Pohjois-Suomi

Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat

Vaalikoneen avulla on helppo etsiä sopivaa ehdokasta noin 160-170 henkilön joukosta. KUVA: Vesa Joensuu
Pohjois-Suomi 22.1.2019 6:00
Petri Laukka

Kaleva avaa suositun vaalikoneen maaliskuun puolivälissä - lukijat saavat nyt vaikuttaa kysymysten sisältöön

Kaleva kaipaa lukijoilta ehdotuksia vaalikoneen kysymyksiksi. Eduskuntavaalikoneen kysymyksiin ja väittämiin kutsutaan vastaamaan kaikki ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta.

Kysymyksen ei tarvitse olla viimeistelty. Lähettämällä vaikka vain pelkän aiheen voit vaikuttaa, mihin tärkeisiin kysymyksiin kansanedustajaehdokkaiden tulisi vastata ja kertoa mielipiteensä.

Kalevan toimitus muotoilee lukijoiden esitykset vaalikoneeseen sopiviksi kysymyksiksi. Koneeseen tulee noin parikymmentä väittämää tai kysymystä.

Suositun vaalikoneen avulla on helppo etsiä sopivaa ehdokasta noin 160-170 henkilön joukosta. Ehdokkaat vastaavat koneen kysymyksiin ja äänestäjät hakevat vastausten perusteella sopivimman ehdokkaan.

Kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vaalit@kaleva.fi tai tämän jutun kommenttilaatikkoon.

Kalevan vaalikone avataan maaliskuun puolivälissä osoitteessa Kaleva.fi. Verkkolehteen kootaan myös kaikki eduskuntavaaleja koskevat uutiset, haastattelut ja ehdokkaiden mielipidekirjoitukset.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (157)

