Pohjois-Suomi

Tulipalon runteleman Hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärvi: "Elämä jatkuu ja olen ollut pahemmassakin paikassa"

Hotelli Iso-Syöte Pudasjärvellä on kärsinyt erittäin mittavista vahingoista perjantain vastaisena yönä roihunneessa suuressa tulipalossa.
Pohjois-Suomi 21.12.2018 14:14 | Päivitetty 21.12.2018 16:45
Heidi Peltonen

Perjantaiyönä tulipalossa pahoin vaurioituneen hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärvi kertoo, että hotellin kaikki joulun ajan ja todennäköisesti myös uuden vuoden matkat on peruttu.

Kuukasjärvi kertoo, että hotelliin tuli torstaina iso ryhmä turisteja muun muassa Englannista. Heidät siirrettiin palon vuoksi hotelli Pikku-Syötteeseen. 

– Muuten he ovat osallistuneet päivän ohjelmaan oikeastaan niin, kuin oli tarkoituskin, Kysyimme heiltä, haluavatko jatkaa ohjelmaa suunniteltuun tapaan ja he halusivat, Kuukasjärvi kuvailee.

Hotelli Iso-Syötteen asiakkaiden majoitukset on peruttu joulun ajalta. Myös uuden vuoden peruutukset ovat todennäköisiä. KUVA: Matti Räty

Torstaina Syötteelle hotelliin saapunut ryhmä on poistumassa paikalta sunnuntaina. Osa hotellista evakuoiduista asukkaista poistui Syötteeltä jo perjantaiaamuna suunnitelman mukaan.

Seuraava suuri ryhmä olisi ollut tulossa hotelliin lauantaina, mutta siihen ehdittiin jo reagoida ja matkat peruttua.

– Tällä hetkellä on sellainen tilanne ja mielikuva, että kaikki joulun ajan ja ehkä uuden vuoden asiakkaiden matkat on peruttu, Kuukasjärvi kertoo. 

Kelomökkikylän mökeissä voisi Kuukasjärven mukaan majoittua, mutta ruokailut pitää vielä järjestää. 

– Katsotaan tammikuun puolella, miten asiat saadaan järjestettyä, Kuukasjärvi toteaa.

Hotelli Iso-Syötteen johtaja Juha Kuukasjärvi avaa tuntemuksiaan tuhoisan tulipalon jälkeen.

Kuukasjärvi kertoo, että tilannetta on käyty hotellin työntekijöiden kanssa läpi. Osa työntekijöistä on jo lähtenyt muihin keskuksiin töihin. 

Hotellin johtaja kiitteli tiedotustilaisuudessa hotellin henkilökuntaa ansiokkaasta toiminnasta tulipalotilanteessa. 

– Iso kiitos vielä henkilökunnalle, toimivat tilanteessa juuri niin kuin oli opeteltu, Kuukasjärvi kertoo. 

Kuukasjärvi muistutti tilaisuudessa, että hotellin palo on iso vahinko paitsi yrittäjälle, myös kaikille yhteistyökumppaneille, kuten poroyrittäjille, taksiyrittäjille, hiihtokeskukselle ja hotellin työntekijöille.

– Elämä jatkuu ja olen ollut pahemmassakin paikassa esimerkiksi silloin, kun vanhemmat olivat autokolarissa,  tässä ei onneksi kukaan kuollut. Kyllä se vähän karvastelee, kun juuri tuli 23 vuotta täyteen, Kuukasjärvi kuvaili tuntemuksiaan. 

Katso kuvia tulipalon tuhoista.

 

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Missään muualla, ei ainakaan suomessa ole vastaavaa yhtä hienoa paikkaa olemassa. Ja olihan se valittukin useampaan kertaan maailman parhaaksi boutique hotelliksi monena vuonna peräkkäin.
Voipi kääntyä vielä positiiviseksi asiaksi, kunhan aikaa kuluu ja pahimman yli on päästy.
Maisemat ja miljöö on ainutlaatuinen. Ei mitään tusina tavaraa ja standardi hotelleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juhalle voimia! Sinun luonteella ylös noustaan! Olette niin ajatuksissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimia ja jaksamisia Juhalle ja muille työntekijöille, nythän voisi kysellä Ramirentiltä tai vastaavalta vuokraajalta konttiravintolaa korvaamaan ravintolatoimintoja, kuten tehtiin Rukalla silloin kun SkiBistro paloi. Siellähän saatiin konttiravintola melkoisen nopeasti pystyy palon jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussille ja kaikille muillekin. Leviäselkäsille tuppaa vastoinkäymisetkin olemaan raskaampaa sorttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se jotenkin hyvä juttu jos johtaja joutuu alituiseen tätäkin pahempiin paikkoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei muuta hyvää, niin nythän voi vakuutusrahoilla rakentaa uuden ja ehomman tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri oli iso remontti satu päätökseen, monta vuotta kesti. Viimeisenä juuri tuhoutunut ravintola ja sen alla ollut karhunpesä-sviitti menivät. Ihan uutta kaikki, eilen viimeiset kalusteet muutettu. Että enpäs tiedä, sydänverta, aikaa ja rahaa käytetty kehittämiseen ja nyt tämmönen piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no meni monella joulut ja uudet vuoden hulinat tilajalta pieleen mutta onneksi ei tullut ruumiita siinä on onni matkassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, asiat tärkeysjärjestykseen, seiniä saa uusia mutta ihmishenkiä ei. Voimia hotellin johtajalle ja työntekijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:18
Koronaviruksen tartuntariskin takia nuohoustakin suositellaan lykättäväksi, jos se ei ole välttämätöntä
19:00
Yhdessä Euroopan maassa koronakriisin takia ei ole ryhdytty mihinkään varotoimiin – ”Parempi kuolla selkä suorana kuin elää polvillaan”
18:55
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
18:45
Kaksitoistavuotias tyttö kuoli Belgiassa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin
18:00
"Tummaviittainen hahmo istuu liian lähellä ja uhkaa koskettaa" – Visa Noronen toipuu koronaviruksesta ja nauttii elossa olosta, mutta sairauden aikana elämä katosi ympäriltä Tilaajille
17:38
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
17:11
Ravintoloiden suljettava näillä näkymin ovensa viimeistään ensi lauantaina koko maassa
51
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
33
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
28
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
23
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
18
Hallituksen tuoreet linjaukset: Länsirajan liikennettä kiristetään, koulujen etäopetus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka
18
Pohjois-Pohjanmaalla todettu yhteensä 58 koronatartuntaa, uusia tapauksia tuli vuorokaudessa yksi kappale – OYSista kotiutettu kaksi koronapotilasta
17
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image