Pohjois-Suomi

Su­vi­seu­ra­lai­set jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuh­ka­huip­pu­jen ennustetaan ajoittuvan iltoihin

Muhoksen Matokorventie kävi keskiviikkoaamuna paikoitellen ahtaaksi, kun suviseuravieraat jonottivat majoitusalueelle pääsyä KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 26.6.2019 13:38 | Päivitetty 26.6.2019 23:29
Henriikka Uusitalo

Suviseurojen kenttä avattiin Muhoksen Matokorvessa keskiviikkoaamuna jo hieman ennen yhdeksää. Virallisesti kentän piti avautua yhdeksältä, mutta ruuhkan purkamiseksi se päätettiin avata aiemmin. Viime vuosina varsinaiset ruuhkat ovat kuitenkin keskittyneet iltoihin.

Puoli yhdeksän aikaan matkailuautojonon häntä oli melkein Valtatiellä asti, mutta pahimmillaan jono ylsi Muhoksen Halpa-Hallin tienoille. Ruuhka väheni kuitenkin alle puolessa tunnissa, kun matkailijoita alettiin päästämään Matokorvessa sijaitsevalle majoituskentälle. Yksi syy pitkiin jonoihin oli, että suviseuralaiset halusivat saada leirinsä pystytettyä aitiopaikalle eli mahdollisimman lähelle keskuskenttää. Alueen keskuskentän koillispuolella ensimmäiset majoitusrivit olivat jo kello yhdeksään mennessä täynnä.

Suviseurojen liikennetoimikunnan ennuste alueelle on noin 18 000 kalustoyksikköä ja lähes 80 000 seuravierasta. Suviseurojen ohjelma alkaa torstaina, mutta viralliset avajaiset ovat perjantaina. Tapahtuma loppuu maanantaina päätösseuroihin, jonka yhteydessä vierailijat toivotetaan tervetulleeksi ensi vuoden suviseuroihin Reisjärvelle.

Juttun kommentointi on päättynyt klo 23:29. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (70)

Nopeusrajoitukset eivät ilmeisesti koske seuroille menijöitä. Vt22:lla on huomenna vielä valtiolle tarjolla paljon rahaa. Sinne vaan tutkan kanssa laittamaan valtion talous kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankalaa tämä ihmiselämä ku ei koskaan mikään oo hyvä olipa menot tai kemut sitten minkälaiset tahansa. Jokaisella oikeus osallistua/olla osallistumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajotyötä Oulu-Muhos välillä tekevänä yli 20v ahan täytyy sanoa, että kyllä on Jumalan Lapsilla aika kova kaasujalka, vaikka perässä kulkee se ausuntovaunullinen kakaroita. Tänäänkin jo aamusta/päivästä piti tätä väliä sahata ennen ruuhkia monta kertaa, niin jo edessä vedettiin rakoa vaikka 80kmn alueella omassa autossa oli rajoitin on 83km niin edessä oli kiire sanan äärelle. Takana oli 3 karavaanaria puskurit persiissä kiinni kun veli edessä pääsi paikalle aiemmin. Malttia, eikö se Jeesus rakasta kaikkia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kehuvat ettei järjestysongelmia ole ?? No päästäkää vaikka 20 000 alle 20 vuotiasta 100 km eri paikkaan sanaa kuulemaan ilman
isää ja äitiä ja perhettä ja naapurin perhettä ja sukulaisien perhettä niin luetaan Kalevasta miten meni :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä sitä näyttää kovasti olevan parjaukset käynnissä. Ihmetellään Matokorven porukkaa laumasieluseksi ym. Vertailun vuoksi tuotaneen esille, että toisella puolella Suomea 100 00 ihmistä huitelee tosin sekin ja seksuaalisuuden nimissä - ja kirkkokin mukana menossa. Että kumpikohan se on pikku sielusempaa ja laumahenkisyyttä?

Misäs ovat ko. tapahtuman hiilijalan jäljen huutelijat?

Tuotaneen esille, että en kuulu kumpaakaan poppooseen, mutta mielestäni vain toisen tapahtuman parjaus on hyväksyttyä. Jokainen päätelköön ja miettikööt itse kumman tapahtuman.

