Pohjois-Suomi

Sudet tappaneet vasikoita Sievissä, riistakeskus myönsi pyyntiluvan

KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 18.4.2016 14:06
Kaleva

Sudet ovat vierailleet lyhyen ajan sisällä sieviläisellä karjatilalla ja aiheuttaneet merkittävää vahinkoa. Sudet ovat muun muassa tappaneet tilan vasikoita. Lisäksi Sievissä, Kalajoen Rautiossa sekä Ylivieskassa on tehty useita susihavaintoja asutuksen lähellä.

Suomen riistakeskus on nyt myöntänyt yhden suden pyyntiluvan Sieviin. Riistakeskuksen mukaan susien kohteeksi joutunut karjatila sijaitsee asutuksen välittömässä läheisyydessä.

Ylivieskassa ja Sievissä on ollut voimassa kaksi poliisin poikkeuspäätöstä susien metsästämiseksi. Toisella päätöksellä ammuttiin yksi susi maaliskuussa.

Riistakeskuksen poikkeuslupa on myönnetty rajatulle alueelle, joka kattaa vahinkojen kohteena olevan tilan sekä sen lähiympäristön. Poikkeuslupa on voimassa 21 vuorokautta.

Poikkeusluvan avulla pyritään estämään uudet vahingot. Lisäksi vahinkoja on tarkoitus jatkossa estää muun muassa suurpetoaidoilla. 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

En tykkää tuommosista petoelukoista. Ne pitää poistaa vääristämästä aidon suden tyyppiä. En usko, että puhdas susi käy noin pelottomasti ottamassa saalista ihmisen pihoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelä-Suomen seka rotuset rakki koirat ,joita luonto liiton pikku tytöt kutsuvat Sudeksi,ovat oikiasti surkeita Koira Susia ,pyörivät kylissä ja talojen ympärillä ruokaa hakien kun eivät heikkouttaan luonnosta pysty ruokaa hankkimaan.
Pohjos Norjassa Ammutaan tuollaiset yksilöt heti kun niitä Venäjän puolelta tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olen osittain samaa mieltä kunnon susi ei tule pihapiiriin kiertää ihmisen kaukaametsässä on varuillaan susikin on voimaton vieremän moottorikelkan susi tappajia vastaan tuomitsen täysin sellaisen toiminnan ymmärtäkää ihmiset susikin on eläin ruoka on lujassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun viisas ihminen hakee ongelmaan ratkaisuja niin ammutaan sudet pois. Kyllä me ollaan matojen tasolla ei siitä pääse mihinkään. Sekin on outoa ettei osata enään laiduntaa alueella missä petoja on. Ei ennenkään eläimiä tietentahtoen jätetty petojen ruuaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten lemmikit ja kotieläimet pitää suojata häirikkösusilta ja tarvittaessa kaataa asutuksen lähellä pyörivät yksilöt. Vielä tärkeämpää olisi suojata erämaan susilaumat metsästäjiltä, ettei näitä häirikkösusia tulisi lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käydessäni Helsinkissä oli siellä jokavuotinen meuhaaminen hanhista ,hanhi sitä ja hanhi tätä,ja saaristo merellä jatkuu itkut merimetsoista,voihan jeesus,tätä etelän marinoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on älytöntä, jos pihat pitää ruveta aitaamaan suurpetoaidoilla, että ihmiset ja ihmisten kotieläimet saavat olla rauhassa vapaana reuhaavilta villieläimiltä!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaanko me kasvettu vähän pumpulissa? Ei koskaan ikinä tässä maassa ole kotieläimiä voinut pitää irrallaan pitkin pihoja etteikö peto vaaraa olisi olemassa. Kyllä meidän pitää huolehtia puudeleista ja karjasta sen verran ettei pedot pääse tappamaan lemmikkejä. On aika kieroutunut ajatusmaailma jos tätä perusasiaa ei ymmärretä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs antaa joskus jonku muun hoitaa nämä susiongelmat kuin metsästäjät. Aina maristaan pyyntiluvista, mutta kenelläkään ei tunnu olevan mitään muutakaan ratkaisua ongelmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan sitä edes jollain jotain järkeä vaikka tiukassa se tuntuu kaikkien kettutyttöjen mielessä olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susifobia on vimmoissaan. Sudet eivät raatele yhtään ainoaa kotieläintä, ei koiraa, kissaa, lammasta tai vasikkaa jos omistaja niin haluaa. Jutussa oli, "toistuvasti", silloin voi omistaja mennä peilin eteen, sieltä löytyy syyllinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karja on pitänyt ottaa Suomessa sisätiloihin aina tähänkin asti. Nykyään ei viitsitä tehdä suojia koska se maksaa. Mutta se ei ole ongelmaan ratkaisu että petoja ammutaan. Ihmisen pitäisi ymmärtää perus asiat ennenku alkaa eläimiä pitämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään tapauksessa lupia kun ei ole käynyt ihmisen kimppuun sataan vuoteen ? Tällaisia kommentteja kuulee heti jos Kainuussa ruetaan puhumaan että susikantaa pitäisi vähentää ,kyllä susia on liikaa silloin jos ne tulee piha piiriin vaan tällä asialla leikitään niin kauan että sattuu jotakin ikävämpää .Edelleen olen sitä mieltä että luontokuvaus kesynnyttää sudet kun niillle viedään metsiin lehmän ja sian raatoja niin oppivat helpolle ruualle ja ihmisen haju siirtyy raatojen mukana susien hajuaistiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös ihan vasta itäisessä Suomessa ammuttu 15kg koira sutena? Susimetsästäjillä on siis tarkat silmät, joten koiranomistajat, pitäkää koiranne sisätiloissa, niin kauan kuin susifoobikko-pyssymiehet ovat liikkeellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasikat ovat varmaan olleet ulkosalla, sudet tuskin navettaan pääsevät vierailulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Riistakeskus olis voinut myöntää puolikas suden kaatoluvan, ja jättänyt toisen puolikkaan juosta jolkuttelemaan ihmisten kiusaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdellä luvalla ei ole mitään merkitystä. Vähintään kymmenen lupaa pitäisi olla ja voimassa vähintään kalenterivuoden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
14:25
Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vaellusreitillä Marokossa
13:28
Tähtitanssit käynnistyvät Oulussa tammikuussa – jatkossa Radisson Blun ravintola Toivossa tanssitaan kaksi kertaa kuukaudessa
13:11
Nuori nainen ei tiennyt olevansa raskaana ja synnytti käymälään – joutui vankilaan puoleksitoista vuodeksi El Salvadorissa
12:49
Kiihtelysvaaran kirkkopalolle ei löytynyt järjellistä motiivia –"Kyse on ollut päähänpistosta"
46
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
43
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
35
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
23
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
22
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image