Pohjois-Suomi

Sotkamossa on liikkeellä haavoittunut karhu – "Väistää ihmistä, jos sitä ei uhata"

Karhu haavoittui keskiviikkona Sotkamon Kurkisuon lähellä Romuvaaran pohjoispuolella Ontojoella. Arkistokuva. KUVA: Vappu Jaakkola
Pohjois-Suomi 23.8.2019 15:56 | Päivitetty 23.8.2019 15:57
Mirko Siikaluoma

Sotkamossa on liikkeellä haavoittunut karhu. Karhu haavoittui keskiviikkona Sotkamon Kurkisuon lähellä Romuvaaran pohjoispuolella Ontojoella.

Karhusta on tehty perjantaiaamuna jälkihavainto Lehmisuolla Tipasojantien ja Nimisenkankaantien risteyksen lähettyviltä.

Oulun poliisilaitoksen johtokeskuksesta kerrotaan, että karhun etsinnät on keskeytetty perjantai-iltapäivällä huonon sään vuoksi. Metsästystä jatketaan lauantaina.

– Emme suosittele kauheasti etsimään karhua alueelta. Karhu väistää ihmistä, jos sitä ei uhata. Metsästyksestä haavoittunut karhu voi todennäköisesti mennä piiloon, Oulun johtokeskuksesta kerrotaan.

Ylen tietojen mukaan karhu haavoittui lievästi luvallisessa karhunmetsästyksessä. Keskiviikkoiltana karhujahti päättyi Kannuksessa ikävästi, kun haavoittunut karhu raateli metsästäjää. Metsästäjä sai tilanteessa vakavia vammoja.

Sotkamossa liikkeellä olevasta karhusta uutisoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat.

MAINOS

Kommentoi

Sääliksi käy eläinparkaa. Ei saa kipuun hoitoa niin kuin ihminen jos loukkaantuu. Kyllä ihminen on tavattoman julma muita lajeja kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karhujahti on nykyisin mennyt muutaman porukan hommaksi, johon haalitaan ukkoja ja akkojakin ympäri suomea. Niiden metsästystaidoista ei ole minkaanlaista näyttöä. Niillä tienoilla, jossa tuo on tapahtunut olisi halukkaita miehiä jahtiin, mutta kun se on muutamien touhua, niin tuollaista saattaa sattua. Paikallisessa metsästysseurassa on tottuneita jahtimiehiä, jotka voisi hälyttää nopeastikin jahtiin mukaa, mutta kun ei kelpaa niin ei kelpaa. Nykyään on puhelimet ja vatsapit , joilla saataisiin heti pätevää porukkaa paikalle . Johtaja ei taida osata hommiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millälaisella liipasinsormella siellä hillutaan? Luvat pois tunareilta! Ampumiskoe tulisi tehdä uudenlaiseksi, eli pyrkiä oikeaan tilanteeseen. Ihan hullua saattaa sivullisetkin näin vaaraan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä karhunmetsästyksestä on tullut Karhunkidutusta! Järkyttävää että tälaiset tyypit saa metsästää mitään,kun roiskitaan sinne päin ja kituvia eläimiä alkaa olla jo joka puolella! Tällä tyylillä ja taidoillako se metsästyslupa annetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläinpoliisi virat Suomeen, että saadaan jatkuva luonnoneläinten brutaali kidutus loppumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä nyt tulee niin paljon, että olisiko jonkun päättävän tahon aika miettiä onko nykyinen ampumakoe riittävä luvan saamiseksi. Vai tarvittaisko jonkunlainen koulutus ja lisäksi vaativampi ampumakoe joka olisi lähempänä metsästys tilannetta. Karhua ei pyydetä kuin ammuttas savikiekkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella "ammattitaitoisia" metsästäjiä on näköjään Suomi täynnä. Vähän kun puskassa heilahtaa, niin tulitetaan 500 metrin päästä "vähän sinnepäin" "karhunkaatajan" tittelin loistaessa aivosoluissa. Ja varmaan lasista taskumattia käytetään kiikaritähtäimenä. Aika surkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joku pääsee kehumaan kun sai ampua karhua...toki osaamatta kylläkin, sekin kannattaa mainita: Koetin ja yritin vaan en osannut.
Mitäpä jos aseet valtiolle tollasilta jotka aiheuttaa vaaraa muillekin ihmisille haavoittuneen viattoman eläimen saalistus yrityksestä.
Voisi ruveta leikkimään ihan nallipyssyillä. Olisi turvallisempaa kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne sama kuin moottoritielle liityttäessä kolmion takaa. Kukaan ei tiedä kuka väistää ;).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohje numero yksi karhunmetsästykseen lähtevälle: opettele hyvin joku lyhyt rukous. HUOM! Isä meidän on aivan liian pitkä äkkiä syntyvään tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mimmosia metsämiehiä siellä oikein on kun roiskitaan ihan mihin sattuu ja monta kertaa mutta ei onnistu. Luvat pois tuollaisilta jotka ampuu 5 kertaa ja joutuu itse syödyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En sääli ollenkaan luokkaantunutta. Ihmetyttää kuka haluaa metsästää karhuja. Ei kunnioitusta nykyisin ihmisillä luontoa kohtaan. Eläimet ja luonto tarvitsevat tilaa siinä missä ihminenkin. Ihminen vain osaa tuhota kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisen voisi suoraan muotoilla että jälleen huono ampuja aiheuttaa karhulle kovat tuskat ja sen hengissä säilyminen on vaarassa. Luoti iskee satojen kilojen voimalla ja repii karhua.

Ilmeisesti ei ole tärkeää että se pääsisi tuskistaan, sitä ei nyt kannata isommin etsiskellä. Haetaan tilalle ihan uusi.
Näitä juttuja on nyt kaksi tullut peräperää. Montakohan haavoittunutta karhua tällä hetkellä metsissä onkaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme hommaa. Karhun ja suurpetojen metsästys ei onnistu tavallisilta hirvimiehiltä. Eikö tässä ole kysymyksessä eläinsuojelurikos? Karhun metsästys pitää lopettaa kokonaan kerta se on tämmöistä räiskimistä. Siellä se kituu nyt korvessa jonkun tunarin takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoila perusteilla voitaisiin autoilla ajaminenkin lopettaa, kun jonkun tunarin vuoksi liikenteessä joku voi kuolla, menettää liikuntakykynsä, tai kärsiä jopa elinaikaisista kivuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian moni metsästäjä ei harjoittele lainkaan kausien välissä. Merkitkin ammutaan tuelta. Onko siellä metsässä tuki aina käytössä? Karhun metsästäjien pitäsi harjoitella vielä enemmän, koska haavoittunut karhu aiheuttaa vaaraa myös sivullisille. Tilanne on varmasti vielä jännittävämpi kuin hirveä ammuttaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
11:21
Rivitalossa kärynneet tekstiilit aiheuttivat hälytyksen Kemissä
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
39
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image