Pohjois-Suomi

SSAB sulkee Raahen toisen masuunin vä­liai­kai­ses­ti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja

Te­rä­syh­tiö SSAB sul­kee Raa­hen toi­sen ma­suu­nin mar­ras­kuun lo­pul­la. Arkistokuva. KUVA: VESA JOENSUU
Pohjois-Suomi 23.10.2019 9:11 | Päivitetty 23.10.2019 10:43
Kaleva

Te­rä­syh­tiö SSAB sul­kee Raa­hen toi­sen ma­suu­nin mar­ras­kuun lo­pul­la väliaikaisesti.

– Saa­vut­taak­sem­me kus­tan­nus­ten ja ka­pa­si­tee­tin li­sä­vä­hen­nyk­siä, toi­mi­tus­joh­ta­ja Mar­tin Lindq­vist pe­rus­te­lee.

SSAB Eu­ro­pe -lii­ke­toi­min­ta-alu­een joh­ta­ja Ola­vi Huh­ta­la ker­too ma­suu­nin sul­ke­mi­sen ole­van ti­la­päi­nen toi­men­pi­de. Sei­sa­kin kes­toa ei ole vie­lä pää­tet­ty, mut­ta täl­lä het­kel­lä sen ar­vi­oi­daan ole­van en­nem­min­kin viik­ko­ja kuin kuu­kau­sia.

– Sa­mal­la lo­mau­tuk­set laa­je­ne­vat kos­ke­maan Raa­hes­sa myös ma­suu­nia ja su­lat­toa, hän to­te­aa.

Yh­ti­ön nä­ke­myk­sen mu­kaan kau­si­luon­tei­nen mark­ki­nan hei­ken­ty­mi­nen tu­lee vuo­den lo­pul­la ole­maan voi­mak­kaam­paa kuin nor­maa­lis­ti. Vuo­den kol­man­nel­la nel­jän­nek­sel­lä SSAB on jo to­teut­ta­nut jou­kon toi­men­pi­tei­tä kus­tan­nus­ten vä­hen­tä­mi­sek­si koko kon­ser­nis­sa.

– Tuo­tan­to­as­tei­ta las­ket­tiin useil­la lin­joil­la, Oxe­lö­sun­din pie­nem­pi ma­suu­ni sul­jet­tiin, mää­rä­ai­kais­ten työn­te­ki­jöi­den mää­rää vä­hen­net­tiin mer­kit­tä­väs­ti, ly­hy­em­piä työ­ai­ko­ja ja lo­mau­tuk­sia otet­tiin käyt­töön ja li­säk­si to­teu­tet­tiin myös mui­ta kus­tan­nus­sääs­tö­toi­men­pi­tei­tä, sa­noo Martin Lindq­vist.

SSAB jul­kis­ti tä­nään vuo­den 2019 kol­man­nen nel­jän­nek­sen osa­vuo­si­kat­sauk­sen­sa.

Uu­tis­ta täy­den­net­ty kel­lo 10.01 Ola­vi Huh­ta­lan kom­men­teil­la.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (101)

