Pohjois-Suomi

Siikalatvan kun­nan­hal­li­tus kutsuu kuusi kun­nan­­joh­­ta­­ja­eh­­do­­kas­ta haastatteluun

Pohjois-Suomi 21.1.2020 10:35
Sari Kih­nu­la

Sii­ka­lat­van kun­nan­hal­li­tus tu­tus­tui ei­len kun­nan­joh­ta­jan teh­tä­väs­tä kiin­nos­tu­nei­den ha­ke­muk­siin ja päät­ti kut­sua hel­mi­kuun alus­sa pi­det­tä­vään haas­tat­te­luun kuu­si hen­ki­löä.

Haas­tat­te­lun kut­su­tui­den hen­ki­lö­tie­dois­sa on mai­nin­ta hä­nen ny­kyi­ses­tä tai vii­mei­sim­mäs­tä työ­pai­kas­taan. Kut­sun saa­vat: ou­lu­lai­nen, yh­teis­kun­ta­tie­tei­den mais­te­ri, Poh­jois-Poh­jan­maan lii­ton vs. hal­lin­to­joh­ta­ja Kim­mo Hin­no; ou­lu­lai­nen, kaup­pa­tie­tei­den mais­te­ri, Pel­lon kun­nan elin­voi­ma­joh­ta­ja Kai Kor­ho­nen; mu­hos­lai­nen, fi­lo­so­fi­an mais­te­ri, entinen so­si­aa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­ri Pirk­ko Mat­ti­la; kuu­sa­mo­lai­nen, kas­va­tus­tie­tei­den mais­te­ri, Ru­kan yh­te­näis­kou­lun reh­to­ri Ul­la Par­vi­ai­nen; hel­sin­ki­läi­nen, val­ti­o­tie­tei­den mais­te­ri, Hel­sin­gin kau­pun­gin po­liit­ti­nen eri­tyi­sa­vus­ta­ja Pir­re Sep­pä­nen ja es­poo­lai­nen, kaup­pa­tie­tei­den mais­te­ri, KAI­KU Et­hi­cal Oy:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Sami Suo­ma­lai­nen.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä kai valitsijat osaavat kiinnittää huomion koulutukseen, työkokemukseen ja kunnallishallinnon tuntemukseen. Kasvatustiede ei pätevöitä kunnan johtamiseen. Työkokemuksen tulee olla kunnallishallinnosta, kansanedustajuus ei pätevöitä kaikkeen. Ja täytyyhän kunnanjohtajalla olla vuorovaikutustaitoja ja ennen kaikkea tervettä järkeä. Onnea valintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siikalatvalla alkaa olla ylimmissä virkamiehissä ja luottamushenkilöissä aika ohut hallinnon ja lakien osaaminen. Toivottavasti valitulla johtajalla olisi edes jotain hajua miten hallintoprosesseissa tulee menetellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö nämä hakijoiden aikaisemmat toimensa ja tekemisensä näin itsensä esittelemät vaiko lehden valitsemat yleisen tunnettuudensa lisäämiseksi vai miten valikoituneet?
Onhan Ullakin entinen kansanedustaja Kuusamosta, muttei siitä mitään pukahettu, kuitenkin antanee näkemystä hallinnoinnista, vaikkei nyt valittukaan?
Onko siis entinen, nykyrasite vai miten näitä ajatelmia tulisi tulkita vai luetaanko tätäkin maalittamisena?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnanhallituksen kannattaa nyt kunnolla perehtyä kandidaattien ominaisuuksiin ja saavutuksiin aikaisemmissa tehtävissään. Pätevyys ei liene Siikalatvallakaan se ensimmäinen valintakriteeri, vaan pääosaan nousee varmasti poliittisesti sopiva hakija, jolla on vielä oikea puoluetausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Entinen ministeri on entinen ja yleensä entiset poliitikot niitä käyttävät, kun ovat tipahtaneet. Kuka nyt milläkin tittelillä ratsastaa. Ministerin arvonimi on sitten erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole enää ministeri vaan oli ministeri Sipilän hallituksessa. Titteli säilyy ainoastaan ansioluettelossa ja omassa mielessä, kun hakee uutta hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:46
Uutistoimisto Bloombergin lähde: Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä, yhtiön osien myyminen mahdollista – Nokia ei kommentoi
10:41
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna
10:38
Pohjois-Pohjanmaan hirvivahinkokorvausten määrä laski reippaasti – Kainuun tilanne päinvastainen
10:01
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
9:49
Helsingin yliopistossa on kehitetty hoitoa keliakiaan – siedätyshoidosta vehnän gluteenille on saatu hyviä tuloksia
9:40
Potkut saanut panimotyöntekijä ampui kuoliaaksi viisi ex-kollegaansa Yhdysvalloissa
9:22
Näin koronatilanne etenee: Suomessa kymmeniä epäilyjä, Virossa todettu ensimmäinen tapaus ja Kiinassa vähiten viruskuolemia kuukauteen
23
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
18
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
17
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
15
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
14
Turvapaikanhakijat ja pudasjärviset tarvitsevat vastaanottokeskuksen Lukijalta
12
Takuusäätiö: Opintotuen takaisinperintä olisi syytä sitoa indeksiin – Ministeri Kososen mielestä korotus on kohtuullinen
7
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image