Pohjois-Suomi

Suomen Hornet-hävittäjillä harjoitellaan il­ma­tank­kaus­ta – mukana Yhdysvaltain ilmavoimien il­ma­tank­kaus­ka­lus­toa

Hornetien ilmatankkausta harjoitellaan säännöllisesti. KUVA: Eriika Ahopelto
Pohjois-Suomi 11.2.2020 15:02
Anna Leinonen

Ilmavoimien Hornet-hävittäjät harjoittelevat ilmatankkausta viikolla 8, kerrotaan Lapin lennoston tiedotteessa.

Harjoituksessa lennetään tiistaista torstaihin 18.–20. helmikuuta Rovaniemen ja Kuusamon välisellä alueella. Mukana harjoituksessa on myös Yhdysvaltain ilmavoimien ilmatankkauskalustoa, joka on sijoitettu Ison-Britannian Mildenhallin lentotukikohtaan.

Ilmavoimien Hornetit osallistuvat harjoitukseen Rovaniemen, Rissalan ja Pirkkalan tukikohdista käsin. Kaikkiaan 8–12 Suomen Hornet-hävittäjää on mukana.

Ilmavoimat kertoo, että ilmatankkausharjoituksia järjestetään säännöllisesti kumppanivaltioiden ilmavoimien kanssa. Edellinen vastaava harjoitus pidettiin elokuussa 2019. Harjoituksien tavoitteena on kouluttaa, ylläpitää ja uusia ilmavoimien Hornet-ohjaajien ilmatankkauskelpoisuuksia.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

USA ja NATO kuvittelevat olevansa "maailmanpoliisi". Noin ei ole, vaan toistaiseksi Yhdistyneet Kansakunnat pitävät huolta Maailman hyvinvoinnista. Siis täysi pitää. Kuitenkaan korruptoitunut YK ei ole osoittaunut oikeudenmukaisesti valtaa jakavaksi yhteisöksi, vaan on ollut toistuvasti ostettavissa ja manipuloitavissa "suuren rahan" työkaluksi sallien päätöslausellmiensa tulkinnanvaraisuuden, kuten LIBYA,n sota osoitti. Mandaatti siviilien suojelemiseksi muuttui totaaliseksi infratrukstuurin tuhoamis sodaksi NATO,n väärän tulkinnan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On nämä kommentit taas hauskoja! Asioista mitään tietämättömät salaliittoteoreetikot ovat täälläkin parhaita asiantuntijoita... Ja sitten on tietenkin naapurimieliset myös asialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauheaa veromarkkojen tuhlausta, nämäkin rahat tulisi käyttää järkevämmin. Kuten esim. Kempeleen kunnan vanhusten päivätoiminnan matkoihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hittoa!? Ilmallako nämä nykykoneet lentävät? Ilmaa tankataan... joo-o..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ajatellaan Venäjän vastaisia sotalento toimia, ja niitä varten ilmatankkauksia Suomen ilmatilassa, niin kuinka kauan oletatte tankkauskoneen pysyvän ilmassa, ennen alasampumistaan ????
Tarkoitus taittakin olla, että suomalaisia hornetteja ollaan lähettämässä kolmansiin maihin sodankäynti tehtäviin. Harjoiteltiinhan sitä siirtolennoilla Islantiinkin "leikki-ilmavalvonta" tehtäviin, ja sieltä palatessa. Vaikka kuinka ollaan NATO-yhteensopivia, ei suomalaisilla hävittäjillä ole menemistä tuhoamistehtäviin Suomen ulkopuolelle. Muistaakseni suomalaisia houkuteltiin "mafiamaiseen" kollateraaliseen "siviilien suojaukseen Libyankin sotaan Norjan lailla. Onneksi silloin järki voitti, eikä sinne lähdetty. Eikä muihinkaan EU-alueella olleisiin konflikteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi? Koneella lentää tämän maan päästä toiseen useamman kerran yhdellä tankkauksella. Miksi harjoitellaan tällaista? Mihin meidän armeija tällaista tarvitsee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmatankkausta ei tarvitse opetella jos ei lähde maailmalle sotimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavan hävittäjä, näissä kotimaan ilmatiloissa, tulee toimeen sillä tankillisella, minkä kentältä lähtiessään saa. Niin kauan kuin kenttä ja huolto on pystyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomella nyt pelote, sanonko ketä vastaan, joka ainoana voi meitä uhata.
Hienoa kun samoin ajatteleva supervalta on tukenamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä varten pitää ilmatankkausta harjoitella? Herättää useita kysymyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä sitä onkin salaliittoteoreetikoille pähkäilyä ja pään raapimista. Ei tarvitse edes ilmansuuntaa arvuutella, riittää että vihjailee, niin saa arkajalat takajaloilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoisit ne kysymykset, niin voisi ehkä niihin vastata.

