Pohjois-Suomi

SSAB sulkee Raahen toisen masuunin vä­liai­kai­ses­ti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja

Te­rä­syh­tiö SSAB sul­kee Raa­hen toi­sen ma­suu­nin mar­ras­kuun lo­pul­la. Arkistokuva. KUVA: VESA JOENSUU
Pohjois-Suomi 23.10.2019 9:11 | Päivitetty 23.10.2019 10:43
Kaleva

Te­rä­syh­tiö SSAB sul­kee Raa­hen toi­sen ma­suu­nin mar­ras­kuun lo­pul­la väliaikaisesti.

– Saa­vut­taak­sem­me kus­tan­nus­ten ja ka­pa­si­tee­tin li­sä­vä­hen­nyk­siä, toi­mi­tus­joh­ta­ja Mar­tin Lindq­vist pe­rus­te­lee.

SSAB Eu­ro­pe -lii­ke­toi­min­ta-alu­een joh­ta­ja Ola­vi Huh­ta­la ker­too ma­suu­nin sul­ke­mi­sen ole­van ti­la­päi­nen toi­men­pi­de. Sei­sa­kin kes­toa ei ole vie­lä pää­tet­ty, mut­ta täl­lä het­kel­lä sen ar­vi­oi­daan ole­van en­nem­min­kin viik­ko­ja kuin kuu­kau­sia.

– Sa­mal­la lo­mau­tuk­set laa­je­ne­vat kos­ke­maan Raa­hes­sa myös ma­suu­nia ja su­lat­toa, hän to­te­aa.

Yh­ti­ön nä­ke­myk­sen mu­kaan kau­si­luon­tei­nen mark­ki­nan hei­ken­ty­mi­nen tu­lee vuo­den lo­pul­la ole­maan voi­mak­kaam­paa kuin nor­maa­lis­ti. Vuo­den kol­man­nel­la nel­jän­nek­sel­lä SSAB on jo to­teut­ta­nut jou­kon toi­men­pi­tei­tä kus­tan­nus­ten vä­hen­tä­mi­sek­si koko kon­ser­nis­sa.

– Tuo­tan­to­as­tei­ta las­ket­tiin useil­la lin­joil­la, Oxe­lö­sun­din pie­nem­pi ma­suu­ni sul­jet­tiin, mää­rä­ai­kais­ten työn­te­ki­jöi­den mää­rää vä­hen­net­tiin mer­kit­tä­väs­ti, ly­hy­em­piä työ­ai­ko­ja ja lo­mau­tuk­sia otet­tiin käyt­töön ja li­säk­si to­teu­tet­tiin myös mui­ta kus­tan­nus­sääs­tö­toi­men­pi­tei­tä, sa­noo Martin Lindq­vist.

SSAB jul­kis­ti tä­nään vuo­den 2019 kol­man­nen nel­jän­nek­sen osa­vuo­si­kat­sauk­sen­sa.

Uu­tis­ta täy­den­net­ty kel­lo 10.01 Ola­vi Huh­ta­lan kom­men­teil­la.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (100)