Tämä viikko kuvaa hyvin myös sitä, kumman perässä (usko vs. seksi ja eksuaalisuus) on tämän yhteiskunnan silmissä nykyään oikein 'juosta ja saarnata'.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, että sanan kuuloon menee useampi ja kun autoja on tarpeeksi, tulee siitä yleensä jono. Näin yksinkertaista se on, kun täällä kovin moni on ihmetellyt jonon syntymistä. Joku ihmetteli porttien aukaisua. No, nehän aukeavat, kun järjestäjät sen sallivat ja ovat siitä ilmoittaneet ajoissa seuraväelle. Toinen ihmetteli, että mennään kuuntelemaan satuja. No, Suomi on vapaa maa ja vielä ei tarvitse kysyä naapurilta, että mihin sitä saa osallistua ja mennä. Moni tänä päivänä voisi todella kuunnellakin satuja, koska nekin ovat erittäin opettavaisia monissa tapauksissa. Moni yritti tahallaan häpäistä paikalle menijöitä - no, sekin on sallittu ja toivottavasti näillä ihmisillä on sen jälkeen mukava olo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pride ja suviseurat samalle peltoaukealle tutustumaan toisiinsa.
Melkeen 200k elollista yhdessä bilettämässä. Ois tosi hieno tilaisuus.
Rauhaa-Rakkautta-Ymmärrystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah, ei haluais ilon ja rakkauden juhlaa Prideä viettää helvetillä uhkaavien tiukkapipojen seurassa! :) Voidaan kukin kyllä juhlia omia tärkeitä asioita ihan erikseen, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kannatti rynniä etunenässä pistämään vaunua paikoilleen siinä ennen yheksää! Ei olluna jonoja ja päästiin mahoton hyvälle paikalle ihan kentän viereen! 20 minuuttia myöhemmin jonotusta ois tullu usiampi tunti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin yleisesti ottaen, siistiä sakkia ovat, jos vaikka vertaa Quustokin sakkiin jotka sotkevat koko kaupungin, jonka siivoamisen maksaa veronmaksajat. En kuulu kumpaankaan leiriin, mutta nähty on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä kommentteja lukiessa ei voi kuin ihmetellä tätä todellista suvaitsemattomuutta ja tahallista kiusaamista. Todellinen suvaitsevaisuus näkyy siinä miten kohtaat erilaisen ihmisen omassa ympäristössäsi. On pride kulkueet, puhutaan miten kaikkien pitää saada elää omanlaista elämää mutta kun puhutaan vanhoillislestadiolaisista, vihapuhe onkin sallittua ja suvaitsemattomuus ja tietämättömyys paistaa lähes jokaisesta kommentista. Menkää paikan päälle tutustumaan, leppoisaa rauhallista oloa kenttä täynnä. Tavallisia, ystävällisiä ja kunnollisia ihmisiä. Työkavereistani ahkerimmat ovat juuri tätä porukkaa. Ei ole aikuisten kirjoituksia nämä mitä täältä saa lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkulasten kommentointia - ei ne huomaa että pääosa uskovista on kurinalaista väkeä joille perinteiset hyvät ja myönteiset arvot ja asiat on tärkeitä. Sen varassa me elämme että ihmiset haluaa tehdä oikein ja olla hyödyksi muillekin kuin itselleen. Se on sitten ihan se ja sama mihin uskoo se usko on vaan pieni juttu siinä kokonaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääosa uskovaisista on kurinalaista väkeä. Tarkoitatko sillä, että kuri ennetaan lahkon sisäisissä säännöissä, jolloin ei poiketa saarnamiesten antamiasa ohjeista? Tämä mitä sanot, olla hyöduksi muillekin kuin itselle, tarkoitatko näitä kiertäviä ikkuna ym remonttikauppiaita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olen kuullut kun lestatiolaistyttö oli sanonut ala-asteella toiselle, että sinä et pääse taivaaseen. Tämä on riitti minulle ja erosin kirkosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkusenko yleiskehuja? Tavallisia,ystävällisiä,kunnollisia,ahkerimmat työkaverit on tätä porukkaa.Olen nähnyt noitakin mutta enemmän
on tullut vastaan syntisen seläntakana kieroilijoita, turhan ylityön tekijöitä, työpaikalla istuskelijoita. Ei taida kaikki mahtua tuohon kaavaan.
Eli samassa veneessä meidän syntisten kanssa olette me vain ymmärretään se totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Pride on ihan viha- ja törkypuheiden kärjessä näillä reppanoitten kommenttiosioilla koko maan mediat huomioonotettuna.
Itselleni on ihan ok molemmat tapahtumat. En ole niistä sen enenpää kiinnostunut, eikä toisaalta minun eläämäni hetkauta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image