Pohjois-Suomi

Talvivaaraa vastaan osoitettiin mieltä Helsingissä

Talvivaaran kaivoksen vastainen mielenosoitus järjestettiin Helsingissä keskiviikkona. KUVA: Markku Ulander
Pohjois-Suomi 20.4.2011 16:50 | Päivitetty 20.4.2011 19:10
Kaleva, STT
Helsingissä osoitettiin keskiviikkona mieltä sotkamolaista Talvivaaran kaivosta vastaan.

Mielenosoituksen järjesti ilmastotoimintaverkosto Hyökyaalto, joka vastustaa Talvivaaraan suunnitteilla olevaa uraanin talteenottolaitosta. Verkosto vaatii kaivoksen ympäristöluvan peruuttamista ja kaivoksen sulkemista. Hyökyaalto haluaa, että kaivoksen tuottamista ympäristöhaitoista tehdään luotettava tutkimus.

Mielenosoittajat eivät keskiviikkona pysyneet poliisille antamassaan ilmoituksessa. Vastoin ilmoitusta he suunnistivat iltapäivällä Aleksanterinkadulle työ- ja elinkeinoministeriön eteen ja aloittivat spray-maalauksen tekemisen kadulle.

Poliisi otti muutaman vahingontekijän nimet ylös, mutta kiinniottoja ei tehty. Välikohtauksen jälkeen mielenosoittajat hajaantuivat.

Alun perin mielenosoittajien piti kulkea Rautatieasemalta Mannerheimintien kautta Etelä-Esplanadille. Joukko kuitenkin lähti Mikonkadun kautta kohti ministeriötä ja aiheutti jonkin verran liikennehäiriöitä.

Mielenosoittajia oli poliisin arvion mukaan 40--50.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image