Miksi Rautaruukki myytiin ruotsalaisille ? Tämäkin oli sitä paikallisglobalismia niin kuin kunnallisten pienten vesivoimayhdistysten myynti aikanaan ruotsalaiselle Vattenfallille. Mitä Suomelle on jäänyt muuta kuin luu käteen? Kostamuksen pelletti laivataan Raahen kautta Ruotsiin, vaikka Rautaruukin uudistamisella idän malmi olisi voitu käsitellä myös Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä taas meuhkaa eniten ne jotka ei tiedä terästehtaasta kuin nimen,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hittoa.. samalla kun näitä lomautuksia pukkaa päälle..pitää tehdä näitä hiton kiky tunteja..varoituksen uhalla jos et osallistu..en ymmärrä? Seuraaviin aamuihin kun menen 31. 10 . Pitäis osallistua 2 tunnin kikyyn.. ja huom näistä maksetaan meille palkka..jotain hiton koulutusta..ei ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä, saksa, kiina, turkki, jne. Näistä työntyy peltiä kuin peltiä kaikkeen tarpeeseen, ja halvalla. On tosi, että kilpailukyky yhteiskunnan on kyettävä kilpailemaan, niin pienillä kustannuksilla, että varmasti pysyy tehtaan ovet auki, mutta kun on kallista peltiä, ja isot palkat, eli kulut suuret, systeemi ei toimi millään opilla. Kyllä siihen on tällaiseen tilanteeseen laitettava nopeasti palkkojen alentaminen, jos meinataan pitää peltiliike auki. Suomi on syrjäinen kolkka, ja kun täältä vielä rahdataan pellit merten yli, kuka sitä ostaa, näin kalliilla hinnalla, laskekaapa kuinka kalliiksi pellin valmistus tulee. Laskekaapa, niin käsitätte, että ulkomaille on pian sirryttävä. ..? Palkkoja on pienennettävä tuntuvasti, se on ainoa keino, ja tietenkin putiikki 1,5 vuoroon. Nyt ei muita keinoja ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Masuunit voisi sulkea pysyvästi, silloin Suomen hiilidioksidipäästöt vähenisivät kertaheitolla enemmän kuin koko valtakunnan liikennepäästöt ovat.
Tavallisten ihmisten ei tarvitsisi rahoittaa päästökauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuihtuu koko alue kun tehas lyyään kiinni. Stora enso jo vaikuttaa omansa niin raahen tehdas kuihuttaa loppu oulun aluetta. Siinä on monella sellasellakin penkki tiukilla töissä vaikka vaikutusta ei heti uskoisikaan et se osuisi omaan työpisteeseen. Et äläkää nyt kele toivoko tuollaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun nyt on huono tilanne, irtisanomisia tuloo, ja väki vähenee, ja vuorot vähenee ja näyttää tosi heikolle nyt. Monta vuotta jo ollut tappiollinen laitos, nyt ei näytä hyvälle. Kyllä siihen tottuu, ei se kortisto paha paikka ole. Kunnollinen oikea työmies kyllä saa töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SSAB on hyvin tuottava ja tehokas tehdas. Maailman paras lajissaan. Nyt on vain paha suhdannesykli, silti tuottaa voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikka Ssab suljettaisiin kuitenkin se tarvittava teräs jossain tuotettaisiin ja esim. Kiinan terästuotanto on. Paljon saastuttavempaaa kuin Suomessa tai Ruotsissa tuotettu teräs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijöiden etua vauhdittaakseen, työnantaja yritti maksattaa kulut.
No kaikkien etua hamutaan tälläkin seisokilla, talvi voi laittaa hymyt lujille jos vielä käyntiin pitää saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta tässä on se että saahaan tehä ylitöitä alasajossa ku hullut! Se on parasta tienestiä duunarille! Kateelliset punakit vinkuu ja me fiksut teemme rahaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punakit on syöttäneet iät ajat ihmisille tätä että ylitöitä ei kannata tehdä koska verottaja tienaa, se on vale! Suomessa on laki jonka mukaan verotetaan, siellä ei määritellä onko tulo normaalia vai ylutyöllä tienattua, vero on sama molemmissa. Punakit ovat vain kateellisia ylitöiden tekijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teette niin kauan ku teette. Kyllä terästehas on kannattamaton nykyään, kovat saasteet, ja muualta saatu halvempi teräs. Kyllä se kannattamatomana sulkee ovensa. Vanhanaikainen ja huonosti toimiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas harmi, teräsmarkkinat taitavat olla vaikeat. Raahe on erikoistunut erikoisteräksiin, eikös meidän poliitikot päättäneet joistain vientikielloistakin erikoisterästen suhteen? Ihmisten palkat ovat puhtaasti arvaamalla ehkä 3% koko käyttökustannuksista. Ei paljon auta vaikka kaikki lomautettaisiin. Paljon suurempi säästö saadaan aikaan rajoittamalla kapasiteettia. Tosi tehokkaasta laitoksesta on vaikea enää ruuvia paljon muuten kiristää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (101)

Uutisvirta

6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
6:00
Karkotus vei sudet kauemmas pihapiireistä – lukiolaiset Raili Heikkala ja Ellen Littow jäljittivät Lukan liikkeitä Limingan seudulla Tilaajille
6:00
Ravimies Lintilä palasi tuttuun työpaikkaan ja puhuu etätyön puolesta – "Laitosten siirto maakuntiin on hyödytöntä" Tilaajille
26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
12
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
2
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
1
Hyllylle laitettavista käsimatkatavaroista joutuu jatkossa maksamaan ylimääräistä Norwegianin lennoilla
1
Oopperajuhlien ketun apulaisesta tuli isona tiede- ja kulttuuriministeri: Hanna Kosonen haluaa, että lapset kaikkialla Suomessa saavat kulttuurikokemuksia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan itäosassa, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Länsi-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

213 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image