Pohjois-Suomi

Tilaajille

Tero Mäntykangas nosti Sky Ounasvaaran ravintolan huip­pu­ta­sol­le, nyt hän johtaa Laplands Hotelsin keittiöitä – "Inttikaverit lähtivät juhlimaan, mutta minä menin Pohjanhoviin kysymään, olisiko hommia"

Kun Tero Mäntykangas tuli töihin Sky Ounasvaaralle marraskuussa 1997, kokit pysyttelivät visusti keittiössä. Nykyään ruokaa valmistetaan yhä enemmän ravintolapöydän viereen. KUVA: Anssi Jokiranta
Pohjois-Suomi 19.1.2020 18:28
Riku Lavia

Ravintoloiden historia on aina myös keittiömestareiden historiaa.

Eero Mäkelä hankki Helsingin Palace Gourmetille Suomen ensimmäisen Michelinin tähden, ravintolamaailman arvostetuimman tunnustuksen. Hans Välimäen Chez Dominique sai ensimmäisenä ja edelleen ainoana suomalaisravintolana kaksi tähteä.

Ja Tero Mäntykankaan johdolla Rovaniemen Sky Ounasvaaran ruoka nousi tasolle, jota Lapissa ei ollut ennen maistettu.

Mestarit itse tosin korostavat, että saavutuksiin on aina ylletty isommalla porukalla.

– En todellakaan ole tehnyt mitään yksin. Aina on ollut rinnalla tosi hyviä tyyppejä sekä keittiössä että salissa, joiden kanssa on saanut kehittyä, sanoo Mäntykangas, tätä nykyä koko Lapland Hotels -konsernin keittiöpäällikkö. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Corona paljasti terveydenhuollon surkean tilan

Koronaviruksen tappavuus sairastuneista 2-3%, valtaosalla sairastuneista tauti on lievä, vakavammin heistä sairastuu 17%... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image