Suomi ei ole enää yksin, vaan meillä on useita sotilaallisia sopimuksia läntisten ystäviemme kanssa. Yhteistyö näiden maiden kanssa ei ole enää "syntiä", kuten se oli YYA-aikana. Olet jäänyt ajastasi jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilahduttaa aina ja tulee turvallisempi olo, kun saa kuulla näistä Nato-kumppaneiden konkreettisista läsnäoloista Suomessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä me pystymme torjumaan Okhotnik -lennokki jotka näkymättömiä iskukykä 3500 km ja 2000 kg älyohjuksia ruumassa.Suomessa Puolusvoimissa tiedetä missä kehitys menossa Super- Hornetti 35-häivekoneen mahdollisuudet torjua risteilyohjuksia ja älytekniikalla varustelluja ohjuksia olemattomat.Tämmöisiä ohjuksia pystytä torjumaan millä tämänpäivän tekniikalla näimme ei toivottu lapsi laittoi älyohjukset matkaa 800km päästä elittijoukoilla tuli piilopaikoista uupello suurimmalla sotilailla tuli aivovaurio ohjusten iskeytyessä Bunkkeriin.Tämä ostos kaupallinen hanke ei sotilaalisesti merkittävää iskukyvyn ylläpitämiseen mikä pöyristävää verorahoja tuhlataan asejopparit vetävä välissä laskun maksaa työväestö.Suomelle parasta puolustussa käydä kylässä naapurissa eikä lähteä kilpavarusteluun olemme sotien jälkeen uhranneet 140 mrd järjettömiin aseostoihin ja tilanne ole muuttunut vastassa ydiasevaltio meillä taikaviitta..Puskin Itä-rajalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan , että ei käydä kylässä ,eikä jäädä asumaan.
1939 Neuvostoliitto meni kyläilemään Baltian maihin , eikä älynnyt koko olemassa-olonsa aikana lähteä pois, samanlaista kyläilyä Neuvostoliitto yritti Suomeenkin , mutta me emme hyväksyneet sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkia mainoksia ei kannata uskoa.

Mainitsemasi Okhotnik -lennokki on Venäjän puolustusministeriön mukaan tehnyt ensilennon, joka kesti 20 minuuttia. Lennon aikana se nousi noin 600 metrin korkeuteen ja laskeutui onnistuneesti. Ensilennolla sitä ohjasi ihminen maa-asemalta. Huimaa... :D

Venäjällä on Putinin innoittamana nyt tapana hehkuttaa kaikkia protoja ihmeaseina. Suurin uhka näkyy olevan ihmeaseista sekoaminen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sananvapaus on hyvä asia. Mielipiteitä saa olla kaikenlaisia. Samaa mieltä ei tarvitse olla :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään hävittäjät jyristeli useamman kerran tässä meidän päällä ja näkyivät pyörittelevän rinkuloita, lieneekö liittyvä tuohon tulevan hävittäjän mahdollisen testaukseen? Joskus aikaisemmin harjoittelivat myös tankkausta tässä lähettyvillä', mutta nuo koneet tuskin liittyivät nyt siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmatankkausta onkin hyödyllistä harjoitella, jos/kun joudutaan operoimaan Ørlandin Nato-tukikohdasta käsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image