Pohjois-Suomi

Talven pakkasennätys paukahti rikki nyt Utsjoen Kevojärvellä: - 36,9 astetta, ja kylmempää luvataan

Pohjois-Suomi 4.2.2018 6:55 | Päivitetty 4.2.2018 8:56
STT, Kaleva

Lapissa Utsjoen Kevojärvellä on aamulla mitattu talven kovimmat pakkaslukemat 36,9 astetta, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta STT:lle.

Edellinen ennätys oli yhtä kymmenystä pienempi, ja se mitattiin Inarissa tammikuun loppupuolella.

Pakkanen on Ilmatieteen laitoksen mukaan todennäköisesti yhä kiristymässä. Etelässä ja idässä viima vielä lisää pakkasen purevuutta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan jalankulkusää on tänään mahdollisesti vaarallinen Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Lisäksi koko Lappiin on annettu pakkasvaroitus, sillä pakkanen voi Lapissa kiristyä paikoin yli 30 miinusasteeseen.

Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla sää on muutoin selkeä ja poutainen, paikoin voi olla kuitenkin sumupilviä. Pohjois-Pohjanmaalla lämpötilat ovat 15-25 miinusasteen välillä.

Maan eteläosissa sää on selkeää tai puolipilvistä sekä enimmäkseen poutaista. Lämpötilat ovat päivällä 8-15 miinusasteen välillä. Maan länsiosien pohjoisosassa pakkanen voi laskea 25 miinusasteeseen.

Maan itäosissa ja Kainuussa lämpötilat ovat 10-20 pakkasasteen välillä.

Tuuli on koko maassa heikkoa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Normaalia talven pakkasta siinä on kasvihuoneilmiö kaukana. Maapallo ja maailmankaikkeus elää omaa tahtiaan ja me ihmiset omaa, kuvittelemme aina että taivas putoaa päälle, vaikkei se taivas minnekään putoa, ennemmin sieltä joku meteoriitti putoaa. Parisenkymmentä vuotta taaksepäinoli Oulunseudullakin yli -40 asteen pakkasia useita päiviä, oli halla kauan kylässä, ei auttanut koira piti ulkoiluttaa ja asiat toimittaa ulkonakin. Muistattehan, että maapallo on pyöreä, avaruus on yllämme, ei mikään taivas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan normaali talvi. Lunta pitää ollakin ja pakkasen paukkua. Ihmiset vain tottuneet viime vuosina liian leutoihin talvisäihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvitäpä ensin itsellesi mitä se ilmastonlämpeneminen tarkoittaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmasto on käsitykseni mukaan muuttunut koko maapallon olemassa olon ajan. Siinä nyt mitattu 100 vuotta on promillen murto-osan murto-osa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mjaah. Onneksi pääsi kylmimmän ajaksi katteleen "palmumaisemia".. Lämmöt kylläkin hieman alle +30, mutta täytyy yrittää kestää ja lisätä vaatetta, jos asteet käy vähäksi 😎

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyin kerran Oulalta Utsjoen pakkastilannetta, hän kävi katsomassa ja totes: "Jovain ei ole kylmää, onpi vain 17astetta pakkasta", minä siihen että uutisissa kerrottiin että Utsjoen mittauasemalla olisi mitattu ihan -41 astetta pakkasta!... Oula siihen: "jaa sielhä, minustha tuntuu että niiden mittari taitaa olla ulkona..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä. Onko ihmiset jo näin uusavuttomia! Heikkojen ja hölmöjen kuuluu kuolla. Mikä keksitään seuraavaksi varoitukseksi? Varoitus siitä, ettei ole varoituksia voimassa? Ettei varoitusfriikit saa oireita. 😀

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helmikuuta jo eletään, eikä -40 ole vielä mennyt rikki! Ja sitten vielä pitää antaa huonesukupolvelle pakkasvaroituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lapissa tartte pakkasista varoittaa, ne kuuluu talveen. Oulussa ja muualla siellä etelässä pakkasvaroitus on varmaan paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäisin vielä, että hyvä kuitenkin kun varoitetaan, sillä itse kaipaan suunnattomasti varoituksia. Oulussa ja etelässä ymmärretään tämä asia, mutta lapissa ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisätään tähän vielä, että me etelänvetelät palellaan jos pakkanen laskee alle -10c.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi, pakkasvarotus, vesisade varotus , lumisade, liukkaus, auringonpaiste, syö sitä syö tätä varoitus, oikee hölmöläisten Suomi 100

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amerikan malliin pitää joka asiasta varottaa. Ihmiset on Suömessa tyhmentyneet,niin kuin joku aika sitten uutisoitiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että oikein pakkasvaroitus!? Mitä pelleilyä tämä nykyinen meininki on? Pitääkö päätäjät kansalaisia pilkkanaan? Että joku saa palkkansa, viran, kun vaan varottelee pakkasista? Puuilosta, Motonetistä, Kärkkäiseltä etc. saa alle kympin digitaalisia lämpömittareita ja varmaan monet ostaneet, että älkää hyvät "viisaat" varottako näistä pienistä pakkasista, menee ulos niin kyllä sen tunnissa tuntee onko vai ei kova pakkkanen! Voi hyvä Jumala tätä nykyelämän huuhaata?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä sinä päättäjiä hauku, sillä ihmiset ovat itse tämän aikaan saaneet. Jos ei varotettu ja joku torvelo palelluttaa itsensä, niin korvauksia ollaan vaatimassa kun ei kukaan varoittanut, että on paleltumisvaara. Että kyllä ihmiset on itse tämän kaiken typeryydellään ja rahanahneuksissan keksineet, ei päättäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ollaan Suomessa. Täällä ei ole ennenkään paleltumista korvauksia saatu eikä nytkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se kun ei tarkoita sitä, että jos ennen ei olla korvauksia saatu, niin etteikö siitä saataisi nykyään.
Ja totta nyt valitettavasti ollaan Suomessa missä asiat menee jatkuvasti pöljempään suuntaan.
Olisitko ennen kuvitellut saavasi totuudenpuhumisesta syytteen? Aivan, mutta nyt siitä saa, että näin se maailma muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoititko tosissas?! Että ihmiset itse tämän huuhaan muka saaneet aikaan? Jos, näin luulet, niin otan osaa:( Ja miksi päättäjien pitäis peesata tätä huuhaata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image