Pitäisikö mitään huumeita laillistaa? Jos pitäisi, niin mitä? Mitä mahdollista haittaa/hyötyä tästä koituisi? Luokittelisitko alkoholia samaan luokkaan muiden huumausaineiden kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä aikataululla turpeen poltosta pitäisi luopua? Millaisilla ratkaisuilla se korvattaisiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulisiko kunnanvaltuutettujen ja kansanedustajien kertoa julkisesti omistuksistaan vakuutuskuorissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulisiko usealla (eduskunnassa, kunnassa, maakunnassa) tasolla valtuutettuna oleminen estää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulisiko yhteisen omaisuuden tarkoituksellisen hävittämisen johtaa virka- ja/tai luottamustehtävän purkamiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleeko demokratiaa jalkauttaa yhä enemmän kansalle suoran demokratian keinoin kuten Sveitsissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ehdokas parantaa Pohjois-Suomen asemaa sekä vartion toimien sijoittumista myös Pohjois-Suomeen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako hävittäjää on Suomelle tarpeen?Varhaiskasvatuksen lapsimäärät ja henkilökunnan palkkaus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tullaan valvomaan ja miten nyt valvotaan hyvinvointi-indikaattoreiden paikkansapitävyyttä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö jokaiselle äänestäjälle antaa palkinnoksi joko ämpäri tai suklaarasia tai lahjakortti sekä hyvä palkkainen virka tai loma-osake Pääsiäissaarille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestätkö eduskunnassa asioista puoluekurin mukaan vai omien arvojesi mukaan? Niiden arvojen, joista kertomalla sait äänestäjäsi äänestämään juuri sinua? Eli kääntyykö takki eduskunnassa vai ei?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö Suomeen ottaa New Yorkissa hyvin toiminut komissionääri hallinnollinen resurssointi systeemi? Pitäisikö Euroopassa käyttää brittiläistä common lähellä ja equity tyyppistä resurssien county komissionääri vai suunnitelmatalouden gosplan tyyppistä, jos Brexit, fexit tai dexit frexit toteutuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ero EU/EY:stä ajankohtainen puolueenne mielestä? Vaikuttaako mahdollinen BrExit? Miten pitäisi resurssien jako hallinnonaloittain järjestää? Pitäisikö budjetoinnin parlamentarismi järjestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö autoilun päästöjä pitkien vielä julkista liikennettä vailla olevilla alueilla vähentää verotuksella , autoilua rokottamalla, ohjaamalla kulutusta, muuttoliikkeellä vai markkinavoimien päästö investointien luomalla työllisyyden kasvulla verotuksella vai inflaatiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö yksityisautoilua rajoittaa tekemällä siitä kiellettyä bensiini- , diesel- ja polttoöljyllä, ja pitämällä sähköautot liian kalliina tai nostamalla niiden veroja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En, paitsi meidän kohdallamme. Tosin viheriöt ennustellee ,että yleinen jatkuva kasvu päättyy, tulee pitempiä lamoja 1973-2017 malliin. Tosin Kiinan kasvu on laskenut 6,6% eli 10 vuodessa K-talous kaksinkertaistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toteutuuko vihreiden Osmo Soininvaaran ennustus pysyvästä matalasta ja laskevasta taloudesta? Pitäisikö järjestää varajärjestelmistä puolueenne toimesta toteutuskelpoisia suunnitelmia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä karanneelle sähkönhinnoittelulle tulisi tehdä?
Mitä aineelliselle eriarvoisuudelle tulisi tehdä?
Uskonnollinen vakaumus? Arvot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö jokaisen kynnelle kykenevän ruveta tuottamaan sähköä itse? Tuulivoimaloita ja ropelleja generaattoreita Iin Kuivaniemen , Pohjanmeren eteläosien tai Hailuodon Oulunsalon Riutunkarin Oritkarin tapaan. Toisaalta Texasin musikaalinen ranchi vesituulimyllyineen pumppaamaan energiaa ja vettä, vaikka soita kuivaamaan ja hillaria suomuurainta tai lakkaa kasvattamaan .Jimmy Dean pakollinen autokamera sekä muut sähkö- ja Ana Digi vinkeet. Energiaa auton katolta Pelle Peloton rupelli katolle, turbon moottoriin tai sähköä hybridi hyypiöllä tuottamaan. Tai takapenkille tai työtilaan hankaussähköä tuottamaa oma Rietu, Tänny tms inhimillinen lämmittäjä?
Aurinkopaneeli puro sähköge eraattoreineen ja säännösteltyine kalankasvatus lammikoineen korvaamaan saastuneen Itämeren formaldehydi ja muiden aineiden tai pörhöilyn aiheuttamia saastekaloja? Jotkin sähköyhtiöt ostaa vertaa.fi tms mukaan ylijäävän yksityisen tuottaman sähkön. Tosin aurinkopaneelit ajoin estoisia tai kompleksisia , tällöin maalämpö tai magmageneraattori. Tosin energiantuotannossa maittaisia ja kausivaihteluita , jotka voivat vaikuttaa säätövoimaan, energian vihreyteen sekä hinnoitteluun tasa - tai vaihteluhintoineen pakkasista, hellejaksoista ja sadekausista riippuen tai muista tekijöistä roikkuen.
Tasa-arvoisuutta , pyyhettä kehiin joko aineellisen dialektiikan marssilaisen Marxin tai haasteellisen kyrillos-methodoksen Uljanov Leninin malliin, jonkin uskonnon kuten Jerusalemin ja ympäröivän Pyhän maan uskontojen kuten vallitsevan valtion kirkollisen tai sekularitiivisten virtausten mukaan, kuten Ranskassa ja Ameriikoissa tiettyinä ei välttämättä miellyttäviä piirteineen.
Aina ja kaikkialla kaikkia allehuuppa vaivaavat aineellinen eriarvoisuus ja oikein tahi vääristynyt tulonjako vaativat erityisen mielenkiintoisen perusasetelman muutoksen tai paluun vanhoihin hyviin aikoihin. Superpersuilla DIN sin cos tan vaihtoehto.
Toisaalta vanha 1789-1918 vastakkain asettelu voi tuoda muutoksia, porvarillis-vasemmistolaisella akselilla vanhan kaavan mukaan Tarot korttien, joista on Ukon pakka versio Suomelle ja La cosa Nostradamus versio Capo di tutti Capi di Tutti Nalle Ritari Chevalier Puh versio. Tulonsiirtoja vai verotusta vai uusia menetelmiä, joita on käytetty kriisiaikoina aina viimevuosisadan alusta lähtien .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (157)

Uutisvirta

54
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
33
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
29
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
9
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image