Pohjois-Suomi

Terrafamen ak­ku­ke­mi­kaa­lien tuotannon ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set on arvioitu – "laadultaan riittävä, täyttää si­säl­tö­vaa­ti­muk­set"

Terrafamen kaivos sijaitsee Sotkamossa. KUVA: Juha Neuvonen / Arkisto
Pohjois-Suomi 8.1.2019 13:33
Kaleva

Kainuun ely-keskus antoi tiistaina perustellun päätelmänsä Terrafame Oy:n nikkeli- ja kobolttisulfaattien tuotanto -hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Arvioitavana on ollut akkukemikaalien tuotanto.

Elyn mielestä arviontiselostus on laadultaan riittävä ja täyttää sille asetetut sisältövaatimukset.

Ely katsoo, että myönteisiä vaikutuksia tulee aluetaloudellisesti.

Lisääntyvä liikenne vaikuttaa viranomaisen mukaan liikenneturvallisuuteen kaivoksen lähimmillä teillä. Merkittävinä vaikutuksina ely pitää ammoniakin varastointiin ja käsittelyyn mahdollisesti liittyviä poikkeustilanteita sekä asukkaiden kaivoksen toimintaan kohdistamia huolia. 

Lisäksi akkukemikaalien tuotannossa syntyvien uusien jätejakeiden ja sivuvirtojen pitkäaikaisvaikutuksia pidetään merkittävinä vaikutuksina.

Jos Terrafame hakee akkukemikaalien tuotannolle ympäristölupaa, huomioidaan perusteltu päätelmä ja yva-menettelyssä tuotettu tieto lupaharkinnassa. Ympäristölupaharkinnassa toiminnan ympäristövaikutukset arvioidaan yva-menettelyssä selvitettyä laajemmin ja yksityiskohtaisemmin.

MAINOS

Kommentoi

Noin se tuokin kupla poksahti. Perhe Lehtomäki pääsee nettoamaan sisäpiiri tiedon ja omistuksensa vuosien odotuksen jälkeen.
Sanomalehti Kalevan mukaan elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) tiesi kaivosyhtiö Talvivaaran uraanisuunnitelmista etukäteen. Talvivaaran uraanisuunnitelmat nousivat keskusteluun, kun viime viikolla kävi ilmi, että ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk.) lähipiiri omistaa merkittävän määrän yhtiön osakkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puppua. Kuka uskoo, minä en. Taas porsastetaan luonnon kustannuksella ja sotkut jäävät veronmaksajien maksettavaksi. Virkamiehet ja päättäjämme ovat 100% vastuuttomia päätöksissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollut pelkkä kumileimasin jo Talvivaaran aikaan ja sama meno tuntuu jatkuvan edelleen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti se täyttää sisältövaatimukset, tuskin kukaan niin pöljä on, että edes epäilee.
Mahtava homma ja nyt muutakun materiaa maailmalle ja kapsasiteetti täysille pyörimään. Hieno asia, erittäin hieno asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se mikään huono asia ole, kuten ei ole ollut koko kaivos. Nuaksestakin puhtaita kaloja Ouluun menee joka päivä, eikä kukaan ole myrkyttynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image