Simossa Iso-Tuohiaavan turvetyömaalla syttyi tiistaina alkuillasta kytöpaloja noin puolen kilometrin mittaisella alueella. Kytöpalot saivat alkunsa työkoneesta. Palot saatiin rajattua niin, ettei tuli levinnyt läheiseen metsään.

Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ari Soppela kertoo, että sammutustyöt saatiin päätökseen kahdeksalta illalla. Paikalla oli yksiköitä Kemistä, Simosta, Torniosta ja Keminmaasta. Soppela kertoo, että turvetyömaan urakoitsijan kahdesta säiliöperäkärryllisestä traktorista oli sammutustöissä suurta apua.

Palomestarin mukaan nyt, kun on menossa erittäin kuiva jakso, turvetyömailla olisi tärkeää olla tehostettu valmius sammutustöihin. Simossa juuri turveurakoitsijan peräkärryllisten traktoreiden avulla sammutustyöt pystyttiin aloittamaan ripeästi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image