Pohjois-Suomi

Sievissä kaadettiin susi poik­keus­lu­val­la

Pohjois-Pohjanmaalle oli myönnetty poikkeuslupa yhden suden metsästämiseen. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 3.3.2017 19:53
Kaleva

Oulun poliisin johtokeskuksen mukaan Sievissä kaadettiin perjantaina susi. 

Aiemmin perjantaina kerrottiin, että Suomen riistakeskus oli myöntänyt Pohjois-Pohjanmaalle poikkeusluvan yhden suden metsästämiseen.

Poikkeuslupa myönnettiin, koska sudet ovat liikkuneet pihoissa ja aivan asutuksen keskellä. Susia on karkotettu alueella useita kertoja poliisin luvalla.

Alueella on järjestetty koululaisten kuljetuksia susien liikkeiden vuoksi ja seudun karjankasvattajat ovat olleet huolissaan alueella liikkuvista susista. Eläimet ovat aiheuttaneet alueella kotieläinvahinkoja.

Metsästysalue oli Sievin, Kalajoen, Alavieskan ja Ylivieskan kuntien alueella. Kyseessä on sama alue, johon myönnettiin poikkeuslupa aiemmin tammi–helmikuussa.

Tuolloin sutta ei saatu metsästettyä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (108)

Ensi keralla olisi hyvää laittaa pari varoitusmerkkejä tiellä koska nyt oli ainakin 40-50 metsästäjää joka paikassa ne peruuttivat -pysäyttivät yhtäkkiä tiellä missä vaan...se johti pari varaatilanteseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteista päätellen SRVA ja Riistakeskus toimivat väärin niin suden suojelijat vois itse ruveta hoitamaan karkotukset ja
koululaisten saattamiset linja-autoille aluksi ja laidunkautena karjan vartiomisen niin asenne susiin muuttuis muillakin. Ja
susien karkotukset tulisi tehtyä oikein eikä vain arvosteltais toisten tekimisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei metsämiehet tappaisi lähes kaikkia hirviä metsistä, olisi susilla ruokaa siellä yltä kyllin, eikä tarvitsisi sitä pihoilta etsiä. Mutta se ahneus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sudet ei tyhjälle pihalle tule, eikö helpoin tapa susien säikyttämiselle olisi ottaa se ruokahoukutin pihalta pois. Suden aiheuttamien kotieläinvahinkojen tapahtuminen on täysin mahdoton jos eläimiä ei jätetä heitteille ja tyrkytetä susille. Mahtaako alueella olla järjestetty myös koululaiskuljetuksia rattijuoppojen takia, rattijuoppo näet on tosi vaarallinen. Susien pyytäminen on EU:n luontodirektiivin mukaan jo lähtökohtaisesti kiellettyä. Riistakeskus voi kuitenkin poiketa direktiivin vaatimuksista ERITYISEN PAINAVISTA SYISTÄ. Mitähän ne painavat syyt mahtoivat olla, eipähän niitä näytä olevan ainuttakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi teitä kaupunkilaisia kun tornitalojen takaa ei näe kuin oman napansa. Ihan niin kuin Luonnolla on suurempi oikeus elää Suomessa kuin ihmisellä. Antakaa sitten kesällä sääskien syödä itseänne ja myös tautibakteerien levitä niin kuin ne itse haluaa. Nykysuomalainen vain antaa periksi ja vetäytyy omaan mukavuuteensa. Kaikki vieraat ja otukset saa meitä määrätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä Suomen sudet pitäisi ottaa kiinni ja siirtää johonkin nykyaikaiseen valtioon jossa ne saisivat olla rauhassa. Tuntuu siltä että Suomi on yhä ajatusmaailmaltaan keskiajalla näitten omaan napaan tuijottavien petovihaajien takia. Vaikkakin luultavasti seuraavaksi otettaisiin silmätikuksi ilves tai joku muu metsänelävä jos susia ei olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtäkää Venäjälle niin rauhoittavat ne, eivät ole enään haittona täällä. Hirvet voi syödä itse niin ei tarvitse kaupasta ostaa lihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moniko laittaa lapsensa tienvarteen odottamaan linja-autoa pysäkille kun joitain päiviä aikaisemmin ja toistuvasti sudet on vierailleet talojen pihoilla ja koiranhäkkiä repimällä yrittänyt koiraa häkistä,ja lasten nukuttaminen vaunuissa terassilla on jouduttu kokonaan lopettamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ampukaa vain niistä on tullut muutenkin liian kesyijä. Vain idiootit jotka ei tiedä todellisuudesta mitään suojelee susia. Koiria, lampaita ja kaikkia muita hyöty ja lemmikkieläimiä raatelee. Saa nähdä koska hyökäävät ihmisten kimpuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin tulee toimia.
Susi poistettiin luvallisesti pyytämällä.
Onnittelut !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä meni live-opetusmateriaali sitten. Eikös se ole täällä päin, että herra pitää omistaan huolen, ottaa ja antaa. Miksi siis tappaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ei aseita enää tarvita suden kaatoon kun pelkkä sudenkaatolupa riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalaiset ja taajama-maalaiset kaikista apuvälineistä ja yhteiskunnan tukijärjestelmistä huolimatta suhtautuvat luontokappaleisiin kuin pelokkaat pienet porsaat. Ja pelko rakentuu huhujen ja luulojen varaan, lisättynä katkeruuden mausteilla. Harvemmin asenteet perustuvat tietoon saati omaan kokemukseen. Tietoa kannattaisi hankkia, se vie turhan pelon ja vihan pois. Mutta pelko lienee väistymässä maan autioitumisen mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllähän se susi harvoin vierailee siellä kerrostalon neljännessä kerroksessa. E meillä maalla karhua/sutta heti tapeta, jos se vierailee pihamaalla. Mitenkähän käy, jos susi tulee vaikka Oulun keskustaan tai Kehä kolmosen sisäpuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä siinä kauaa nokka tuhissu.Susi nurin samantien kun lupa tuli.Mitä se kertoo teille pihasusien ystäville?Oliko arka,karttoiko ihmistä vai käyttäytyikö muuten sudelle ominaisella tavalla?Ja se alfasuden tunnistaminen ei onnistu keneltäkään yhtäkkiä.Vaatii nimittäin aika pitkän ajan lauman tarkkailua että ne erottuu.Luontofilmeissäkin asia on kerrottu ja tekijät ovat yleensä asiaan perehtyneitä.Ja Sussille voin sanoa että rattijuoppo tai huumehörhö on paljon helpompi poistaa pihasta kuin susi eikä tarvi anoa lupaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä ihmisolennon touhua.Tehdään mielikuvitus uhkia ja aikuiset ihmiset tappaa tappamisen ilosta.
Eläin mistä on kaikista vähiten vaaraa kenellekään. Kaukana on sivistys näillä leveyksillä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susihysteriassa on kysymys samasta asiasta kuin Suomen Nato-kannasta. Hysteria leviää "asiantuntijoiden" levittämänä ja yksinkertainen kansa on helppo saada uskomaan kaikki sen kuviteltuja pelkoja tukevat väittämät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (108)

