Pohjois-Suomi

Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle mo­duu­lis­viit­te­jä Isolle-Syötteelle

Tunturilaakso muodostuu moduulisviiteistä. KUVA: Kuuru Oy
Pohjois-Suomi 19.9.2019 13:49
Heikki Uusitalo

Ison-Syötteen luontomatkailukeskuksen majoitustarjonta laajenee tulevalle talvikaudelle, kun Oululaisen Kuuru Oy:n Tunturilaakso-sviitit tulevat asiakkaiden käyttöön ennen vuodenvaihdetta.

Iso-Syötteen eturinteiden ala-asemasta vain muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalla Hulhavan alueella on tällä viikolla aloitettu perustustyöt neljälle sviitiksi tarkoitetulle moduulille. Lasisen katon ja taustaseinän läpi asiakkaat voivat katsella taivasta ja maisemia.

– Tunturilaakson idea syntyi huhtikuussa, kun alun perin mökkiä varten ostetun tontin ympärivuotinen kauneus ja rauha, sekä Syötteen alueen matkailunäkymät saivat mielikuvituksen liikkeelle, kertoo Kuuru Oy:n toimitusjohtaja Antti Suhonen tiedotteessa.

Tunturilaakson sviitit ovat Olokoto-moduuleita, jotka on tuotettu massiivihirrestä. Moduulit rakennetaan vielä tällä hetkellä tehtaalla Ylikiimingissä. Pian tuotanto kuitenkin siirtyy Kontion tehtaalle Pudasjärvelle. Sviittien lasit ovat Profilin tuotantoa. 

Tunturilaakson majoitus on varattavissa ja ostettavissa KIDE Hotellin kautta. Sen asiakkaiden odotetaan alkuun olevan pääasiassa kansainvälisiä talvimatkailijoita. Matkailijoita odotetaan kotimaastakin.

Kuuru tekee yhteistyötä marraskuussa aukeavan KIDE Hotellin kanssa. Alle puolen kilometrin päässä sijaitsevan hotellin palvelut ovat myös Tunturilaakson asiakkaiden käytössä.

– Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan, mitä enemmän tunturista löytyy kokemista ja näkemistä, sitä paremmin kaikki alueella pärjäävät, kertoo KIDE Hotellin ja Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff.  

Kuuru Oy on vuonna 2018 perustettu perheyritys, joka tekee majoitus- ja kiinteistönvälitysliiketoimintaa Oulussa, Iso-Syötteellä ja Rukalla. 

Iso-Syöte on Terentjeffin perheen omistama laskettelukeskus ja matkailukeskittymä Pudasjärvellä. Alueella sijainnut Hotelli Iso-Syöte tuhoutui tulipalossa viime vuoden joulukuussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

"Iso-Syöte on Terentjeffin perheen omistama laskettelukeskus ja matkailukeskittymä Pudasjärvellä. Alueella sijainnut Hotelli Iso-Syöte tuhoutui tulipalossa viime vuoden joulukuussa."

Iso-Syöte on tunturi. Terentjeff omistaa hissiyhtiön ja KIDE-hotellin.

