Pohjois-Suomi

Talvivaaran kaivosyhtiö lupaa ym­pä­ris­tö­pa­ran­nuk­sia

KUVA: Jukka Leinonen
Pohjois-Suomi 18.1.2012 13:21 | Päivitetty 18.1.2012 16:41
STT,
Talvivaaran kaivosyhtiö aikoo tehdä ympäristöparannuksia. Yhtiö kertoo tänään iltapäivällä suunnitelmistaan ja julkistaa uuden ympäristöasioiden parannusohjelman tälle vuodelle. Lisäksi Talvivaara aikoo kehittää ympäristöviestintää kaivoksen lähialueen asukkaille blogisivuston avulla.

Sotkamossa sijaitsevaa Talvivaaran kaivosta on viime aikoina kritisoitu ympäristöongelmista, kuten jätevesipäästöistä järviin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Kainuun elinkeino,liikenne-ja ympäristökeskuksen kotisivuilla on lomake millä voi lähettää palautetta myös Tankavaara asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät ihmiset, ottakaa yhteyttä ympäristöministeriöön,asioista päättäviin poliitikoihin,kirjeitse, sähköpostilla,kaikilla mahdollisilla tavoilla ja vaatikaa asian selvitystä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, asiat tulevat kuntoon ja tuotanto voi jatkua normaalisti. Uraaniakin kohta otetaan, repertuaari kasvaa. Kyllä saavat Kainuulaiset olla tyytyväisiä rahasammosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen aloitusta oli vielä parempi lupaus: kaivospiirin ulkopuolelle ei haittoja aiheudu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeinko AIKOO TEHDÄ PARANNUKSIA! Hah hah haa sallikaa nauraa. Eikö ne olisi pitänyt olla kunnossa jo aikapäiviä sitten. Enkä uskokkaan että mitään parannusta tuleekaan muuta kuin puheissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivosyhtiöt pääsevät suomessa aina kuin koiraveräjästä. Miten tämmöinen mäskääminen on mahdollista? Ja miksi se sallitaan? Tämä alkaa muistuttamaan venäjän mallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkille Kalavale: Mistä tarkalleenottaen haluaisit Lehtomäen vastuuseen? Muistuttaisin että Talvivaara sai ympäristöluvan ennenkuin Lehtomäestä tuli ympäristöministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ole luvannut niitä alusta asti vaan onko mitään konkreettista tapahtunut , valvonta on täysin pielessä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se Talvivaara menee nyt nöyristelemään jollekin ympäristöväelle? Ostatte vain isot läjät istutusturskaa norjalaisilta ja päästätte ne Oulujokeen kyllä ne kuhat ja siiat väistyvät, kun vedessä on tarpeeksi magnaania ja muita suoloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiminta lopetettava ja lupaharkinta aloitettava alusta. Puutteet ja vahingot korjattava. Toiminta käyntiin vasta kun kaikki kunnossa. Ministeri Lehtomäki vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen kyykytettiin näläkämaan tervanvalmistajia ja nyt sitten tuohtaan Kainuun maaperä ja monet järvet. Ne lupaa ja lupaa, mutta ei ne todellisuudessa tee asialle yhtään mitään. Nämä pelaa samalla taktiikalla kuin Syyrianperällä diktaattori, eli pelaavat aikaa. Kun järvet ja ympäristöt on tuhottu niin kukaan ei mene sinne asumaan joten kaivosyhtiö voi ostaa (pikkurahalla) lisää maa-alueita ja sotkeminen jatkuu entistä pahempana. Puhtaan Kainuun matkailun loppua odotellessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi olla että Vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistö ei saa mitää kuria tähän hommaan? Eikö tämä kiinnosta vai eikö tässä nyt vielä pilata tarpeeksi paljon ympäristöä? Laitos kiinni ja luvat "holdiin" kunnes tilanne on korjattu siten että ei pääse lisävahinkoa syntymään. Nyt on jo tuhottu neljä (4) järveä ja loppua ei näy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne tulee todennäköisesti olemaan juuri niitä 'lupauksia' kuten tähänkin asti. Luottamus tuohon yhtiöön on mennyt totaalisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan etelä- ja keskiosassa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta keskiyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa luoteistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

192 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Venäjä käy hybridisotaa Suomea vastaan. Tänään kello 12 käynnistetty verkkohyökkäys Suomen viranomaisten asiointipalvel... Lue lisää...
Suomea testataan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image