Pohjois-Suomi

Sotkamon alueella sattui kolme hirvikolaria viikonlopun aikana – sarvipäiden liikkuminen erityisen vilkasta syksyllä

Poliisi muistuttaa, että hirvien liikkuminen on erityisen vilkasta syksyllä. Kiima, hirven metsästys ja siirtyminen talvilaitumille lisäävät hirvien liikkumista ja samalla hirvikolaririskiä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 9.9.2019 14:02
Mirko Siikaluoma

Sotkamon alueella sattui viikonloppuna kolme hirvikolaria. Kolareista ei koitunut henkilövahinkoja.

Lauantai-iltana kahdeksan aikaan valtatie 6:lla Kontinjoen kohdalla autoon eteen juossut hirvi osui auton keulaan. Hirvi kaatui työrmäyksen voimasta tielle, mutta jatkoi matkaansa metsään kun oli noussut ylös.

Auton kyydissä oli ollut kolme matkustajaa, jotka eivät loukkaantuneet kolarissa. Henkilöauton konepeltiin tuli vaurioita ja auton oikea etuvaloumpio rikkoontui.

Myöhemmin lauantai-iltana, kello yhdeksän aikaan hirvi törmäsi Nurmestiellä valtimolaisen mieshenkilön kuljettaman perävaunullisen henkilöauton keulaan. Hinauskuntoon vaurioituneen auton kyydissä oli neljä matkustajaa, jotka selvisivät kolarista vammoitta. Paikallinen hirviseurue lopetti hirven.

Sunnuntaina kello 23 aikaan mieshenkilö törmäsi pakettiautolla hirveen valtatie 6:lla Pohjakosken kohdalla. Ajoneuvo vaurioitui keulastaan ja vasemmasta kyljestä, mutta säilyi ajokuntoisena. Hirvi jatkoi matkaansa metsään.

Poliisi muistuttaa, että hirvien liikkuminen on erityisen vilkasta syksyllä. Kiima, hirven metsästys ja siirtyminen talvilaitumille lisäävät hirvien liikkumista ja samalla hirvikolaririskiä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
10:47
Pattijoen kasvatti Miikka Salomäki siirtyi NHL-seurojen vaihtokaupassa Nashvillestä Torontoon
10:08
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
68
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
28
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
18
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
12
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image