Pohjois-Suomi

Tuhansien arvoinen sähköpyörä vietiin Torniossa – varas ei arvannut, että omistaja oli virittänyt pyöräänsä paikantimen

Pohjois-Suomi 30.11.2019 14:45
Antti Pasanen

Lähes 3 000 euron arvoisen sähköpyörän vohkineen torniolaismiehen ilo jäi lyhyeksi, kun pyörään piilotettu paikannuslaite toi poliisin ovelle pikavauhdilla Torniossa.

Poliisin mukaan Trek-merkkinen sähköpyörä oli lähtenyt varkaan mukaan lukitusta pyörävarastosta perjantaina 29. marraskuuta Tornion Juhannussaaresta.

Pitkäkyntinen ei arvannut, että pyörän omistaja oli varustanut menopelinsä paikannuslaitteella, ja sen antamia tietoja sekä jälkiä seuraamalla virkavalta päätyi Kivirannassa sijaitsevan asunnon ovelle.

Sisältä löytyi sekä pyörä että sillä liikkeellä ollut 36-vuotias torniolainen mies.

Mies kyydittiin Kemin poliisivankilaan kuulusteluja varten. Häntä epäillään ainakin varkaudesta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Eikö sähköfillareiden hinnat ala jostain 6 tonnist? Mun sähköpotkulauta maksaa 3000 eikä edes polkimia, saatikka penkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien rosvouksesta tuomittujen nimet ja kuvat pitäisi saada yhteen tietokantaan. Pahimmille tapauksille sitten rosvo tatuointi otsaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo paikannuslaitteet pitäisi laittaa kaikkiin pyöriin, autoihin yms. jo valmistusvaiheessa ja omistajanvaihdoksen yhteydessä vain aktivoitaisiin uudelleen uudelle omistajalle. Muutaman kympin lisäkustannut valmistajalle ja varkaudet loppuisi kokonaan!
Tuo olisi myös myyntitilanteessa oivallinen lisäkannustin ja houkutin ostajallekin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin epäilen uutista, ettäkö muka virkavaltaa olisi moinen kiinnostanut. Kerran olen häkeen soittanut itäeurooppalaisesta ammattimaisesta myymälävarasporukasta, jonka varkaus oli itselläni nokan edessä valvontakameran kuvassa. Auton rekisteri tallessa ja auton tarkka sijainti tiedossa. Tunti meni ennen kuin ehtivät paikalle, arvatkaa oliko auto enää siellä. Ja ihan kaupungissa, ei missään takahikiällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihdoinkin valveutunut kansalainen. Tekniikka on ollut jo vuosia käytössä, mutta ei ole juurikaan kiinnostanut ketään. Kuvitelma vakuutusyhtiön avokätisyydestä elää yhä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikantimien kehittäminen olisi tervetullut. Niiden edullisuus ja tehokkuus lopettais valtakunnallisestikin ärsyttävän rikollisuuden!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en edes säilyttäisi tuon arvoista pyörää pyörävarastossa vaan kantaisin sisään asuntooni, kuten teen omalle puolet halvemmalle Trekilleni.
Mutta hyvä että oli viritykset ja fillari saatiin takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertakaikkiaan hyviä laitteita. Miksi näitä roistoja on niin paljon maailmassa? Miten ne on kasvatettu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monissa maissa on käytössä jopa kuolemanrangaistus. Ei ole rikollisuus poistunut sillä. Jenkeissä saa autovarkaudesta saman kuin Suomessa taposta, jos autovaras on kaahannut poliisia pakoon. Kaikki tietää, että siellä maassa rikollisuus rehottaa kovista tuomioista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienikokoisia paikantimia saa muutamalla kympillä. Tällaisen GPS jäljittimen voi pudottaa vaikkapa satulan putkeen. Akku kestää pitkään ja laite on ongittavissa vaikkapa teleskooppi magneetilla latausta varten.Laite ilmoittaa kännykkään lataus tarpeista.ja jos valvottava laite liikkuu vaikkapa yöllä ,hälyttää tarvittaessa omistajansa paikalle. Sopiva vaikkapa koiran kaulapantaan, lapsen koulureppuun, tai kuten nyt kalliiseen polkupyörään. Itselläni on esimerkiksi perämoottorissa tällainen, ja rosvo ei varmasti löydä laitetta. Mutta tarvittaessa poliisi löytää kyllä rosvon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tasan varmasti toimi jostakin satulaputken uumenista. Ellei sitten ole putki hiilikuitua, muttei kyllä sittenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitten aivan heittämällä ottaa signaalin. Ei mitään ongelmaa. Älkää mutuilko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä sataa rosvoille hyviä vinkkejä kohta ei sekään enää pelaa.pitäisitte omanatietonanne ,kakki pitää heti huutaa maailmalle ,että pölijinkin rosvo älyää ruveta tutkimaan ennenkuin varastaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

halpoja nuo paikannuslaitteet ja osa hälyttää jos laitetta siirretään metrikään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole mikään viritys niitä saa ihan kaupasta ja ne on tarkoitettu just siihen käyttöön. Soisi jokaisen tekevän niin, varkaudet jos ei nyt vähene niin ainakin se porukka joka niitä tehtailee tulee pikkuhiljaa tunnetuksi - vaikkei sanktioiduksi tulisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image