Pohjois-Suomi

Tuore tangokuningas Johannes Vatjus otettiin lämmöllä vastaan ko­ti­kau­pun­gis­saan Haapavedellä – "Voi Johannes, minkä teit!"

Tangokuningas Johannes Vatjus sai lämpimän vastaanoton kotikaupungissaan Haapavedellä maanantai-iltana. KUVA: SIRPA KORTET
Pohjois-Suomi 15.7.2019 20:42 | Päivitetty 16.7.2019 9:04
Sirpa Kortet

Haapavetinen Johannes Vatjus otettiin tuoreena tangokuninkaana lämmöllä vastaan omassa kotikaupungissa. Lauantai-illan kruunauksen jälkeen tiukalla aikataululla eri esiintymispaikasta toiseen kiidätetyllä tangokuninkaalla oli maanantaina mahdollisuus käydä kotonaan.

Kaupunki päätti laittaa nopealla aikataululla pystyy juhlahetken, ennen kuin yöjuna kutsui Vatjusta koti eteläistä Suomea.

Tangokuningas Johannes Vatjus myönsi, että oman kotipaikkakunnan esiintymislavalle nouseminen jännitti. KUVA: SIRPA KORTET

Pesäpallokentän rajat paukkuivat yleisöstä. Pienet sadekuurot tulkittiin onnen kyyneleiksi, eivätkä pisarat tunteikasta hetkeä haitanneet.

– Ihana Johannes!

– Voi Johannes, minkä teit!

Vatjuksen ääni ja esiintyminen saivat yleisöltä kehuja. KUVA: SIRPA KORTET

Uuden tangokuninkaan läheisyys, kosketus, kädenpuristus ja halaamiset olivat haluttuja ja aitoja. Haapavedelle naapurikunnistakin saapuneet kannustajat tsemppasivat Vatjusta ja antoivat lupauksensa olla elämässä kuninkaallista vuotta hänen tukenaan. Lavan reunalle tiivistyneet ihailijat toivat terveisinä kortteja ja kukkasia.

Tangokuningas itse oli nöyrän kiitollinen saamastaan huomiosta. Hän antoi vilpittömän kiitoksensa kaikille, jotka ovat uskoneet, rohkaisseet ja opettaneet häntä tangomatkan aikana.

Haapaveden pesäpallokentällä ei sade haitannut. Tangokuningas Vatjuksen säteilevä persoona ilahdutti ihmisiä. KUVA: SIRPA KORTET

Lauantaisen finaaliesityksen jälkeen elämä muuttui aikataulutetuksi menoksi. Vatjus kertoo tiedossa olevan sovittuja keikkoja jo seuraavaksi vuodeksi, josta ensimmäisen puolen vuoden aikana ei juurikaan vapaapäiviä ole.

Haapaveden musiikkiharrastusmahdollisuuksia ja kotipaikkakuntaansa hän sanoo kantavansa sydämessään aina, eikä ole jättämässä paikkakuntaa.

Sanansa hän sinetöi laulamalla kappaleen "Mun sydämeni tänne jää".

Ystävät, tuttavat ja tuntemattomat onnittelivat uutta tangokuningasta. Haapaveden kaupungin onnitteluruusut ojensi hallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen. KUVA: SIRPA KORTET

Rohkeana ehdotuksena Vatjus esitti idean, että tanssikulttuuria alettaisiin elvyttää Haapavedellä tosissaan, kun Kylpyläsaaren kupeeseen alettaisiin suunnitella ja toteuttaa uutta tanssilavaa.

Kaupungin puolesta punaiset ruusut antaneet kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Päivi Ollila ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen arvostavat korkealle Vatjuksen tangokuninkuuden merkityksen koko paikkakunnan imagolle.

– Toteutetaan myöhemmin isompi juhla ja konsertti. Sitä ennen haapavetiset alkavat opetella tanssimaan tangoa, he tuumasivat.

Johannes Vatjus nähdään tiistaiaamuna AamuTV:ssa kello 7.20. Kuluvalla viikolla edessä on sopimuksien tekemistä, kunnes keikkaputki alkaa perjantaina.

Haapaveden kaupunki laittoi nopealla aikataululla pystyyn juhlahetken. Kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala, valtuuston puheenjohtaja Päivi Ollila ja hallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen kannustivat kuntalaisia tangotunneille. KUVA: SIRPA KORTET
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuo mies on rokotettu ramohvoonin neulalla neuvolassa. Laulaa kyllä komiasti. Voitto tuli oikialle miehelle. Piä ihtes miehenä.😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut kaikki vanhoja mummoja ja pappoja,suurin osa oli nuorta väkeä,on se vaikeaa kun pitää kaikesta huomautella hohhoijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kruunu kiiltää Vatjuksella
kukkasen, pian saa!
Jo kansa, tahtoo onnitella
mummo, koskettaa!
Kruunu kiiltää Vatjuksella
taas laulu, kajahtaa!
Onpas hauska lauleskella
siel kansa, taputtaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tangokilpailuissa ei ole enää aikoihin ollut ketään, jonka ääni olisi tehnyt minkäänlaisen vaikutuksen. Ei Sillanpään jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saa pakittaa paljon kauemmas, jos meinaa löytää edes jotakin siedettävää. Melkein minkä maan tahansa kansanmusiikkikin on kivempaa kuunnella. Jos tanssittaa, Ruotsilla on dansband-perinne ja bugg jos haluaa vielä vauhdikkaampaa. Iloista menoa, Suomessa surullista laahustamista...oi, jos mä vain muistaisin eilisillan, niin sovittelisin jo narua....Sehän on suomi-tangon tunnelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi halveksit vanhoja? Ihmisiä ja faneja mekin olemme...siinä missä nuoremmatkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnes itsekin olet aikaa myöten vanhamummu tai pappa.
Komia ääni pojalla kuitenkin kun vielä tuosta kehittyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin upea ääni ,tuntui luissa ja ytimissä läpi koko kehon,hienoa todella upea laulaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Haapaveden kaupungille, että saimme kuunnella uutta tangokuningasta. Johannes Vatjuksella on upea ääni ja ihmisenä symppistyyppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

70
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
44
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
19
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image