Pohjois-Suomi

Sotkamon alueella sattui kolme hirvikolaria viikonlopun aikana – sarvipäiden liikkuminen erityisen vilkasta syksyllä

Poliisi muistuttaa, että hirvien liikkuminen on erityisen vilkasta syksyllä. Kiima, hirven metsästys ja siirtyminen talvilaitumille lisäävät hirvien liikkumista ja samalla hirvikolaririskiä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 9.9.2019 14:02
Mirko Siikaluoma

Sotkamon alueella sattui viikonloppuna kolme hirvikolaria. Kolareista ei koitunut henkilövahinkoja.

Lauantai-iltana kahdeksan aikaan valtatie 6:lla Kontinjoen kohdalla autoon eteen juossut hirvi osui auton keulaan. Hirvi kaatui työrmäyksen voimasta tielle, mutta jatkoi matkaansa metsään kun oli noussut ylös.

Auton kyydissä oli ollut kolme matkustajaa, jotka eivät loukkaantuneet kolarissa. Henkilöauton konepeltiin tuli vaurioita ja auton oikea etuvaloumpio rikkoontui.

Myöhemmin lauantai-iltana, kello yhdeksän aikaan hirvi törmäsi Nurmestiellä valtimolaisen mieshenkilön kuljettaman perävaunullisen henkilöauton keulaan. Hinauskuntoon vaurioituneen auton kyydissä oli neljä matkustajaa, jotka selvisivät kolarista vammoitta. Paikallinen hirviseurue lopetti hirven.

Sunnuntaina kello 23 aikaan mieshenkilö törmäsi pakettiautolla hirveen valtatie 6:lla Pohjakosken kohdalla. Ajoneuvo vaurioitui keulastaan ja vasemmasta kyljestä, mutta säilyi ajokuntoisena. Hirvi jatkoi matkaansa metsään.

Poliisi muistuttaa, että hirvien liikkuminen on erityisen vilkasta syksyllä. Kiima, hirven metsästys ja siirtyminen talvilaitumille lisäävät hirvien liikkumista ja samalla hirvikolaririskiä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

17.9.
Seiväshyppääjä Minna Nikkanen, 31, lopettaa uransa – jätti jo aiemmin tämän kauden väliin
17.9.
Oululaistaustainen Juhani Järvi päätyi Raahen kautta ison vankilan johtajaksi Turkuun – "Näitä olosuhteita on turha kenenkään kadehtia, vangilla ei ole vapautta"
17.9.
Halla-ahon mielestä työministeri Harakan työllisyystoimet vaikuttavat "aika sosialistisilta"– "Painopiste näyttää olevan, että valtio maksaa palkat"
17.9.
Hallitukselta pitkä lista työllisyystoimista – aktiivimalli kumotaan ensi vuoden alusta, "vuosisadan palkkatukiuudistus alkaa"
17.9.
Tuttu vinkkimies istuu penkin päässä tietokone sylissä – oululainen apuvalmentaja Sami Kurttila kääntää marginaalit Suomen eduksi Tilaajille
17.9.
Viisikko hehkuttaa budjetin koulutusrahoja – Kulmuni muisti alueellisuuden ja Andersson perusturvan varassa elävät
17.9.
Rinteen hallituksen ensimmäinen budjettiriihi valmis: Työllisyyteen 25 toimenpidettä, kuntatalouden kriisiin varaudutaan, korkeakoulutukseen 60 miljoonaa ensi vuodesta lähtien

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image