Pohjois-Suomi

Sodankylässä ja Simossa pienehköjä turvepaloja – pe­las­tus­lai­tos toivoo, että turvesoita valvottaisiin

Pelastuslaitoksen mukaan olisi tärkeää valvoa myös niitä soita, joilla turpeen nosto ei ole vielä alkanut. Kuvassa turvetraktori turvetuotannossa Rovaniemellä Hirvaan Ternuvuomassa. KUVA: Anssi Jokiranta
Pohjois-Suomi 11.5.2019 12:44
Niina Lavia

 

Turveauma syttyi tuleen Sodankylän Puolakkavaarassa Paarnitsa-aavan turvetuotantoalueella lauantaiaamuna. Palanut alue oli kooltaan 30 metriä kertaa sata metriä.

Kohteeseen hälytetyt Sodankylän pelastusyksiköt sammuttivat palon kello 11 mennessä. Sammutustyössä avusti myös urakoitsijan pyöräkuormaaja. Maanpinnan kosteuden vuoksi palo ei päässyt leviämään tuotantoalueelta muualle.

Myös Simossa lähellä Ranuan kunnan rajaa oli perjantaina kaksi pientä aumapaloa. Latva-aavan ja Palosuon tuotantoalueilla syttyneet palot saatiin sammutettua muutamassa tunnissa. Ilmoitus Simon paloista tuli pienlentokoneesta ja Sodankylän palosta sivulliselta henkilöltä.

Lapin pelastuslaitos kehottaa tuotantoalueiden omistajia ja urakoitsijoita valvomaan myös tuotantoalueita, joissa varsinainen turpeen nosto ei ole vielä käynnistynyt.

Turvetyömaat sijaitsevat usein kymmenien kilometrien päässä paloasemista vaikeiden kulkuyhteyksien päässä. Siksi turvesoiden palot vaikeuttavat palokuntien muun toimintavalmiuden ylläpitoa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

121
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
84
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
33
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
32
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
20
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
18
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
17
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image