Miksi Rautaruukki myytiin ruotsalaisille ? Tämäkin oli sitä paikallisglobalismia niin kuin kunnallisten pienten vesivoimayhdistysten myynti aikanaan ruotsalaiselle Vattenfallille. Mitä Suomelle on jäänyt muuta kuin luu käteen? Kostamuksen pelletti laivataan Raahen kautta Ruotsiin, vaikka Rautaruukin uudistamisella idän malmi olisi voitu käsitellä myös Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä taas meuhkaa eniten ne jotka ei tiedä terästehtaasta kuin nimen,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hittoa.. samalla kun näitä lomautuksia pukkaa päälle..pitää tehdä näitä hiton kiky tunteja..varoituksen uhalla jos et osallistu..en ymmärrä? Seuraaviin aamuihin kun menen 31. 10 . Pitäis osallistua 2 tunnin kikyyn.. ja huom näistä maksetaan meille palkka..jotain hiton koulutusta..ei ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä, saksa, kiina, turkki, jne. Näistä työntyy peltiä kuin peltiä kaikkeen tarpeeseen, ja halvalla. On tosi, että kilpailukyky yhteiskunnan on kyettävä kilpailemaan, niin pienillä kustannuksilla, että varmasti pysyy tehtaan ovet auki, mutta kun on kallista peltiä, ja isot palkat, eli kulut suuret, systeemi ei toimi millään opilla. Kyllä siihen on tällaiseen tilanteeseen laitettava nopeasti palkkojen alentaminen, jos meinataan pitää peltiliike auki. Suomi on syrjäinen kolkka, ja kun täältä vielä rahdataan pellit merten yli, kuka sitä ostaa, näin kalliilla hinnalla, laskekaapa kuinka kalliiksi pellin valmistus tulee. Laskekaapa, niin käsitätte, että ulkomaille on pian sirryttävä. ..? Palkkoja on pienennettävä tuntuvasti, se on ainoa keino, ja tietenkin putiikki 1,5 vuoroon. Nyt ei muita keinoja ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Masuunit voisi sulkea pysyvästi, silloin Suomen hiilidioksidipäästöt vähenisivät kertaheitolla enemmän kuin koko valtakunnan liikennepäästöt ovat.
Tavallisten ihmisten ei tarvitsisi rahoittaa päästökauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuihtuu koko alue kun tehas lyyään kiinni. Stora enso jo vaikuttaa omansa niin raahen tehdas kuihuttaa loppu oulun aluetta. Siinä on monella sellasellakin penkki tiukilla töissä vaikka vaikutusta ei heti uskoisikaan et se osuisi omaan työpisteeseen. Et äläkää nyt kele toivoko tuollaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun nyt on huono tilanne, irtisanomisia tuloo, ja väki vähenee, ja vuorot vähenee ja näyttää tosi heikolle nyt. Monta vuotta jo ollut tappiollinen laitos, nyt ei näytä hyvälle. Kyllä siihen tottuu, ei se kortisto paha paikka ole. Kunnollinen oikea työmies kyllä saa töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SSAB on hyvin tuottava ja tehokas tehdas. Maailman paras lajissaan. Nyt on vain paha suhdannesykli, silti tuottaa voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikka Ssab suljettaisiin kuitenkin se tarvittava teräs jossain tuotettaisiin ja esim. Kiinan terästuotanto on. Paljon saastuttavempaaa kuin Suomessa tai Ruotsissa tuotettu teräs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijöiden etua vauhdittaakseen, työnantaja yritti maksattaa kulut.
No kaikkien etua hamutaan tälläkin seisokilla, talvi voi laittaa hymyt lujille jos vielä käyntiin pitää saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta tässä on se että saahaan tehä ylitöitä alasajossa ku hullut! Se on parasta tienestiä duunarille! Kateelliset punakit vinkuu ja me fiksut teemme rahaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punakit on syöttäneet iät ajat ihmisille tätä että ylitöitä ei kannata tehdä koska verottaja tienaa, se on vale! Suomessa on laki jonka mukaan verotetaan, siellä ei määritellä onko tulo normaalia vai ylutyöllä tienattua, vero on sama molemmissa. Punakit ovat vain kateellisia ylitöiden tekijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teette niin kauan ku teette. Kyllä terästehas on kannattamaton nykyään, kovat saasteet, ja muualta saatu halvempi teräs. Kyllä se kannattamatomana sulkee ovensa. Vanhanaikainen ja huonosti toimiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas harmi, teräsmarkkinat taitavat olla vaikeat. Raahe on erikoistunut erikoisteräksiin, eikös meidän poliitikot päättäneet joistain vientikielloistakin erikoisterästen suhteen? Ihmisten palkat ovat puhtaasti arvaamalla ehkä 3% koko käyttökustannuksista. Ei paljon auta vaikka kaikki lomautettaisiin. Paljon suurempi säästö saadaan aikaan rajoittamalla kapasiteettia. Tosi tehokkaasta laitoksesta on vaikea enää ruuvia paljon muuten kiristää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehas joutaa kyllä sulkea, seutukunta mahottoman saastunut, ja halavempaa terästä saa naapur maasta niin palijo kun halua ostaa. Terästehtaat ei täytä kriteerejä, saastuttavat tosi palijo, ja tuntipalkat liian isoja nykysuhdanteeseen katsottuna. 10 euron tuntipalkka saattaisi raahenkin tehtaan pelastaa ainakin vähäksi aikaa. Massuunin sammuttamisella puolittuu tuotanto, väki yhteen vuoroon, korkeintaan jotakin iltavuoroja, tällä pärjää mainiosti. Töitä ei nyt kaikille ole, ei läheskään kaikille. Saa vähentää tuntuvasti väkeään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (100)

Uutisvirta

9:48
Ikääntyneenä kotona asumiseen voi varautua – Oulussa järjestetään avoin seminaari aiheesta
9:23
Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa sinivalkoisella valaistuksella, kaupunki kehottaa järjestämään kahvihetkiä
9:00
Mika Kojonkosken projekti Kiinan mäkimaajoukkueen kanssa jatkuu Taivalvaaran maisemissa – "Suurin työtehtävämme on saada urheilijat rakastumaan mäkihyppyyn" Tilaajille
8:38
Tesla valitsi Euroopasta Berliinin – Suomikin havitteli aluksi jättimäistä akkutehdasta, mutta haku jatkuu yhä
8:17
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8:02
Lapin teillä erit­täin huono ajokeli - Useita rekkoja jumissa Ro­va­nie­men Sy­vä­sen­vaa­ras­sa, onnettomuus Tervolassa ja Muoniossa
8:00
Vuoden 2025 Oulun asuntomessualue alkaa hahmottua – Kilpailutöissä korostuvat uusi silta yli Hartaanselän ja yhteisöllinen ympäristö Tilaajille
21
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
12
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
12
Uudet kaistat helpottavat Limingantullin liikennettä – uuden alikulun päällystys ja kivettäminen jäivät ensi kevääseen
11
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
9
Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa" Tilaajille
9
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8
Kärpissä loistaneelle Ville Leskiselle lähtöpassit Färjestadista – ”Hän on rehellisesti sanottuna liian kallis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihmisen pahuus

Ei ihminen jolla on psyyke tasapainossa tee kellekkää pahaa. Ei ei. Lue lisää...
Vai normaalia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image