Hotelli Iso-Syöte ja muut bisnekset alueella on ihan muussa omistuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitähän on jo Lapissakin. Rikkaat maailmanmatkaajat hakevat extreamiä ympäri ämpäri ja tekevät näin Suomea kuuluisaksi maailmalla👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lyhyt sesonki,Onnea yrittäjälle talvi sesonkiin. Kesällä ei juuri ketää. Kaupan hinnat huikea, mökkiläiset tuovat lähes kaikki tavarat isoista marketeista muualta ( vertaa Juhla Mokka paikallisessa kaupassa yli 6 € ja Eskimo jäätelö 1,25€ kahvin saa 2 pakettia vastaavalla hinnalla ja lidlin tuutti 0,35€!!!)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuonne mennä kahavepaketin hintoja vertaileen, vaan Lustinpithhoon. Jää kohtiin noilla aatoksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivoisin hyviä ja edullisia ruokakauppoja syötteelle, esimerkiksi lidl tai prisma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Paikalliset yritykset tekevät paikalliseen tunturiin investointeja. Omistus ja rahoituskin paikallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa kuulla näitä positiivisia uutisia! Hienoa, että alueelle tulee taas uusi yrittäjä. Alueen monipuolistuminen tuo meille asiakkaille uusia elämyksiä. Lisää vaan yrittäjiä alueelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sviitillä tarkoitetaan tavallisesti hotellihuonetta jossa on erillinen makuuhuone olohuoneen lisäksi. Havainnekuvan Olokoto-moduuleissa ei kuitenkaan taida kahta erillistä huonetta olla (kylpyhuonetta lukuunottamatta).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kari Tapio lauloi että: ei yksin pärjää lintukaan se liitää parvessaan jne.
20 vuotta meni et Jorma huamasi ettei täst sit tule mitään...yksin. ei kai se ole myähäistä vielkää yrittää pyytää muita mukaan. Vois aloittaa vaik julkisel anteeks pyytämäl.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Iso-Syöte on Terentjeffin perheen omistama laskettelukeskus ja matkailukeskittymä Pudasjärvellä".
Mitähän ne Terentjeffit omistaakaan Syötteellä ihan oikeasti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen sinä lukutaitoisena saat selville ihan julkisista rekistereistä! Asia nääs on just niinku tossa jutussa lukkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain pelkästään Iso-syötteen rinnetoiminnot ( ja nyt tuo kide-hotelli), en ymmärrä miten kaikissa Kalevan jutuissa levennellään Terenjeffin osuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jota pyörittänyt 60 000 - 70 000 euron liikevaihdolla, ei muuta. Kun alkoi hakemaan tukirahoja Kide hotellilleen, niin rinneyhtiö oli liian pieni, niin kas kummaa, liikevaihto pomsahtikin lähelle 2 miljoonaa. Katsokaa vaikka Finderistä "Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy". Kaupunki pakotettiin rakentamaan erittäin suuririskisen Lumiareena, johon tulee Kiedehotellin hallinnoima kuntosali, ikäänkuin kaupan päälle! Tämä on jo kolmas kerta kun iso-t pakottaa kaupungin rahoittamaan omia "bisneksiään". Ensin Syötteen saneeraus (maksoi kaupungille pitkästi yli miljoonan), sitten tekojärvi (maksoi kaupungille 2 miljoonaa) ja nyt Lumiareena, jonka hintaa ei tiedä vielä kukaan, mutta pyöritään 6-8 miljoonan kokonaishinnassa. Viimeisessä on kaupungin riski aivan valtava. Terentjeff ei olisi ikinä ottanut Lumi-areenaan liittyvää riskiä.
Kyllä olisi jo johtopäätösten aika - vihdoinkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pudasjärven kunnan johto on vaihtunut jo moneen kertaan ja kun maalaismuisti on lyhyt...niin sitä vaan samat "bisnesmiehet" jatkaa ja uusii
kunnan varojen lypsämistä. Pudasjärven kaupunki on tuhlannut tämän "bisnesmiehen" takia jo kymmeniä miljoonia euroja ja kaikki taivaan tuuliin.
Paljonko on kunta menettänyt 20 v aikana matkailutuloa? arviolta 100 000 000 euroa+ jos alue olisi kehittynyt edes jollain tahdilla x2....
Mutta eihän se ole hölmö joka pyytää vaan se joka maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin on suunta kääntynyt?
Ei ole pitkä aika kun samainen herra teollisuusneuvos ajoi kaikki alueelle tulevat uudet yrittäjät pois ja kaikki osaajat pois alueelta.
Soittamalla ja txtviesteillä kertoi että täällä ei kaivata ulkopuolisia.
Isosyötteellä on ainoastaan hotelli ISosyöte joka toimii rehdisti ja luotettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäksi Hotelli Iso-Syötteen omistajat ovat niin fiksuja, etteivät lähde mukaan kaiken maailman kotkotusten kommentointiin. Hienosti ja kärsivällisesti hoitivat teollisuusneuvoksen keekoilut hotellipalon yhteydessä, kun herra esiintyi "pelastavana enkelinä", vaikka herran kertomukset poikkesivat todella paljon totuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, matkan varrella olisi ollut paljon kommentoitavaa herra Tn toilailuista, joista herrasväki huipulla on fiksusti vaiennut. Pisteet siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä pöhinä Syötteellä. Uutta hotellia pukkaa ylös ja alas ja nyt sviittiä. Sopivan päivämatkan päässä Oulusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

13:37
Oulun kaupungin tahto toteutui – Kärpät lopetti haaparantalaisen Nuuskakairan tukun mainosten esittämisen Raksilan jäähallissa
13:32
Tuulivoimayhtiöiltä kova arvio: Yli puolet Suomen sähköstä mahdollista tuottaa tuulella vuonna 2030 – Suomeen on tehty lyhyessä ajassa lähes 1,5 miljardin tuulivoimainvestoinnit
13:12
Britannian poliisi löysi 39 ruumista rekan kontista – kuljettaja on pidätetty ja poliisi on aloittanut murhatutkinnan
12:55
Kaleva oikaisee
12:35
Nuori kärppävahti Justus Annunen jahtaa illalla liigaennätystä Pelicans-ottelussa – Kärppien sairastuvalla jälleen tungosta, Pesonen sivussa marraskuulle
12:21
Palokunta hälytettiin sammuttamaan savuavaa vanhaa nuotiota Kuivaniemellä
12:10
Lidlin uusi toimitusjohtaja haluaa kasvua – uudet myymälät Suomessa pääosin kaupunkeihin
30
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
24
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
19
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
15
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image