Pohjois-Suomi

Suomesta karkoitettu an­go­la­lais­nuo­ri joutui vankilaan

Pohjois-Suomi 26.3.2012 11:10
Kaleva

Pudasjärveltä käännytetty angolalaisnuori, Antonio Dalas, on joutunut kotimaassaan vankilaan.

Lääninrovasti Erkki Piri kertoo, että 20-vuotias Dalas oli soittanut Suomessa asuvalle maamiehelleen ja kertonut olevansa vankilassa.

Nuoreen mieheen aiotaan nyt yrittää saada yhteyttä esimerkiksi Angolassa toimivan Suomen Lähetysseuran kautta.

Dalas kuljetettiin Angolaan todennäköisesti lauantaina. Perjantaina Piri oli vielä tavannut nuorukaisen Oulun poliisivankilassa, mutta lauantaina häntä ei ollut päästetty enää tapaamaan Dalasta.

Käännytyksen syistä Pirillä ei ole tietoa."Kysyin perusteluja, mutta ei niitä kerrottu."

Myös vankilaan joutumisen syy on hämärän peitossa."Eihän me sitä tiedetä. Hänellä ei ollut mitään papereita mukana", Piri sanoo.

Dalas tuli Suomeen vajaa kolme vuotta sitten, eikä hänellä ollut esimerkiksi kotimaansa passia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä, että joku vielä uskaltaa puolustaa heikompien oikeuksia! Nostan hattua Erkille!

Meitä omaan napaan tuijottajia kyllä riittää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä sitten sitä demokraattisen oikeusvaltion tapaa toimia kun pastori Piri, joka on virkamies, yrittää vaikuttaa asiaan mm. ministeri Räsäsen kautta,vaikka on olemassa jo oikeuden päätös, joka on lainvoimainen kun käännytys on laitettu täytäntöön. Eikö meidän pitäisi ennemminkin huolestua kun ei kunnioiteta tuomioistuimen päätöstä?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joukko Antonio Dalasin opistokavereita kertoi minulle lauantaina, että Antonio on viety Helsinkiin. Pojat olivat todella järkyttyneitä tilanteesta ja miettivät yhdessä keinoja auttaa. Voin vain kuvitella tuntemiset kun kuulivat, että Antonio on Angolassa vankilassa. Toivon todella, että nuoremme saavat elää Suomessa, jossa ajetaan rauhaa ja oikeudenmukaisuutta ja välitetään lähimmäisestä. Toivon Antoniolle ammattia, toimeentulon ja ystäviä.Angolassa se ei hänelle ole mahdollista. Kotikylä on hävitetty ja omaisia ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma on julma, ja on helppo olla mamu-vihamielinen, jos ei muista (edes kuulleensa), että suomalaisetkin ovat tarvinneet ulkomaalaisten apua. Äitini sai aikanaan hyvän kohtelun lasta odottavana evakkona Ruotsissa.

Kasvaakohan itsekkyys elintason nousun myötä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on Angolan sisäinen asia !Jos rikkoo maan lakeja niin silloin pannaan linnaan mutta suomessa ei vaikka tekisi mitä jos on mamu.Vai pitäisikö taas suomalaisten veronmaksajien maksaa tämänkin asian uudelleen "järjestely"?Ps.Angolan vankilasta ei voi soittaa suomeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onko lakien rikkomista jos vanhempien kuoltua huonoissa ja vaarallisissa oloissa päätyy orpona suomeen? josta parin vuoden päästä käännytetään takaisin samaan tilanteeseen ihan väärin perustein ja paperittomana joutuu vankilaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaukseksi Djibulle. Paitsi, että Angola rikkoo ihmisoikeuksia Cabinda-nimisessä maakunnassa murhaamalla ihmisiä, pakottamalla paikallisia ihmisiä muuttamaan asuinsijoiltaan, luopumaan työnteosta tai vähentämään sitä (jotta ruuasta on pulaa), kiduttamalla ja vainoamalla cabindalaisia ja tekemällä paljon, paljon, vielä pahempaa. Maakunnan asukkaista kaksi kolmasosaa on pakolaisina naapurivaltioissa ja muualla, ja salamurhattujen lista on pitkä. Näitä ja muita kauheuksia sisältävään asialliseen tekstiin voi tutustua googlettamalla "Referring Angola's International Crimes in Cabinda..." Kirjoittaja on pakolainen YK-liiton mandaatilla ja julkaisee kuvansa ja yhteystietonsa.
Maakunnan historiaan ja oloihin voi tutustua suomeksi googlettamalla esim."Miksi Togon pelaajia tulitettiin?"
Antonio on Cabindasta.
Enpä usko, että Antoniolla on häävit olot Angolan pääkaupungin Luandan vankilassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan joka ikistä maailmalla kaltoin kohdeltua emme mekään voi auttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tietenkään voida auttaa ihan jokaista maailmalla kaltoin kohdeltua, mutta tätä nuorta olisi voitu auttaa. Sitä paitsi, häntä kohdeltiin kaltoin täällä, suomalaisten viranomaisten toimesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ainaiset paperit. Mutta sehän edellyttäisi virallista ja reilua paperin -passin- antajaa. Saiko suomessa passin venäjän vallan aikana, kun oli menossa saksaan sotilaskoulutukseen. Ei, vaan paikalliset suomalaiset poliisit korjasivat siperiaan. Siis ei kannata tuijottaa itseänsä sokeaksi passin perään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image