Pohjois-Suomi

Tuore tangokuningas Johannes Vatjus otettiin lämmöllä vastaan ko­ti­kau­pun­gis­saan Haapavedellä – "Voi Johannes, minkä teit!"

Tangokuningas Johannes Vatjus sai lämpimän vastaanoton kotikaupungissaan Haapavedellä maanantai-iltana. KUVA: SIRPA KORTET
Pohjois-Suomi 15.7.2019 20:42 | Päivitetty 16.7.2019 9:04
Sirpa Kortet

Haapavetinen Johannes Vatjus otettiin tuoreena tangokuninkaana lämmöllä vastaan omassa kotikaupungissa. Lauantai-illan kruunauksen jälkeen tiukalla aikataululla eri esiintymispaikasta toiseen kiidätetyllä tangokuninkaalla oli maanantaina mahdollisuus käydä kotonaan.

Kaupunki päätti laittaa nopealla aikataululla pystyy juhlahetken, ennen kuin yöjuna kutsui Vatjusta koti eteläistä Suomea.

Tangokuningas Johannes Vatjus myönsi, että oman kotipaikkakunnan esiintymislavalle nouseminen jännitti. KUVA: SIRPA KORTET

Pesäpallokentän rajat paukkuivat yleisöstä. Pienet sadekuurot tulkittiin onnen kyyneleiksi, eivätkä pisarat tunteikasta hetkeä haitanneet.

– Ihana Johannes!

– Voi Johannes, minkä teit!

Vatjuksen ääni ja esiintyminen saivat yleisöltä kehuja. KUVA: SIRPA KORTET

Uuden tangokuninkaan läheisyys, kosketus, kädenpuristus ja halaamiset olivat haluttuja ja aitoja. Haapavedelle naapurikunnistakin saapuneet kannustajat tsemppasivat Vatjusta ja antoivat lupauksensa olla elämässä kuninkaallista vuotta hänen tukenaan. Lavan reunalle tiivistyneet ihailijat toivat terveisinä kortteja ja kukkasia.

Tangokuningas itse oli nöyrän kiitollinen saamastaan huomiosta. Hän antoi vilpittömän kiitoksensa kaikille, jotka ovat uskoneet, rohkaisseet ja opettaneet häntä tangomatkan aikana.

Haapaveden pesäpallokentällä ei sade haitannut. Tangokuningas Vatjuksen säteilevä persoona ilahdutti ihmisiä. KUVA: SIRPA KORTET

Lauantaisen finaaliesityksen jälkeen elämä muuttui aikataulutetuksi menoksi. Vatjus kertoo tiedossa olevan sovittuja keikkoja jo seuraavaksi vuodeksi, josta ensimmäisen puolen vuoden aikana ei juurikaan vapaapäiviä ole.

Haapaveden musiikkiharrastusmahdollisuuksia ja kotipaikkakuntaansa hän sanoo kantavansa sydämessään aina, eikä ole jättämässä paikkakuntaa.

Sanansa hän sinetöi laulamalla kappaleen "Mun sydämeni tänne jää".

Ystävät, tuttavat ja tuntemattomat onnittelivat uutta tangokuningasta. Haapaveden kaupungin onnitteluruusut ojensi hallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen. KUVA: SIRPA KORTET

Rohkeana ehdotuksena Vatjus esitti idean, että tanssikulttuuria alettaisiin elvyttää Haapavedellä tosissaan, kun Kylpyläsaaren kupeeseen alettaisiin suunnitella ja toteuttaa uutta tanssilavaa.

Kaupungin puolesta punaiset ruusut antaneet kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Päivi Ollila ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen arvostavat korkealle Vatjuksen tangokuninkuuden merkityksen koko paikkakunnan imagolle.

– Toteutetaan myöhemmin isompi juhla ja konsertti. Sitä ennen haapavetiset alkavat opetella tanssimaan tangoa, he tuumasivat.

Johannes Vatjus nähdään tiistaiaamuna AamuTV:ssa kello 7.20. Kuluvalla viikolla edessä on sopimuksien tekemistä, kunnes keikkaputki alkaa perjantaina.

Haapaveden kaupunki laittoi nopealla aikataululla pystyyn juhlahetken. Kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala, valtuuston puheenjohtaja Päivi Ollila ja hallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen kannustivat kuntalaisia tangotunneille. KUVA: SIRPA KORTET
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuo mies on rokotettu ramohvoonin neulalla neuvolassa. Laulaa kyllä komiasti. Voitto tuli oikialle miehelle. Piä ihtes miehenä.😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut kaikki vanhoja mummoja ja pappoja,suurin osa oli nuorta väkeä,on se vaikeaa kun pitää kaikesta huomautella hohhoijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kruunu kiiltää Vatjuksella
kukkasen, pian saa!
Jo kansa, tahtoo onnitella
mummo, koskettaa!
Kruunu kiiltää Vatjuksella
taas laulu, kajahtaa!
Onpas hauska lauleskella
siel kansa, taputtaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tangokilpailuissa ei ole enää aikoihin ollut ketään, jonka ääni olisi tehnyt minkäänlaisen vaikutuksen. Ei Sillanpään jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saa pakittaa paljon kauemmas, jos meinaa löytää edes jotakin siedettävää. Melkein minkä maan tahansa kansanmusiikkikin on kivempaa kuunnella. Jos tanssittaa, Ruotsilla on dansband-perinne ja bugg jos haluaa vielä vauhdikkaampaa. Iloista menoa, Suomessa surullista laahustamista...oi, jos mä vain muistaisin eilisillan, niin sovittelisin jo narua....Sehän on suomi-tangon tunnelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi halveksit vanhoja? Ihmisiä ja faneja mekin olemme...siinä missä nuoremmatkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnes itsekin olet aikaa myöten vanhamummu tai pappa.
Komia ääni pojalla kuitenkin kun vielä tuosta kehittyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin upea ääni ,tuntui luissa ja ytimissä läpi koko kehon,hienoa todella upea laulaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Haapaveden kaupungille, että saimme kuunnella uutta tangokuningasta. Johannes Vatjuksella on upea ääni ja ihmisenä symppistyyppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

109 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image