Pohjois-Suomi

Siikajoen Kuidulle val­tion­tu­ki­pää­tös va­lo­kui­tu­ra­ken­ta­mis­ta varten – tuki enintään 1,7 miljoonaa

Tuki myönnetään kattavan valokuituverkon rakentamiseksi koko Siikajoen kunnan alueelle. KUVA: Vesa Joensuu
Pohjois-Suomi 16.8.2019 12:58
Kaleva

Siikajoen Kuitu on saanut valtiontukipäätöksen valokuiturakentamiselle Siikajoelle.

Traficomin päätöksessä linjataan, että valtiontuki hankkeelle on enintään 1,7 miljoonaa euroa tai 44 prosenttia toteutuneista tukikelpoisista kustannuksista. 

Tuki myönnetään kattavan valokuituverkon rakentamiseksi koko Siikajoen kunnan alueelle. Siikajoen kunta on sitoutunut tukemaan hanketta noin 840 000 euron kuntaosuudella.

Hankkeen kokonaiskustannus on 6,4 miljoonaa euroa, mikäli koko runkoverkko rakennetaan tehdyn suunnitelman mukaisesti. Tuen edellytyksenä on, että hankkeessa tarjotaan vähintään 100/100 megan symmetrisiä, edistyksellisiä viestintäyhteyksiä.

Siikajoen Kuitu tarjoaa asiakkailleen sekä 100/100 megan yhteyttä että symmetristä gigaista yhteyttä. Vastaavia nopeuksia ei aiemmin ole Siikajoella ollut tarjolla. Päätöksessä todetaan, että Traficom on laatinut hankealueesta markkina-analyysin.

Valtiontuen myöntämisellä hankealueelle ei alueen tukikelpoisuuteen tehdyt rajaukset huomioon ottaen ole vähäistä suurempia vaikutuksia kilpailuun ja markkinoiden toimintaan.

Tuen myöntämiselle ei näin ollen ole kilpailuvaikutusten näkökulmasta estettä.

Rakentaminen käynnistyy Ruukin hankealueella syksyn aikana

Tukipäätöksen saaminen mahdollistaa hankkeen toteutumisen: tuki kohdistuu erityisesti haja-asutusalueiden rakennuttamiseen. Rakentaminen käynnistyy Ruukin hankealueelta tämän syksyn aikana.

Muita hankealueita ovat Siikajoen ja Paavolan hankealueet. Rakentamisen ehtona on, että kunnasta saadaan myytyjen liittymien osalta 60% tilaajapeitto.

Valokuituliittymien myynti on edennyt Siikajoella ennätysmäisen aktiivisesti: hankkeen virallinen valokuituinfo pidettiin Siikajoella juhannusviikolla, jolloin myös myynti käynnistyi.

Elokuun puoleen väliin mennessä tilauksia on vastaanotettu jo lähes 650 kappaletta.

Kuntalaisilta toivotaan aktiivisuutta liittymien tilaamisessa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa: tilaussopimukset alueittain vaikuttavat ratkaisevasti rakentamisen toteutumiseen.

Liittymätilauksen voi tehdä osoitteessa www.tayskuitu.fi/siikajoki.

Reaaliaikainen liittymätilausten seuranta postinumeroalueittain on nähtävissä osoitteessa www.tayskuitu.fi/siikajoki-tilaukset.

Hankkeen suunnitteluvaiheessa kerätyt kiinnostuksen ilmaisut eivät ole juridisesti päteviä tilaussopimuksia: valokuitua haluavien on täytettävä joko sähköinen tai paperinen Siikajoen Kuidun tilauslomake.

Siikajoen Kuidun Täyskuitu-myyjät ovat tavattavissa syksyn aikana mm. Siikajoen Hyvinvointimessuilla sekä Paavolan syysmarkkinoilla. Paperisia tilauslomakkeita on saatavissa kunnantalolta, jonne täytetyt tilauslomakkeet voi myös palauttaa.

MAINOS

Kommentoi

Tiesittehän, että kunta omistaa tästä vain 10 prosenttia. Voitot valuvat muualle. Ottakaapa selville minne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä juttu. Siikajoen Kuitu on yhtä kuin Auks, joka on elintarvikkeiden tukkuliike asiakastiedon mukaan. Tällä Auksilla näyttää olevan omistajana sama ihminen, joka on toimitusjohtajana firmalla, joka on nyt rakentamassa tätä verkkoa. Hupsis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

112
Tänään Sykkelillä saa viimeinkin ajaa – näin käytät kaupunkipyörää
15
Kivihiilen käyttökielto alkaa jo purra Lukijalta
14
Miten rekrytointiongelmat näkyvät yrityksissä?
12
"Taidan ottaa nyt konjakin", eläkkeellä oleva Ebla Katainen tuumasi miehelleen perjantai-iltana Siilinjärvellä, kun hänestä tuli miljonääri
11
Ainakin kaksi henkilöä loukkaantui Nelostien onnettomuudessa, yksi ihminen jouduttiin irrottamaan autosta – kilometrien jonot
9
Peräänajo liikennevaloissa ja törmäys Pohjantien kaiteeseen – Poliisi otti kiinni huumekuskeja ja rattijuopon sunnuntaina Oulussa
7
Poliisi otti kaksi henkilöä kiinni takaa-ajon päätteeksi, epäillään liittyvän Porvoon ampumisiin – tilanteessa ammuttiin poliisia kohti ja ajettiin poliisiautoa päin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image