Uutisvirta

35
Puheenaihe: Pitääkö dieselvero poistaa?
28
Trump puhui keskustelustaan Suomen presidentin kanssa ja kertoi, miksi Suomessa maastopalot eivät ole suuri ongelma – "Suomessa käytetään aikaa haravointiin ja siivoamiseen"
14
SDP:n Rinne tarjosi maksutonta varhaiskasvatusta lääkkeeksi lapsipulaan – naurahti vanhalle lipsahdukselleen
11
Ely-keskus odottaa uutta maakuntaa, tuoreen ylijohtajan mukaan lykkääntymisestä olisi haittaa – "Parempi, että mentäisiin suunnitelman mukaan"
9
Tutkimusrahoituksen kohtalo huolestuttaa Oulun yliopistollisen sairaalan johtoa ja tutkijoita
8
Uuden Club Teatrian avajaisia vietettiin lauantaina Limingantullissa – "Hyvä, että tämä tuli takaisin"
6
Vehviläisen virhe sai Kärpät taistelemaan – Voittomaalin iskenyt TPS-kasvatti Jasper Lindsten:” Oli ihan erilainen fiilis lähteä tähän peliin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eilen Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto kommentoi eläkejärjestelmämme kestävyyttä osana laajempaa, alati heikkene... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.11.

Fingerpori

17.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image